غذای ظهر جمعه هرمزگان

سیر، گشنیز، تمر هندی به علاوه ماهی «صُبور» ؛ بویی راه می‌اندازه که دل هر آدم سیری رو ضعف می‌بره. خاطرات قدیمی‌ها همیشه خوش بو و خوش رنگه

سیر، گشنیز، تمر هندی به علاوه ماهی «صُبور» ؛ بویی راه می‌اندازه که دل هر آدم سیری رو ضعف می‌بره. خاطرات قدیمی‌ها همیشه خوش بو و خوش رنگه . جمعه ها از توی هر کوچه و خیابونی که رد شی بوی صبور آدمو دیونه می کنه . . . «صُبور» نوعی ماهی مهاجر با نام علمی Hilsa shad است ، صبور از ماهیان بومی ایران و عراق است و عصاره آن سبب کاهش چربی و پیشگیری از تجمع پلاکت‌ها و انعقاد خون نیز می‌شود. این ماهی در آب‌های شیرین رود خانه، مصب‌هایی که آب لب شور دارند و در مناطق ساحلی یافت می‌شود. برای تخم‌ریزی از دریا به آب‌های شیرین می‌آید و طی ماه‌های اردیبهشت تا مرداد در طول رود خانه‌های بهمنشیر، اروندرود، کارون وزهره تخم‌ریزی می‌کند. فصل صید و عرضه ماهی صبور در آب‌های جنوب از اوایل فروردین تا انتهای شهریور است، اما چند سالی است عرضه این ماهی در بازار با کاهش شدید روبه‌رو بوده که گرانی آن را سبب شده است. ماهی صبور رو فقط باید در تنور کباب کرد هرچند پختن ماهی صبور در تنور ، به تجربه نیاز دارد .

غذای ظهر جمعه هرمزگان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان