امروزه در گوشه گوشه ایران مغازه های فستفود و رستورانهایی با طبخ غذاهای فرنگی به وفور یافت میشوند. متأسفانه بسیاری از افراد مخصوصاٌ جوانان تمایل زیادی به صرف این گونه غذاها دارند. اما هنوز هم غذاهای سنتی ایرانی طرفداران پروپاقرص خود را حفظ کردهاند. با سفر به هر کدام از شهرهای ایران میتوانید غذاهای محلی با طعمهای مختلف را تجربه کنید. استان خراسان نیز دارای غذاهای محلی متنوعی میباشد که با دستان هنرمند بانوان مشهدی طبخ شده و بر سر سفره ها آورده میشوند. میتوانید با سفر به این استان مقدس کشورمان این غذاها را امتحان کرده و از عطروطعم دلپذیر آنها نهایت لذت را ببرید. یکی از این غذاهای خوشمزه توگی سرداغی میباشد. در این مطلب سعی داریم شما را با دستور پخت این غذای لذیذ آشنا کنیم.
مواد اولیه:
گوشت چرخکرده: 250 گرم.
عدس پخته: 100 گرم.
پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری.
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری.
آب: 500 میلیلیتر.
سیر داغ: 3 قاشق سوپخوری.
نعنا داغ: 1 قاشق سوپخوری.
زعفران آبکرده: 2 قاشق سوپخوری.
ارزن خوراکی بدون پوست: 300 گرم.
نمک و فلفل: به میزان لازم.
دستورالعمل:
ابتدا پیاز سرخ شده را در ماهیتابه ریخته و نمک، فلفل و زردچوبه را به آن بیفزایید. سپس، گوشت را به آن اضافه کرده و ظرف را روی اجاق گاز بگذارید. اجازه دهید تا گوشت با شعله ملایم گاز کاملاٌ سرخ شود. بعد 500 میلی لیتر آب را به مواد اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش بیاید. در ادامه، ارزن خوراکی را اضافه کرده و 20 دقیقه مهلت دهید تا مواد کاملاٌ بپزد. عدس را که از قبل پختهاید به مواد افزوده و آنها را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس، قابلمه را از روی شعله برداشته و کشک را به غذا بیفزایید. مواد را تا جایی هم بزنید که کشک کاملاٌ در مواد حل شود. بعد ظرف را مجدداٌ بر روی حرارت قرار داده و بر روی شعله ملایم غذا را به آرامی هم بزنید. در انتها شعله را خاموش کرده و در قابلمه را ببندید تا غذا جا بیفتد. بعد از 10 دقیقه آن را در ظرف مناسبی بکشید. سپس توگی سرداغی را با سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ، و کمی کشک تزیین کرده و سرو کنید.