پوره سیب زمینی خامهای، کرهای و خوشمزه حتماً غذای مورد علاقه شما است. این مقاله اطلاعات بیشتری را در خصوص کالریهای موجود در آن فراهم ساخته است.
افرادی که نسبت به کالریهای مصرفی خود حساس بوده و رژیمهای کاهش وزن را برمیگزینند، همیشه نگران کالریهای موجود در سیب زمینی هستند. انواع مختلف آن در بازار موجود است. سیب زمینی پوست قهوهای راسِت (Russets)، از انواع نشاستهای بوده که از میزان نشاسته بالا و آب کم برخوردار است. این نوع سیب زمینی مناسب پخت در فر یا تنور، سیب زمینی سرخ شده و یا همچنین تهیه پوره سیب زمینی است. این نوع سیب زمینی هنگامی که در آب پخته میشود از هم وارفته در حالی که در صورت پخته شدن با حرارت خشک، ترد شده و پف میکند. سیب زمینی پوست زرد یا طلایی یاکون (Yukon Golds)، از نشاسته و آب در حد متوسط برخوردار بوده و میتواند نام سیب زمینی سرآشپز یا پرکاربرد و همه منظوره را به خود اختصاص دهد. این نوع سیب زمینی جهت تهیه پوره سیب زمینی، سوپ و خورش عالی بوده و میتواند به خوبی کبابی شود. به هنگام پخته شدن در فر خشک نمیشود و ظرف چند دقیقه از پخت آبدار و پف کرده خواهد شد.
این روزها، پوره سیب زمینی فریز و یا خشک و آبزدایی شده را به راحتی میتوان در سوپرمارکتها پیدا کرد. سیب زمینی تازه آب پز شده را میتوان با کوشت کوب یا دستگاه دستی له کرده و به آن میتوانید کره، روغن گیاهی، شیر یا خامه افزوده تا طعم و بافت آن را بهتر سازید. میتوانید سیر آسیاب شده، پیازچه، خامه ترش، زرده تخم مرغ، چاشنیهای گیاهی مانند جعفری، رزماری، شلغم، یا واسابی، پنیر و غیره به این سیب زمینیها اضافه کنید. ادویهجاتی مانند خردل، جوز هندی، فلفل چیلی و غیره به بالا بردن طعم و مزه این غذا کمک میکنند.
کالریهای موجود در پوره سیب زمینی
پوره سیب زمینی
|
مقدار هر وعده
|
میزان کالری
|
کالریهای بدست آمده از چربی
|
نکات مثبت
|
نکات منفی
|
پوره سیب زمینی به تنهایی
|
33ر0 فنجان یا پیاله و یا 80 گرم
|
66
|
9
|
کلسترول پایین، بدون قند، ویتامین B6 بالا
|
حاوی سدیم بالا
|
همراه با شیر و مارگارین
|
1 فنجان یا 210 گرم
|
237
|
79
|
کلسترول بسیار پایین، ویتامین B6 بالا، ویتامین C بالا
|
سدیم بالا
|
همراه با شیر کامل
|
1 فنجان یا 210 گرم
|
174
|
11
|
چربی اشباع شده پایین، کلسترول پایین، پتاسیم، ویتامین B6 ، ویتامین C بالا
|
سدیم بالا
|
همراه با شیر کامل و کره
|
1 فنجان یا 210 گرم
|
237
|
80
|
کلسترول پایین، پتاسیم، ویتامین B6 ، ویتامین C بالا
|
سدیم بالا
|
آب زدایی شده، تهیه شده از گرانول، با شیر، آب، مارگارین
|
1 فنجان یا 210 گرم
|
244
|
91
|
کلسترول بسیار پایین، ویتامین C بالا
|
سدیم بالا
|
آب زدایی شده، به صورت پولک یا چیپس، بدون شیر، به شکل خشک
|
1 فنجان یا 48 گرم
|
170
|
2
|
بدون کلسترول، چربی اشباع شده بسیار پایین، سدیم پایین، تیامین بالا، ویتامین B6 و ویتامین C بالا
|
ظاهراً هیچ، بسته به مارک یا نشان تجاری تولیدی
|
آب زدایی شده، تهیه شده از پولک یا تراشههای نازک سیب زمینی، همراه با شیر کامل و کره
|
1 فنجان یا 210 گرم
|
205
|
96
|
ویتامین C بالا
|
چربی اشباع شده بالا
|
پوره سیب زمینی خانگی، خامهای، کرهای
|
نصف فنجان یا 25 گرم
|
90
|
9
|
چربی اشباع شده پایین
|
سدیم بالا
|
همراه با گریوی یا عصاره گوشت
|
1 پٌرس یا 136 گرم
|
130
|
41
|
قند پایین
|
سدیم بالا
|
به هنگام خواندن دستور تهیه پوره سیب زمینی لذیذی که در ذیل آورده شده است به کالریهای موجود در آن فکر نکنید!
طرز تهیه پوره سیب زمینی کرهای
برای 4 نفر
مواد لازم
• 5ر1 پوند یا 680 گرم سیب زمینی زرد یاکون، پوست کنده و از درازا به چهار قسمت قاچ شده
• 3 قاشق غذاخوری خامه سنگین یا غلیظ
• 3 قاشق غذاخوری کره
• 1 قاشق غذاخوری شیر
• نمک
• فلفل
طرز تهیه
• تکههای بریده شده سیب زمینی را درون یک قابلمه بریزید
• نصف قاشق چایخوری نمک به آن بیافزایید
• آب را به اندازهای که روی سیب زمینیها را بپوشاند در ظرف بریزید
• اجازه دهید آب به جوش آید، شعله را کم کرده و اجازه دهید آهسته بجوشد.
• به مدت 15 تا 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید.
• هنگامی که یک چنگال به راحتی درون سیب زمینیها فرو رود، مطمئن باشید که به خوبی پخته شدهاند.
• آب سیب زمینیها را بگیرید.
• خامه را گرم کرده و کره را با آن یا در مایکروفر و یا درون یک ماهی تابه بر روی اجاق ذوب کنید.
• سیب زمینیهای داغ را به درون یک کاسه ریخته و خامه و کره آب شده را به آن بیافزایید.
• از دستگاه پوره کننده سیب زمینی یا گوشت کوب استفاده کرده آنها را له و به صورت پوره درآورید.
• از یک قاشق محکم استفاده کرده و آنها را بیشتر بهم بزنید، شیر را به آن افزوده تا غلظتی که دوست دارید بدست آید. بهم زدن بیش از حد میتواند آنها را چسبناک سازد.
• نمک و فلفل را جهت مزه دار کردن به آن بپاشید.
استفاده از پوره سیب زمینی در رژیمهای غذایی کودکان، افراد سالمند و بیمار با اهمیت است. به منظور کاستن از کالریهای موجود در این غذا، میتوانید از محصولات لبنی کم چرب استفاده کنید. و کالری مصرفی خود را با کاهش کالری در سایر وعدههای غذایی تعدیل نمایید.