جوز قند از صنایع دستی و خوراکی شهر نراق و دلیجان است که برای درست کردن آن باید میوه هلوی کم آب و ویژه این کار را تهیه کرد. بعد پوست هلو ها را جدا کرد و دو تا سه روز در آفتاب گذاشت تا کمی از آب آن برچیده شود. برای بیرون آوردن هسته ی آن تکه ای از میوه را به شکلی جدا می کنند که بخشی از آن به میوه پیوسته باشد. با بیرون آوردن هسته بخش کنده شده را به جای خود برمیگردانند و دوباره آن را چند روز دیگر در سایه می گذارند تا نم درون آن برچیده شود. درون این میوه نیمه خشکیده را با پودری که از قبل آماده کرده اند پر میکنند ، این پودرشامل هسته بادام یا زرد آلواست که به همراه هل ،شکر و نبات می کوبند،سپس در هلوها را می بندند،و آنها را مثل مهره های گردنبند به رشته کشیده و برای خوردن آماده میکنند.
