ماهان شبکه ایرانیان

درس‌هایی که از حادثه پلاسکو باید گرفت

از لزوم مدیریت افراد خاص در صحنه‌های حوادث تا پرهیز از متهم‌یابی در حین عملیات

رییس مرکز تاب‌آوری شهر تهران با اشاره به اینکه حضور افراد خاص و متفاوت از جمله سیاستمداران، هنرمندان و ورزشکاران در حین انجام عملیات در حادثه پلاسکو سبب کندی عملیات می گردید، تدوین و برنامه مدیریت افراد خاص در مواقع بحران را یکی از درس‌های حادثه پلاسکو بیان کرد.

از لزوم مدیریت افراد خاص در صحنه‌های حوادث تا پرهیز از متهم‌یابی در حین عملیات

به گزارش ایسنا، دکتر عباس استاد تقی‌زاده در نشست علمی بررسی حادثه پلاسکو که در حسینیه ارشاد برگزار شد، گفت: لزوم تدوین برنامه جامع حمایت روانی  و بازنگری در قوانین مربوطه و ضمانت های اجرایی، لزوم تدوین و ابلاغ آیین نامه های قانون مدیریت بحران از دیگر درس آموخته های این حادثه است.

وی پرهیز از سیاسی کاری، متهم یابی و اتهام زنی و حتی علت یابی در حین انجام عملیات مدیریت بحران را از جمله ملزومات دیگر و درس های آموخته شده از حادثه پلاسکو عنوان کرد.

وی با اشاره به حضور افراد خاص متفاوت از جمله سیاستمردان، هنرمندان و ورزشکاران در حین انجام عملیات در ساختمان پلاسکو که سبب کندی عملیات می گردید، افزود: تدوین و اجرای برنامه مدیریت افراد خاص از درس آموخته های مهم دیگر این حادثه بود

تقی‌زاده همچنین بر لزوم پیش‌بینی نحوه حضور تیم‌های اجرایی در سر صحنه در قالب صدور کارت شناسایی و لباس‌های متحدالشکل و تیم کنترل بحران تاکید کرد و مدیریت منابع انسانی حاضر در صحنه از جمله امدادگران، خبرنگاران، نیروهای پشتیبان، کمک‌کنندگان و حتی هدایا و کمک های مردمی را ضروری خواند.

رییس مرکز تاب آوری شهر تهران کمبود تجهیزات آتش‌نشانی در فرایند مدیریت بحران حادثه پلاسکو را شایعه خواند و افزود: آسانسورها و تحهیزات آتش نشانی در این زمینه کافی بود و هیچگونه کمبودی در این زمینه وجود نداشت.

وی افزود: البته تجهیزات ارتباطی شهرداری در حال حاضر آنالوگ است که طبعا باید به سمت دیجیتال شدن پیش برود.

رییس مرکز تاب آوری شهر تهران خسارات انسانی حادثه پلاسکو را شامل شهادت 16 آتش نشان و جان باختن 5 شهروند، مجروح شدن بیش از 180 نفر و اثرات روانی دانست .

وی خسارات مادی و اقتصادی این حادثه را نیز تخریب 600 واحد صنفی و تخمین حدود 1500 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: از این 600 واحد صنفی حدود 160 واحد با مبلغ 40 تا 50 میلیارد تومان تحت پوشش بیمه بودند و این در حالیست که مبلغ تخمینی خسارات مستقیم حادثه پلاسکو 1500 میلیارد تومان برآورد شده است به بیان دیگر تنها 3.3 درصد خسارات تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

وی در پایان لزوم تدوین برنامه‌های مدیریت فعالیت رسانه‌های جمعی در مواقع بحران را یکی دیگر از مهمترین درس آموخته های حادثه پلاسکو بیان کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان