شناسه : ۵۰۳۵۴۴ - چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۶
مزارع کلزا در چالش تر
استان چهارمحال وبختیاری یکی از مناطق کشور می باشد که به دلیل شرایط خاص اب وهوایی گیاه کلزا دران به وفور کشت می شود در منطقه چالش تر از توابع شهر شهرکرد مزارع کلزا وجود دارد که منبع خوبی برای تولید روغن گیاهی می باشد خواص این دانه گیاهی به شرح زیر است دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن ، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است
استان چهارمحال وبختیاری یکی از مناطق کشور می باشد که به دلیل شرایط خاص اب وهوایی گیاه کلزا دران به وفور کشت می شود در منطقه چالش تر از توابع شهر شهرکرد مزارع کلزا وجود دارد که منبع خوبی برای تولید روغن گیاهی می باشد خواص این دانه گیاهی به شرح زیر است دانه کلزا دارای 25 تا 55 درصد روغن ، 18 تا 24 درصد پروتئین و 12 تا 20 درصد پوست است .کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند. روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود. برخی از انواع کلزا که در گروه کانولا قرار دارند دارای کمتر از 30 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله بوده و روغن دانه آنها دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود 2 درصد یا کمتر دارای اسید اروسیک می باشند و روغن آنها به صورت خوراکی مصرف می شود .