میرزاقاسمی یکی از غذاهای محلی استان گیلان و استان مازندران است.
دستور شماره یک
مواد لازم:
بادمجان متوسط: 5 عدد
سیر: یک بوته
تخم مرغ: 3 عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
روغن و نمک و فلفل: به مقدار کافی
طرز تهیه:
بادنجانها را داخل فر یا روی آتش کبابی میکنیم تا کاملا پخته شوند، سپس پوست آنها را کنده و سرهای آنرا میگیریم و بعد ساطوری مینماییم سپس گوجه فرنگیها را در آب جوش ریخته و پوست آن را میگیریم و خرد میکنیم. سیر را کوبیده و داخل روغن داغی که در تابه و روی آتش است میریزیم تا کمی سرخ شود. بعد بادنجانها و گوجه فرنگی آماده شده را به تابه اضافه کرده و سرخ مینماییم به حدی که آب آنها کاملا” کشیده شود و به روغن بیفتد. کمی نمک و فلفل به آن میزنیم و مایه را در یک طرف تابه قرار میدهیم ودر طرف دیگر تابه تخم مرغها را شکسته و مخلوط مینماییم وبهم میزنیم تا کاملا” بسته شده و سرخ شود بعد بادنجانها و تخم مرغها را مخلوط مینماییم و میرزا قاسمی آماده شده را در دیس میکشیم.
دستور شماره دو
مواد لازم:
بادمجان شیرین و قلمی 4 عدد
سیر تازه 1 بوته و اگر تازه نبود نصف بوته
گوجه فرنگی رنده شده 5 عدد
رب گوجه 1/2 ق غ
نمک و فلفل به میزان لازم
آب 1 عدد لیموترش
تخم مرغ 4 عدد
زردچوبه 1 ق چ پر
طرز تهیه: اول بادمجونها رو کباب کنین. انقدر باید روی آتیش بمونه که پوستش ذغال بشه و وقتی با یه سیخ چوبی داخلش کردین، خیلی راحت بره توی بادمجون. بعد بذارین کنار تا سرد بشه.
گوجه رو رنده کنین و سیر رو ساطوری کنین. 1 استکان روغن زیتون داخل تابه بریزین و بذارین روی آتیش زیاد داغ نشه و بعد سیر ساطوری و زردچوبه رو اضافه کنین و 10 ثانیه با حرارت متوسط تفت بدین و سریع بادمجون رو که پوستشو گرفتین و ساطوری کردین رو به موادتون اضافه کنین. بعد دوباره 1 دقیقه تفت بدین و بعد پوره گوجه رو اضافه کنین و درشو بگذارین و زیرشو کمی بیارین پایین تا آبش کشیده بشه و بعد آب لیمو و رب رو بهش اضافه کنین و 1 دقیقه تفت بدین دست آخر نمک فلفل رو اضافه کنین و بعد تخم مرغا رو روی مواد بشکنین و بدون اینکه هم بزنین درشو ببندین و زیرشو بیارین پایین تا تخم مرغا ببنده! بعدشم که تخم مرغا بست تکهتکه شون کنین و حاج آقا میرزا رو یه هم بزنین و بکشین توی ظرف و تزئینش کنین.