ماهان شبکه ایرانیان

علائم مسمومیت غذایی

مواد غذایی آلوده، عمدتاً، مسبب بروز مسمومیت غذایی می‌باشند. به منظور کمک به تشخیص ابتلاء یا عدم ابتلاء فرد به مسمومیت غذایی، به علائمی که از این عارضه به وجود می‌آیند، در این مقاله اشاره شده است

علائم مسمومیت غذایی

مواد غذایی آلوده، عمدتاً، مسبب بروز مسمومیت غذایی می‌باشند. به منظور کمک به تشخیص ابتلاء یا عدم ابتلاء فرد به مسمومیت غذایی، به علائمی که از این عارضه به وجود می‌آیند، در این مقاله اشاره شده است.
مصرف مواد غذایی حاوی میکروب‌هایی که مانع از عملکرد طبیعی سیستم می‌شوند، مسمومیت غذایی را ایجاد می‌کند که متناوباً به اسهال و استفراغ باکتریایی اشاره داشته و در نتیجه‌ی آن سلامت کلی فرد تحت تأثیر قرار می‌گیرد. متداول‌ترین نشانه‌ی مسمومیت غذایی که مشاهده شده است، اسهال و استفراغ می‌باشد.
مسمومیت از طریق مصرف مواد غذایی، عمدتاً به علت وجود باکتری‌هایی مانند، استافیلوکوک، کلستریدیوم پرفرنژنس، اشریشیا کلی، سالمونلا، و لیستریا رخ می‌دهد. این باکتری‌ها، به طور اختصاصی مواد غذایی را آلوده می‌سازند. این بیماری همچنین می‌تواند به علت عفونت انگلی توکسوپلاسموز، یا بیماری شیگلوز (اسهال خونی باکتریایی) ایجاد شود. چنانچه فردی محصولات لبنی، یا مواد غذایی که برای مدت طولانی در یخچال نگهداری شده‌اند، سالاد و یا سبزیجاتی که خرد شده و مدت زمان زیادی به حال خود رها شده‌اند، سبزیجات نَشسته و گوشتی که به خوبی پخته نشده باشد را مصرف کند، احتمال بالایی وجود دارد که دچار مسومیت غذایی گردد. غذاهای حاوی سس مایونز، مانند، سالاد کلم، و یا سالاد سیب زمینی که برای مدت زمان طولانی در یخچال نگه داری شده باشند، نیز ممکن است موجب مسمومیت غذایی گردند.

☜ ***نشانه‌های مسمومیت غذایی

علائمی که دلالت بر مسمومیت غذایی دارند، به میزان و منشاء آلودگی بستگی دارند. این علائم ممکن است ظرف چند ساعت به سیستم بدن شما چنگ انداخته و یا ممکن است پس از گذشت چند هفته خود را نشان دهند. با این حال، علائمی خاصی وجود دارند که نشان دهنده‌ی ابتلاء فرد به مسمومیت غذایی می‌باشند. سرگیجه و تهوع مداوم، مشکل داشتن در دفع، استفراغ همراه با افزایش تعداد آروغ، اسهال با اسپاسم شکمی، انقباض عضله همراه با افزایش درجه حرارت بدن، پوست سرد و رنگ پریده، چشمهای گود رفته، و فشار خون پایین علائمی هستند که نشان از ابتلا به مسمومیت غذایی به عنوان علت اصلی می‌دهند.

