شناسه : ۵۰۱۸۵۰ - سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۴
موزه نان در مشهد
نان سنتی یکی از مظاهر فرهنگ و هویت ما در زمینه تغذیه طی قرون مختلف است که در مقایسه با نانهایی وارداتی از میزان سلامت بالایی برخوردارند، بر همین اساس به منظور ترویج فرهنگ استفاده از نانهای سنتی و آشنایی نسل جوان با تولید اینگونه نانها این موزه به همت بخش خصوصی ایجاد شده است
نان سنتی یکی از مظاهر فرهنگ و هویت ما در زمینه تغذیه طی قرون مختلف است که در مقایسه با نانهایی وارداتی از میزان سلامت بالایی برخوردارند، بر همین اساس به منظور ترویج فرهنگ استفاده از نانهای سنتی و آشنایی نسل جوان با تولید اینگونه نانها این موزه به همت بخش خصوصی ایجاد شده است. در این موزه : مراحل تهیه آرد شامل بذرافشانی، گندم چینی، خرمنکوبی، ابزار تهیه نان شامل دستاس، آسیاب آبی، آسیاب بادی، انواع نان شامل سنگک، نان تنوری ساج و نان تنوری سفال همچنین رقص اپر که یکی از آیینهای خراسانی است و منطبق با باورهای زراعی مردم منطقه است به نمایش درآمده است. موزه نان با تکیه بر معماری سنتی با هدف فعالیت فرهنگی و سیاست تبلیغاتی شرکت ونیاز کارفرما مطرح شده است. در طراحی موزه اساس طراحی با معماری سنتی-ایرانی با استفاده از ساده ترین مصالح(آجر ایرانی، کاهگل، چوب و گچ) و هنر استاد کاران در خلق رسمی بندی و گره چینی ها و . . . مورد نظر قرار گرفته است. با توجه به ابعاد سالن(20/5*27) متر فضای طولی 27 متر، تبدیل به چهار فضا گردیده که به ترتیب فضای ورودی موزه، فضای خاک، فضای آب، فضای آتش و قسمتی نیز جهت گالری عکس نان طراحی شده است. در فضای خاک اشاره ای به مراحل سه گانه کاشت، داشت، برداشت محصول گندم شده که در یک زمین کشاورزی باچند مانکن و تجهیزات کشاورزی با مقیاس کوچک و تصویری نیز به صورت پس زمینه زمین کشاورزی و منازل مسکونی روستایی را تا بینهایت نمایش میدهد. در فضای آب،شیوه های مختلف سنتی تولید آرد از گندم بصورت آسیاب آبی،آسیاب بادی(آسباد)، دستاس و . . . طراحی گردیده است. در فضای آتش نیز انواع روش های سنتی پخت نان از قبیل نان سنگک،تنور ایستاده،تنور زمینی و ساج و . . . طراحی گردیده است.