ماهی فویج از غذاهای محلی گیلان است.
ماهی فویج شکم پر مواد لازم:
ماهی سفید یا ازاد یا کفال: 1 عدد
گردوی خرد شده: 5 قاشق
رب انار: 5/1 قاشق
سبزیهای معطر: 3 قاشق (چوچاق و جعفری یا نعنا و جعفری و گشنیز)
زعفران: مقداری
آب لیمو یا ابغوره: مقداری
نمک: مقداری
طرز تهیه:
ابتدا داخل شکم ماهی را خالی کرده و آن را خیلی خوب میشوریم. بعد از آن ماهی را آغشته به آبلیمو و نمک کرده و به مدت 2 ساعت داخل یخچال میگذاریم.
برای تهیه مواد داخل شکم ماهی باید ابتدا سبزیها را خرد کرده سپس گردو و رب انار و سبزی را با هم مخلوط کرده و تفت میدهیم تا یک مخلوط تقریبا” سیاه رنگ داشته باشیم. بعد از 2 ساعت ماهی را از یخچال خارج کرده و مواد را داخل ماهی ریخته به اندازهای که بیرون نریزد. اگر دوست دارید هیچ موادی بیرون نریزد میتوانید شکم ماهی را با نخ و سوزن بدوزید. در آخر روی بدن ماهی را با روغن چرب کرده و با زعفران آب شده میپوشانیم. داخل یک ظرف را فویل فلزی گذاشته و چرب کرده و ماهی را داخل آن میگذاریم و سپس داخل فر با درجه 170 فارنهات به مدت 2 تا 3 ساعت بسته به دمای فرتان. بعد از اینکه روی ماهی شما برشته شد غذا آماده است.