ماهان شبکه ایرانیان

چشم هایی نشسته در کاسه خون

شایع ترین علل قرمزی چشم کافی است یک روز که از خواب بیدار می شوید

چشم هایی نشسته در کاسه خون

شایع ترین علل قرمزی چشم

کافی است یک روز که از خواب بیدار می شوید. بعد از نگاه کردن در آینه متوجه شوید یکی از چشمان تان قرمز شده است، ناخودآگاه شروع می کنید برای این واقعه دلیل پیدا کنید با خودتان فکر می کنید: « حتماً به خاطر اینکه که دیشب خوب نخوابیدم یا از شدت سر درد چشمم قرمز شده؟» یا اینکه « احتمالاً بیش از اندازه از کامپیوتر و گوشی استفاده کردم. » اگر هم قرمزی چشم شما ادامه پیدا کرد، تا آخر شب باید بارها و بارها به این سؤال که « چرا چشمت قرمز شده؟ » جواب دهید. بسیاری از افراد علت اصلی قرمز شدن چشم را نمی دانند. نمی توان گفت قرمز شدن چشم که معمولاً 24 ساعت ادامه دارد. همیشه خطرناک است و موجب اختلال در بینایی فرد می شود اما در برخی موارد ممکن است علامت یک بیماری خطرناک باشد. بالاخره همیشه رنگ « قرمز » نشانه خطر است و ما برای پیدا کردن دلایل ایجاد این نشانه خطر سراغ « دکتر شاهرخ میلان »، چشم پزشک و فوق تخصص قرنیه رفتیم و با او در باره علل قرمز شدن چشم و راه های مقابله با آن گفت و گو کردیم که آن را می خوانید.

آیا قرمز شدن چشم، همیشه خطرناک است؟

دکتر شاهرخ میلان در ابتدا تأکید می کند: در بین حواس پنج گانه، بینایی بیشترین سطح از قشر مغز را به خود اختصاص داده و شاید مهم ترین وسیله ارتباطی انسان با جهان بیرون باشد. برای درک صحیح تصویر، سلامت سیستم بینایی و گیرنده چشم ها ضروری است. مشکلات و بیماری های چشم مانند هر سیستم دیگری در بدن، خود را با علائمی نشان می دهند تا فرد مبتلا را با خبر کنند. همان طور که تب در بسیاری از بیماری ها یک علامت هشدار دهنده است در چشم نیز قرمزی یک علامت از وجود بیماری یا مشکل است. البته باید دانست که قرمزی چشم همیشه علامت یک بیماری چشمی نیست و در بسیاری از موارد یک امر طبیعی است اما باید توجه داشت که مدت زمان، فصل و شدت بروز این واقعه مهم است.

شایع ترین علل قرمز شدن چشم ها

دکتر میلان ادامه می دهد: قرمز شدن چشم گاهی بر اثر بیماری های داخل چشم مانند خراشیده شدن قرنیه، بالا رفتن فشار چشم و... است و ربطی به محیط بیرون ندارد اما شایع ترین دلایل بروز قرمزی چشم در بیشتر موارد، استفاده پیوسته و ممتد از کامپیوتر است زیرا فرد هنگام استفاده از کامپیوتر کمتر پلک می زند و همین امر باعث خشک شدن و در نهایت قرمز شدن چشم می شود.
حساسیت های محیطی و فصلی که معمولاًبا خارش همراه است، استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب و غیراستاندارد و لنزهای تماسی، آلودگی هوا که باعث اسیدی شدن PH چشم می شود، بیداری طولانی مدت و کار سنگین، سرماخوردگی، گریه کردن، کمبود ویتامین A و B1 ، ابتلا به برخی بیماری ها مانند روماتیسم و دیابت و... از مواردی هستند که باعث قرمز شدن چشم برای مدت یک روز می شوند. به گفته این چشم پزشک، همانطور که ذکر شد یکی از علل مهم خونریزی داخل چشم، بیماری دیابت است. دیابت یکی از دلایل شایع خونریزی خود به خودی داخل زجاجیه چشم است زیرا عروق جدیدی که در چشم رشد می کنند مستعد خونریزی هستند.
بنابراین افراد دیابتی باید مراقب وضعیت بدنی خود باشند و با توجه به تشخیص پزشک، هر چند وقت یک بار برای معاینه به متخصص مراجعه کنند. گاهی اوقات در اثر خونریزی های شدید به انجام عمل جراحی و استفاده از لیزر نیاز است. بنابراین افراد دیابتی بهتر است قبل از ایجاد عوارض، اقدام به درمان به موقع کنند.

قرمزی چشم کی و چگونه خطرناک است؟

این فوق تخصص قرنیه در مورد اینکه در چه مواردی قرمز شدن چشم خطرناک است، توضیح می دهد: چنانچه قرمز شدن چشم چند روز به طول انجامید و با سوزش، ریزش اشک و خارش بیش از حد همراه بود، توصیه می شود فرد به چشم پزشک مراجعه کند تا چشم وی توسط متخصص و با دستگاه های مخصوص مورد معاینه قرار بگیرد.

بهترین راه برای برطرف کردن قرمزی چشم چیست؟

این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در ادامه به این پرسش که بهترین راه برای برطرف کردن قرمزی چشم چیست، پاسخ می دهد: معمولاً قرمزی چشم بعد از استراحت و خواب آرام برطرف می شود همین طور شست و شوی صورت با آب سرد و استفاده از کمپرس سرد می تواند در برطرف کردن قرمزی چشم مؤثر باشد. در واقع این موارد بهترین راه های خانگی برطرف کردن قرمزی چشم هستند.
دکتر میلان تأکید می کند: توصیه من این است که در هیچ شرایطی، فردی که مبتلا به قرمزی چشم شده است. بدون تجویز پزشک از هیچ گونه قطره چشمی، حتی اگر روی قطره استریل بودن آن ذکر شده باشد، استفاده نکند زیرا استفاده نابجا از قطره می تواند وضعیت چشم را بدتر کند و زمینه ساز عفونت های خطرناک باشد. وی در مورد مواد غذایی مؤثر در جلوگیری از قرمزی چشم می گوید: نوشیدن آب فراوان، خوردن میوه های تازه به خصوص انواع توت که سرشار از فلونوئیدها هستند، مصرف غذاهایی که سرشار از ویتامین های E و C هستند مانند سبزیجات و میوه های خام، بنشن ها، آجیل و سبزیجات برگدار مثل کلم و اسفناج کلسیم، منیزیم و ویتامین D، روغن بذر کتان، روغن زیتون و... می توانند در جلوگیری از قرمز شدن چشم مؤثر باشند. همچنین پرهیز از مصرف موادی مانند مارگارین و چربی های هیدروژنه محصولات لبنی، چربی های اشباع شده، نمک، شیره ذرت، قند، شکر، شکلات و کلیه مواد غذایی که حاوی شیرین کننده های غلیظ هستند، روغن های تصفیه شده، غذاهای کبابی، دودی و سرخ کردنی می تواند در قرمز نشدن چشم ها مؤثر باشند.
منبع مقاله :
نشریه بهداشت زنان، شماره 48
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان