موز، یکی از میوههای شکم پرکنی است که به راحتی موجود بوده و میتواند شما را سالم و پرانرژی سازد. با کمک چند نکتهی ساده میتوانید از قهوهای یا به اصطلاح سیاه شدن رنگ موز جلوگیری کرده و آن را برای مدت زمان بیشتری به صورت تازه مصرف کنید.
مصرف موز به طور مرتب، این محبوبترین و ارزانترین میوه در جهان، میتواند به بهبود سلامت فرد به طرق مختلف کمک کند. همواره از موز به عنوان یک میوهی «گوشتالو و بدون هستهی سالم» یاد میشود. با این حال، حمل و نقل و حفظ تازگی آن کار بسیار دشواری است. این میوه بسیار آسیب پذیر میباشد. علاوه بر آن، به سرعت میرسد. پوست زرد روشن آن به دلیل لکهای قهوهای زیادی که تقریباً پوست آن را میپوشانند، به رنگ قهوهای درمیآید. این میوه با رسیده شدن نرمتر میشود.
موز را میتوان به عنوان میان وعدهی صبحگاهی و یا به هنگام بعدازظهر میل کرد. میتوانید آب نبات و سایر مواد غذایی ناسالم را با این میوه جایگزین سازید. نوزادان، بیماران و یا افراد مسن خانواده را میتوان به طور یکسان با این میوه تغذیه کرد. موز پوست کنده شده و یا برشهایی از موز به دلیل فرایند سادهی اکسایش در عرض چند دقیقه به رنگ قهوهای درمیآیند.
میتوانید از قهوهای شدن آن با کمک نکاتی که در ادامه آورده شده است جلوگیری کنید. گرچه موزهای بسیار رسیده، قابل خوردن میباشند، اما حفظ تازگی آنها برای مدت زمان بیشتر بهتر خواهد بود. همچنین به چگونگی حمل و قرار دادن موز درون کیسه یا سبد خریدتان به همراه سایر خریدهای خود، بدون آنکه خراب شود، نگاهی خواهیم انداخت.
چگونه موز را برای مدت زمان طولانیتر تازه نگاه داریم
موز سبز بخرید
به جای خرید موز کاملاً رسیده، یعنی موز زرد، موز مایل به سبز خریداری کنید که کمی رسیده باشد. میتوانید این موزها را در دمای اتاق نگهداری کنید. این موزها طی چند روز به آرامی رسیده میشوند. هنگامی که موز رسیده خریداری میکنید، لازم است که آنها را در عرض 2 تا 3 روز مصرف کنید. موزهای سفت سبز بدون هیچگونه لک و یا خراشیدگی بر روی پوست را انتخاب کنید، به این دلیل که بیشترین عمر نگهداری را بدون نیاز به فریز کردن خواهند داشت.
موز را به طور صحیح نگهداری کنید
به محض رسیدن به خانه، موزها را از کیسه پلاستیک خارج سازید. موز قرار داده شده در کیسه (کیسه سبز، کیسه پاکتی یا کاغذی) سریعتر رسیده خواهد شد. قرار دادن موز در دمای اتاق عمل رسیدن آن را آهستهتر و یکنواختتر خواهد ساخت. مراقب باشید که در معرض گرمای مستقیم و یا نور خورشید قرار نگیرند. آنها را از اجاق گاز، بخاری و پنجره دور نگاه دارید. موزها را در مکانی سرد، تاریک و با تهویه مناسب قرار دهید. موز را به شکل دستهای نگهداری نکنید. موزهایی که بر روی پیشخوان آشپزخانه قرار داده شده باشند به احتمال زیاد لک میآورند.
قرار دادن موز در سبد
موز را در سبد نگهداری کنید. بدینوسیله این میوه خوشمزه را از خراب شدن و لک آوردن حفظ میکنید. سبدهای میوه اغلب دارای قلابهایی برای آویزان کردن موز هستند. آویزان کردن موز از قلاب بهترین راه نگهداری آن است.
قرار دادن موزهای رسیده در یخچال
چنانچه قصد ندارید بلافاصله موزهای رسیده را مصرف کنید، آنها را در یک کیسه پلاستیک قرار داده در آن را محکم بسته و در یخچال نگهداری کنید. پوست آنها ممکن است تیره شود، اما گوشتشان تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت. چند ساعت پیش از زمان صرف میان وعده، آنها را از یخچال درآورده و اجازه دهید دمایشان به دمای اتاق رسد و آنگاه نوش جان کنید. میتوانید موزهای رسیده را درون یخچال خود به مدت حداقل یک هفته نگهداری کنید.
