ماهان شبکه ایرانیان

مواد غذایی حاوی لیزین بالا و آرژنین پایین

مواد غذایی که از لیزین بالا و آرژنین پایینی برخوردارند، دارای فوائد سلامتی بخش بسیاری می‌باشند. برخی از این مواد غذایی و خواص آنها در این مقاله آورده شده است

مواد غذایی حاوی لیزین بالا و آرژنین پایین

مواد غذایی که از لیزین بالا و آرژنین پایینی برخوردارند، دارای فوائد سلامتی بخش بسیاری می‌باشند. برخی از این مواد غذایی و خواص آنها در این مقاله آورده شده است. آنها را بررسی کرده تا بتوانید مطابق با آن وعده‌های غذایی خود را برنامه ریزی کنید.
بدن ما دستگاهی است که از قابلیت بالایی در مراقبت از خود برخوردار است. و هنگامی که از عهده‌ی این کار برنیاید، پیامهای اخطار آمیزی را برای ما فرستاده و از ما می‌خواهد به مشکل رسیدگی کرده و اقدامات لازم را جهت اطمینان از تأمین مواد مغذی مورد نیاز خود جهت انجام فرایندهای بیولوژیکی روزانه اتخاذ کنیم. آنزیمها و مایعات بدنی مختلفی که جهت انجام راحت تمام فرایندهای بدن مورد نیاز بوده همچنین کمابیش درون بدن موجود می‌باشند. با این حال، آنزیمهایی وجود دارند که نمی‌توانند توسط بدن تولید شوند و در نتیجه نیاز است که از طریق رژیم غذایی به بدن معرفی شوند. اینها را اسیدهای آمینه ضروری گویند. از میان این اسیدهای آمینه ضروری، لیزین و آرژنین بسیار مهم بوده و به بدن ما به طرق بسیاری کمک می‌کنند. در این مقاله بر روی مواد غذایی متمرکز شده که دارای لیزین بالا و آرژنین پایینی می‌باشند، خواهیم دید که چرا و چگونه این مواد غذایی برای بدن ما مفید می‌باشند.

خواص لیزین

یک اسید آمینه ضروری بوده که در ساخت بافتهای عضلانی قوی بسیار مفید است. همچنین به بهبودی از آسیب دیدگی‌های جدی و یا عمل جراحی که به تازگی انجام شده، کمک می‌کند. مشاهده شده است که مواد غذایی سرشار از لیزین همچنین به احتباس یا حفظ کلسیم در بدن کمک می‌کنند. همچنین به جلوگیری از بروز عفونتهای ویروسی خصوصاً تبخال کمک می‌کند.

خواص آرژنین

اسید آمینه‌ای است که به تولید اسپرم در مردان کمک می‌کند. همچنین به تولید هورمون رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌نماید. این اسید آمینه مشخص شده است که دارای خواص رفع استرس بوده و به بهبود سوخت و ساز و درمان بیماریهایی مانند آرتریت کمک می‌کند.

