همانگونه که پیشتر گفته شد، همهی مردم ایران و جهان، سوهان را از شیرینیهای سنتی استان قم میدانند. خوراکی که قدمت آن به دوران قاجاریه بازمیگردد. به نظر میرسد، نام این خوراکی خوشمزه و لذیذ به صورت اتفاقی و به بیان یکی از مسئولان دوران قاجار، بر آن گذاشته شد؛ درحالیکه تا پیش از آن، همه از سوهان به عنوان نوعی حلوا و غذایی بسیار مقوی یاد میکردند که با استفاده از جوانهی گندم تهیه میشد.
امروزه تنوع جالبی از سوهان در این شهر طبخ میشود که در نوع خود، جالب و بسیار دوستداشتنی به نظر میرسد. سوهان عسلی، سوهان کنجدی، سوهان لقمهای، سوهان تختهای، سوهان بادامی، سوهان آجیلی، سوهان گزی، سوهان کرهای و … تنها بخشی از سوهانهایی است که در استان قم تهیه و به مصرف عموم میرسد. کمتر گردشگری است که پس از سفر به این شهر تاریخی و قدیمی، از این شیرینی بینظیر برای سوغات دوستان و آشنایان خود، تهیه نکند.