☜ ***درخواست کمک‌های پزشکی

علائم ممکن است در طی یک یا دو روز فروکش نمایند، و یا حتی ممکن است تا 10 روز ادامه داشته باشند. اگر این وضعیت اتفاق افتاد، در تماس با پزشک درنگ نکنید. پیش از آنکه بیماری روی زشت خود را به شما نشان دهد، به پزشک مراجعه نمایید. مواردی که موجب می‌شوند به سمت گوشی تلفن رفته و با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید به شرح ذیل هستند:
• دوره‌های مکرر استفراغ؛
• بیرون آوردن محتویات معده همراه با خون
• وجود کیسه‌های جوش مانند خون در مدفوع،
• اسهالی که شدت آن با ادامه یافتن به مدت 2 تا 3 روز به اثبات رسیده باشد
• درد و گرفتگی فوق‌العاده دردناک شکم
• کم شدن شدید اشتها.
• اختلال خواب، منجر به خواب آلودگی در طول روز.
• مشکل در تنفس؛
• ضعف در بینایی
• افزایش دمای بدن با درجه حرارت 101 درجه فارنهایت (33ر38 درجه‌ی سانتی‌گراد)، همراه با لرز.
• انقباض و گرفتگی عضلات، که در نتیجه‌ی آن موجب به وجود آمدن ضعف و خستگی می‌شود؛
• احساس سوزش در کنار دهان؛
• کم شدن ادرار و یا عدم وجود ادرار
• داشتن مکشل در بلع، به دلیل احساس خشکی دهان
• در مقابل، همچنین ممکن است ترشح بیش از حد بزاق وجود داشته باشد.
• جملات گویا به دلیل احساس ضعف در فرد، به سختی بیان می‌شود.

☜ ***آیا در معرض خطر قرار دارید؟

هیچ معیاری برای محاسبه‌ی میزان خطری که برای فرد متصور می‌شود، وجود ندارد. با این حال، شرایط و گروه‌های خاصی وجود دارند که، در آنها امکان دچار شدن به مسمومیت غذایی وجود دارد. کودکان و سالمندان، جزء گروه‌هایی هستند که بیشترین میزان احتمال به این بیماری در آنها دیده شده است. وضعیت و شرایطی که موجب بالا رفتن احتمال ابتلاء به مسمومیت غذایی می‌شوند، در ادامه آورده شده‌اند:
• یک سیستم ایمنی ضعیف، که شاخص یا عامل تعیین کننده‌ی اصلی در آن، کثرت مواردی است که دچار عفونت‌ می‌شوید.
• زنان باردار نیز دیده شده است که دچار مسمومیت غذایی می‌شوند؛
• چنانچه تحت درمان دارویی با دوز سنگنین مانند آنتی بیوتیک و یا استروئید قرار داشته باشید؛
• چنانچه زمان زیادی در معرض دود سیگار و یا در یک محیط کثیف و مرطوب با بوی متعفن قرار داشته باشید؛
• شرایط جدی پزشکی، مرتبط با کبد و کلیه ممکن است به عامل خطر ابتلا نیز کمک نماید.

☜***راه‌های پیشگیری از مسمومیت غذایی

• مواد غذایی مصرف کنید که به طور کامل شسته و پخته شده باشند.
• همیشه دستان خود را قبل از مصرف غذا بشویید.
• ظروف را با سرپوش ببندید تا از ورود مگس، و باکتری به آن جلوگیری شود.
• اگر قصد سفر به جایی را دارید که تاکنون به آنجا نرفته‌اید، حتماً با خود شل‌های آب آشامیدنی همراه ببرید.
• مواد غذایی غیر گیاهی به خصوص ماهی را در یخچال نگهداری کنید.
• از خوردن میوه و یا سبزیجاتی که به خوبی شسته نشده باشند و یا بعد از آن پوست کنده نشده باشند بایستی به شدت خودداری شود.
علائم مسمومیت غذایی را بایستی جدی بگیرید، به این دلیل که این نشانه‌ها به عواقب وخیمی منجر می‌شوند. در اکثر مواقع، این وضعیت می‌تواند بدون مداخله‌ی شدید پزشکی برطرف شود. با این حال، باید اطمینان حاصل کنید که این علائم بدون هیچ تأخیری ریشه کن شده باشند.
توجه: مقاله منتشر شده در این بخش، تنها مقاصد آموزشی داشته و اطلاعات آورده شده، به هیچ عنوان، قصد جایگزینی تشخیص و مشاوره‌ی پزشک متخصص را نداشته است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان