مرغ همواره مورد علاقه کودکان بوده است. این غذا آسان و سریع درست میشود و سالم و به اندازهی کافی اشتها برانگیز میباشد که شکمهای آنها را پر کرده بدون نگرانی از اینکه در اواسط غذا آن را ترک کنند.
غذا همیشه برای بسیاری از کودکان مسئله ساز بوده است. در حالی که بعضی به راحتی غذای خود را میخورند، اما بیشتر آنها در طول خوردن وعدهی غذایی خود، پدر و مادر را به ستوه میآورند. با وجود اسنک یا خوراکیهای سرپایی که به عنوان یک وعدهی کامل در نظر گرفته میشوند، نظارت و اطمینان از مصرف یک خوراکی خوب و سالم برای کودکان کار بسیار دشواری است.
کودکان نیاز به چیزی جدید دارند، چیزی که نظر آنها را به خود جلب کند و این واقعیت هنگامی که موضوع عادات غذایی آنها به میان میآید بسیار درست میباشد. در حالی که یافتن تمام وقت چیزی جدید و استادانه ممکن است کار دشواری باشد، اما ترفندهای سادهای جهت کار بر روی عادات غذایی کودکان وجود دارد. در این بخش چند دستور پخت آسان را آوردهایم که کودکان با خوردن آنها تقاضای سهم بیشتری خواهند کرد.
کتلت مرغ با پوششی از گردو
مواد اولیه:
• تکهای از سینه مرغ (به صورت نازک برش خورده)، یک و نیم پوند (454 گرم)
• سفیده تخم مرغ بزرگ، 1 عدد
• گردو (برشته شده)، ½ فنجان
• برگ جعفری تازه، ¼ فنجان
• پودر فلفل قرمز، ⅛ قاشق چایخوری.
• آرد سوخاری، نیم فنجان
• خردل دیژان، 1 قاشق چایخوری.
• کمی نمک و فلفل،
• اسپری آشپزی
در یک کاسه بزرگ، به سلیقهی خود آرد سوخاری، پودر فلفل قرمز و نمک و فلفل را مخلوط نمایید. گردوی برشته شده و جعفری را در یک مولینکس خرد کرده و سپس آنها را کاملا با مخلوط آرد سوخاری مخلوط نمایید. در یک کاسهی کوچک دیگر، سفیدهی تخم مرغ را با خردل دیژان همزده تا زمانی که کاملاً یکدست شوند. هر یک از برشهای مرغ را یکی یکی درون سفیدهی تخم مرغ فرو کرده و سپس درون مخلوط گردو گذاشته تا بخوبی از این مخلوط پوشیده شود، و آن را در یک ماهیتابهی آغشته به روغن قرار داده و با اسپری آشپزی مقداری روی آن بپاشید. مرغ را در فِر از پیش گرم شده با درجه حرارت 450 درجهی فارنهایت و یا 232 درجهی سانتیگراد قرار داده تا لایه بالایی آن به رنگ طلایی قهوهای در آمده و مرغ پخته شود. آنگاه آن را با نان دلخواه خود سِرو نمایید.
تورتلینی مرغ و گوجه فرنگی
مواد اولیه:
• سینهی مرغ بدون پوست دو نیم شده، 2 قطعه
• زیتون رسیده (خرد شده)، ½ قوطی
• ادویه خشک شدهی ایتالیایی، ½ قاشق چایخوری.
• پنیر تورتلینی، 1 بسته
• گوجه فرنگی آب گیری نشده، خرد شده با ریحان، سیر، و آویشن، 1 قوطی
سینه مرغ را به دو نیم کرده و آن را در وسط یک فویل آلومینیومی 18×12اینچی قرار دهید. ادویه یا چاشنی خشک شدهی ایتالیایی را روی آن بپاشید و تورتلینی را اطراف مرغ قرار دهید. روی آن را با گوجه فرنگی و زیتون بپوشانید. اطراف فویل را تا کرده به گونهای که مرغ درون این پاکت قرار گیرد و آن را در فر از پیش گرم شده با درجه حرارت 350 درجهی فارنهایت و یا 176 درجهی سانتیگراد قرار داده تا زمانی که پخته شود.
کاسرول مرغ و برنج
مواد اولیه:
• گوشت سینه مرغ (پخته شده و خرد شده)، یک و نیم فنجان
• برنج (پخته شده)، 2 فنجان
• پنیر (رنده شده)، 2 فنجان
• شیر تغلیظ شده، 1 قوطی
• تخم مرغ (به آرامی همزده شده)، 2 عدد
• پیاز قرمز (خرد شده)، ½ فنجان
• گشنیز تازه (ریز خرد شده)، ¼ فنجان
• کره (ذوب شده)، 2 قاشق غذاخوری.
در یک دیزی بزرگ یا دو دیزی متوسط، برنج، مرغ، پنیر، شیر تغلیظ شده، تخم مرغ، پیاز، گشنیز، و کره را با یکدیگر ترکیب میکنیم. و به خوبی بهم میزنیم. ترکیب را در فر از پیش گرم شده با درجه حرارت 350 درجهی فارنهایت قرار داده تا زمانی که بپزد، نحوهی اطمینان از پخت آن به گونهای است که چاقویی را درون آن کرده و چنانچه تمیز بیرون آید، آنگاه مرغ پخته شده است.
سوپ نودل مرغ
مواد اولیه:
• آبگوشت مرغ، 4 فنجان
• نودل تخم مرغ (نیمه پخته شده)، 2 اونس
• پیاز (خرد شده)، ¾ فنجان
• کرفس (خرد شده)، ¾ فنجان
• برگ ترخون تازه (ریز خرد شده)، ½ قاشق چایخوری.
• برگ جعفری تازه (ریز خرد شده)، 2 قاشق چایخوری.
• سیر (خرد شده)، 1 قاشق غذاخوری.
• آب لیمو، 2 قاشق چایخوری (اختیاری)
در یک قابلمه بزرگ، آب گوشت یا استاک مرغ را جوشانده و پیاز، کرفس و سیر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط با حرارت کم به مدت 2 دقیقه بجوشد. نودل یا رشته فرنگی را به آن اضافه کرده تا نرم شود. قابلمه را از روی حرارت برداشته و به آن چاشنی زده و سبزیهای خرد شده را به آن بیافزایید. اگر دوست دارید آب لیمو را درون آن بریزید. و گرم سِرو کنید.
یکی از بهترین دلایل استفاده از مرغ این است که با هر طعم و مزهای میآمیزد و در عین حال خوشمزگی خود را حفظ میکند. میتوانید سبزیجات چاشنی آن را تغییر دهید و یا گونههای مختلفی از سبزیجات را در دستور پختهایی که در بالا آورده شد، بکار برید.