پیراشکی یا دونات نوعی شیرینی است که از خمیر سرخ شده همراه با کرمی شیرین درون آن درست می شود. این شیرینی در بسیاری از کشورها از محبوبیت خاصی برخوردار است. در این جا طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید براحتی آن را در خانه درست کرده و نوش جان کنید.
مواد لازم:
آرد: 500گرم
بهبود دهنده: 2ونیم گرم
نمک: 2گرم
شکر: 80گرم
مایه خمیر: 10گرم
آب: 250 الی 300گرم
روغن مایع: 15گرم
طرز تهیه:
مایه خمیر را باشکر و3 الی 4قاشق غذا خوری آب ولرم مخلوط کنید واجازه دهید حجم بگیرد.
آرد و بهبود دهنده را با هم الک کنید. نمک را در مقداری از آب حل کنید
مایه خمیر وارد را مخلوط کنید 100گرم از آب. را با شکر مخلوط کنید، اضافه کنید کمی ورز دهید آب و نمک را اضافه کنید.
روغن را اضافه کنید و در صورت لزوم بقیه آب، را هم اضافه کنید. تا خمیر یکدست شود و چسبندگی نداشته باشد وروی خمیر را پوشانده و1 الی 2 ساعت آن را استراحت می دهیم.
خمیر را به چانه های 60 گرمی تقسیم کنید و در اتاق بخار قرار دهید البته در منزل چهار طرف سینی را لیوان آب جوش قرارداده و یک نایلون روی آن می کشیم تا یک اتاق بخار خانگی داشته باشیم.
خمیر که حجم گرفت وسط آن را سوراخ می کنیم و در روغن فراوان با شعله متوسط سرخ می کنیم و بعد می توان آن را در شربت زده ودر پودر نارگیل بغلتانید و یا شکلات را آب کرده و دونات ها را در آن بزنید.
اگر میان دونات ها را سوراخ نکنیم و در فر قرار دهیم پف آن می خوابد که بعد از سرد شدن کرم دلخواه را در بین آن قرار می دهیم.