پوست کندن موز یخ زده دشوار خواهد بود. بنابراین آنها را پوست کنده و درون کیسهی زیپ دار و یا ظرف پلاستیکی گذاشته و سپس فریز نمایید. میتوانید این موزها را جهت تهیه اسموتی (نوعی نوشیدنی) و یا در آشپزی مورد استفاده قرار دهید. پاشیدن کمی آبلیمو بر روی آنها، از موزهای یخ زدایی شده در برابر قهوهای شدن محافظت میکند. هرگز موزهای سبز را در یخچال نگهداری نکنید. این نوع موز به طور صحیح رسیده نخواهد شد و حتی اگر پس از آن از یخچال خارجشان کنید، قادر نخواهند بود پس از رسیدن به دمای اتاق فرایند رسیده شدن را از سرگیرند.
آنها را از دیگر میوهها دور نگاه دارید
موزها را از سایر میوههای رسیده دور نگاه دارید. این کار به تأخیر در فرایند رسیده شدن کمک میکند. میوههای رسیده تولید اتیلین کرده و میوههای نارس به هنگام قرار گرفتن در معرض اتیلن سریعتر میرسند.
ساقههای آن را بپوشانید
بستن ساقه (تاج) موز در کیسه پلاستیک از خارج شدن اتیلن از ساقهها جلوگیری میکند. همچنین از تبخیر رطوبت و جذب اتیلن رها شده توسط میوههای مجاور تا حدی جلوگیری میکند. میتوانید به دور پلاستیک نوار بپیچید. در صورت تمایل، میتوانید با فویل آلومینیومی ساقه را بپیچید. هرزمان که یک موز را از دسته جدا میکنید، مجبور خواهید بود آن را مجدداً با دقت بپیچید. این کار به تازه نگاه داشتن آنها برای مدت زمان طولانیتر کمک خواهد کرد.
تفرقه بینداز و حکومت کن
فاصلهای میان موز در میان دستهای از آنها وجود دارد. بنابراین نمیتوانید آنها را محکم ببندید. اگر بخواهید تا آنجا که امکان دارد موزهایتان دوام آورند، آنها را با دقت از دسته (همراه با ساقه) جدا کنید. بستن ساقهی یک عدد موز در مقایسه با یک دسته از آن راحتتر است. موزهای مجزا را درون یک سینی و یا دستمال کاغذی قرار داده و بین هر دو موز کمی فاصله بگذارید. بنابراین فرایندی که موجب ایجاد لکهای قهوهای بر روی پوست میشود، میتواند کمی آهسته گردد.
و بدون باز کردن قسمت پیچیده شدهی ساقه، میتوانید موز را از انتهای دیگر آن باز کرده و از ساقهی پیچیده شده به عنوان دسته جهت نگهداشتن آن در دست استفاده کنید.
استفاده از یک محفظه یا جا موزی
به همراه داشتن یک عدد موز در ظرف غذای خود شما را برای مدت زمان طولانیتری سیر نگاه میدارد. این ظروف پلاستیکی محکم دارای منفذ کوچکی جهت تهویه میباشند. محفظهی مخصوص موز (ظرف پلاستیکی سبک وزن) به محافظت از این میوهی خوشمزه و همچنین سایر اقلام باارزش (کاغذهای مهم، کتاب، لباس و غیره) درون کیف، ساک و یا چمدانتان کمک میکند. همچنین از خراب و قهوهای شدن میوه نیز جلوگیری مینماید.
استفاده از لیمو ترش
میتوان با پاشیدن مقدار کمی آب گریپ فروت، آناناس، پرتقال، سرکه و یا آب لیمو (هرگونه آب میوه اسیدی) بر روی برشهای موز از قهوهای شدن آنها جلوگیری کرد. حتی میتوانید برشهای موز را در آب لیمو به مدت 2 تا 3 دقیقه فرو کنید. اگر میخواهید آنها را به طور کامل مصرف کنید، میتوانید پس از پوست کندن مقداری آب لیمو بر روی آنها بپاشید.
چنانچه بخواهید، میتوانید این آب میوه را با کمک یک برس بر روی موز بمالید. و یا یک چهارم فنجان آب لیمو را برداشته به درون فنجان آب اضافه کرده و به خوبی بهم بزنید. موزهای پوست کنده شده را در آب و لیموی تهیه شده به مدت 3 دقیقه فرو کرده و آنها را کناری بگذارید.
قرار دادن برشهای موز در یخچال
میتوانید تکههای موز را در یک ظرف یا کاسه قرار داده و آنها را در یخچال بگذارید. میتوانید پیش از فریز کردن، آنها را له کنید. بهتر است که تکهها را با در نظر گرفتن دستور تهیهی نان موزی، اسموتی و یا کلوچهای که قصد درست کردنشان را دارید، به مقادیر کوچک تقسیم کنید. هر قسمت را در یک کیسه فریزر زیپ دار (و یا ظروف پلاستیکی) به طور مجزا قرار داده و آنها را در فریزر قرار دهید.
برای نگهداشتن موزهای بسیار رسیده خیلی دیر شده است، میتوانید از آنها جهت تهیهی انواع نان موزی، پای یا کیک، مافین، کلوچهی جو موزی، دونات، پیراشکی، چیزکیک، پنکیک، پودینگ و غیره استفاده کنید.