همانطور که این مطلب نشان میدهد، چیزی که یک آشپزخانه عالی را میسازد، نحوه سازماندهی آن است.
سراغ میز چرخان بروید
وسایلی که زیر دست و پا افتادهاند و نظم را به هم زدهاند، یا مواد خوراکی که ممکن است روی زمین بریزند را روی یکی از این میزهای چرخان کوچک جا دهید. تمیز کردن این میزها هم راحت هست.
جایی برای کتابهای آشپزی پیدا کنید
گذاشتن کتابهای آشپزی روی «شلف» (یا باکس دیواری) کار سنجیدهای است، و با توجه به این که در تماس با رطوبت یا چربی یخچال و گاز نیستند، سالم میمانند.
از آویزان کردن غافل نشوید
آویزان کردن پیشبند، دستگیره یا حوله از میخ یا گیره میتواند فضا را بازتر کند. فقط دقت کنید که دستکم 60 سانتیمتر از گاز فاصله داشته باشند.
نگه داشتن وسایل بر مبنای استفاده
وسایل آشپزخانه را بر اساس میزان مصرفشان در کابینتها بچینید. برای نمونه، ظرفهایی که هر روز استفاده میشوند را در طبقات پایینی که دسترسی سادهای دارند و آنهایی که گاه به گاه و برای مناسبتهای خاص کاربرد دارند را در طبقات بالایی کابینت دیواری بگذارید.
کنار هم گذاشتن وسایل مشابه
وسایل را بر اساس کاربردشان دستهبندی کنید و کنار هم در یک کشو یا طبقه خاص کابینت بچینید. برای نمونه، این جا قالبهای کیک در کنار هم گذاشته شدهاند.
تعریف محدوده آشپزی
دور و بر اجاق گاز، یک محدوده برای آشپزی تعیین کنید و قابلمه و ماهیتابهها را تا جایی که میشود، نزدیک به آن بگذارید.
جا برای وسایل بستهبندی
کیسههای پلاستیکی و وسایل بستهبندی مشابه را در یک کشو نزدیک یخچال بگذارید تا کار جمع کردن و انبار کردن باقیماندههای خوراکی، سریعتر انجام شود.
ابزار را تَنگِ هم بچینید
ابزار کلیدی کارتان را در کنار هم و نزدیک محدوده پخت و پز بگذارید تا دسترسی به آنها ساده باشد و آماده کردن غذا راحتتر شود.
ظرفهای پلاستیکی را منظم کنید
ظرفهای پلاستیکی و درهای آنها را مرتب و به صف، همه را در یک کشو یا یک طبقه بگذارید تا پیدا کردنشان خیلی راحت باشد.
جا بشقابی و جا ظرفی
جا بشقابی یا جا ظرفیها میتوانند انواع و اقسام ظروف و ماهیتابهها را با نظم و ترتیب یک جا نگه دارند.
سبد ریلی بگذارید
سبد ریلی داخل کابینت کمک میکند تا دسترسی به وسایلی که زیاد کاربرد دارند، راحت شود.
جا قاشق و چنگالی
استفاده از جا قاشق و چنگالی در کشوها، کمک میکند تا آنها را جداگانه و منظم بچینید و بنابراین هیچ وقت پیش نمیآید که برای پیدا کردن وسیله مورد نیاز، دور خودتان بگردید.
به وسایل دومنظوره فکر کنید
برای این که یک بوفه جمع و جور و مخفی داشته باشید، قاشق و چنگالها را درون ماگ یا یک پارچ کوچک نگه دارید. ماگ بوفه مخفی شما است.
استفاده مناسب از زیر کابینت
حتی فضاهای زیر کابینت هم میتواند به خوبی مورد استفاده قرار گیرد، چه لامپ برای روشنایی بیشتر در آن نصب کنید، چه یکی از وسایل خانه (مثل غذاساز) را زیرش جا دهید و چه، در این مورد، حوله را آویزان کنید.
استفاده از رنگهای مشابه
قابلمهها و ماهیتابهها میتوانند کارکرد هنری هم داشته باشند، به شرط این که ظروف همرنگ را کنار هم و جلوی چشم بچینید.
چینیها را به نمایش بگذارید
از کابینتهایی که در شیشهای دارند، برای نشان دادن چینیهای زیبا، گلدانهای آنتیک یا حتی جای ماکارونی استفاده کنید.
به کار گرفتن سبدها
قفسههایی که در ندارند را با بهره گرفتن از سبدها و چیدن وسایل درون آنها، منظم نگه دارید.
دستهبندی خوراکیها
طبقه خوراکیها را همانطور سازماندهی کنید که کتابخانه را منظم نگه میدارید، و خوراکیهای مشابه بر اساس دستهبندی مشخصی کنار هم چیده شوند.
نگه داشتن داخل ظروف درون-نما
برداشتن خوراکیها را برای بچهها راحت کنید و مثلا از سبدهایی که درونش پیدا است، استفاده کنید.
آویختن پشت در
خوراکیها را در طبقههای درون-نمایی که پشت در تعبیه کردهاید، بگذارید تا گشتن دنبال آنها وقت نگیرد.
استفاده از گاری چرخی
اگر جا و پول داشتید، میتوانید یک گاری (میز) چرخدار بخرید تا ظرفهای سنگین را از آشپزخانه به اتاق غذاخوری ببرید و تازه این گاریها به عنوان جایی برای نگه داشتن وسایل هم کارکرد دارد.
قابلمه و ماهیتابهها را آویزان کنید
یک راه دیگر برای استفاده بهینه از فضا: قابلمه یا ماهیتابهها را آویزان کنید؛ البته اگر فضای آشپزخانه اجازه دهد.
نگه دارنده کتاب را امتحان کنید
استند (پایه نگهدارنده) کتاب با قابلیت جمع شدن، میتواند دستور پخت را جلوی چشمتان نگه دارد و شما هم به کارتان برسید و بعد هم که کار تمام شد، آن را سرجایش، زیر کابینت برگردانید.
جمع کردن وسایل اضافه از جلوی دست و پا
میتوانید از طبقهها و شلفهای متفاوت استفاده کنید و تقویم، تلفن، لیست کارها و غیره را روی دیوار بزنید.