مواد غذایی حاوی لیزین بالا و آرژنین پایین

درست است که لیزین و آرژنین خواص جداگانه‌ی فراوانی دارند، اما برخی بیماریها مانند عفونت ویروسی تبخال تنها در صورتی می‌توانند درمان شوند که نسبت لیزین به آرژنین در مواد غذایی به درستی متعادل شده باشد. جهت درمان این بیماریها، لازم است که محتوای لیزین در غذا بیشتر از محتوای آرژنین در آن باشد. به این دلیل که مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهند لیزین به عنوان مهار کننده‌ی تبخال عمل کرده در حالی که وجود آرژنین با این خاصیت تداخل یافته و تأثیر آن را کاهش داده در نتیجه به عفونت ویروسی اجازه‌ی پیشرفت را می‌دهد. در نتیجه، به بیماران مبتلا به تبخال توصیه می‌شود مصرف آرژنین خود را کاهش داده و مصرف لیزین خود را جهت بهبودی بهتر افزایش دهند. در ذیل چند نمونه مواد غذایی از این نوع آورده شده است (* تمامی مواد غذایی عنوان شده مطابق با کتاب کشاورزی 23-1 گروه سازمان کشاورزی ایالات متحده است)
لبنیات: شیر و محصولات لبنی از بهترین نمونه مواد غذایی بوده که دارای لیزین فراوان و آرژنین کم هستند، در نتیجه از آنها انتخاب نخست وارد نمودن به رژیم غذایی افراد مبتلا به تبخال می‌سازد. حتی از میان محصولات لبنی مختلف موجود، گزینه‌هایی که در ادامه آورده شده بهترین گزینه جهت نسبت بهینه از لیزین ـ آرژنین به حساب می‌آیند.
• مارگارین
• ماست ساده
• ماست میوه‌ای کم چرب
• ماست ساده بدون چربی
• ماست ساده کم چرب
• پنیر
• باترمیلک
• شیر بدون چربی
• مخلوط نصف خامه و نصف شیر
• شیر تغلیظ و شیرین شده
• بستنی
• شیر کامل
• شیر بدون چربی
• خامه پرچرب
غذاهای دریایی: ماهی و محصولات مبتنی بر ماهی نیز از منابع بزرگ به حساب می‌آیند. در واقع، آنها تقریباً یک و نیم برابر لیزین بیشتری از آرژنین را فراهم می‌سازند که در صورت توصیه به پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از لیزین و با آرژنین کم بسیار مطلوب می‌باشند. استثنا در این مورد مصرف هرگونه سخت پوست می‌باشد به این دلیل که اثری معکوس را برجای می‌گذارند. در این بخش انواع ماهی که می‌توانید با خیال راحت مصرف کنید آورده شده است:
• ماهی سالمون
• شمشیر ماهی
• ماهی هادوک
• ماهی اسملت (Smelt)
• ماهی اِسنَپِر (Snapper)
• ماهی پالاک (Pollock)
• مارماهی
• گربه ماهی
• ماهی سفید
• ماهی کاد
• ماهی خال مخالی
• اردک ماهی
• شاه ماهی
• ماهی آبی
گوشت: اگرچه مقدار آن به اندازه‌ی ماهی نیست، اما برخی گوشتها دارای نسبت مطلوبی از لیزین به آرژنین بوده که می‌تواند برای افرادی مفید باشد که پیروی از چنین رژیم غذایی توصیه شده است. در این بخش فهرستی از گوشتهایی که می‌توانید مصرف کنید آورده شده است:
• گوشت مرغ تیره
• گردن مرغ
• ران مرغ
• استیک ران گاو
• گوشت دنده گاو
• گوشت ته دنده گاو
• فیله گوشت گاو
• گوشت چرخ کرده
میوه و سبزیجات: برخی از میوه و سبزیجات نیز از سطوح آرژنین کمی برخوردارند. آنها را در ذیل می‌توانید بیابید:
• انبه
• زردالو
• سیب
• گلابی خشک
• گلابی
• انجیر
• آوکادو
• گوجه فرنگی
• شلغم
• آناناس
• سیب زمینی
• کرفس
• هلو خشک
• آلو
• لوبیا سبز
• عدس
• کاهو
• گل کلم
• گواوا
• اسفناج
• هندوانه
• کلم
• ذرت
• سیب زمینی شیرین
• برگ شلغم
• موز
• مارچوبه
فهرست مواد غذایی حاوی لیزین فراوان و آرژنین کم که در این مقاله آورده شده است، فهرست کاملی نمی‌باشد. مواد عنوان شده در این فهرست به ترتیب نزولی نسبت لیزین به آرژنین و بر طبق کتاب سازمان غذا و داروی ایالات متحده تنظیم شده است. پیش از مصرف این مواد غذایی با پزشک خود مشورت کرده و اطمینان حاصل کنید که نسبت به هیچ کدام از آنها آلرژی ندارید. سالم بخورید، سالم بمانید و در این صورت، هیچگونه بیماری شما را آزار نخواهد داد!
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های متخصص تغذیه و یا متخصص رژیم غذایی در نظر گرفته شود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان