حلوای گردو از تنقلات اصلی مردم آذربایجانغربی در شب یلداست و آنها در روز منتهی به این شب با تشکیل صفهای طویل در مقابل حلوا فروشیها تلاش میکنند حلوای تر وتازه به محفل شب یلدا ببرند. این حلوای خوشمزه در 10 کارگاه بزرگ حلواپزی ارومیه و تعدادی از کارگاه های کوچک تهیه می شود برای تهیه حلوای گردویی ابتدا شیره انگور، شکر و گلوکز را در داخل دیگ مسی میریزند و به آن حرارت میدهند تا به جوش آید. پس از جوش آمدن آن حرارت را کم میکنند تا به آن جوشانده چوبک را نیز اضافه کنند. مواد بهدستآمده را دوباره با استفاده از دستگاه خاصی به مدت دو تا سه ساعت بهطور کامل مخلوط میکنند تا حلوای بهدستآمده سفت شود. با مخلوط شدن حلوای سفتشده با مغز گردو حلوای گردویی آماده مصرف میشود. سابقه حلوای گردویی در ارومیه به قرنهای پیش برمیگردد و سالانه بیش از 100 تن از این نوع حلوا در ارومیه و علاوه بر مصرف داخلی بیش از 60 درصد آن نیز به سایر استانهای کشور صادر میشود.