باقلوا شیرینی معروفی نه تنها در ایران بلکه در کشورهای عربی و آسیای میانه، قفقاز، قبرس و برخی مناطق روسیه میباشد. گفتنی است که این شیرینی خوشمزه و دلچسب، در ایران به اشکال مختلفی همچون لولهای، مربعی و لوزی تهیه میشود. این شیرینی، سوغاتی معروف شهرهایی همچون یزد، تبریز و قزوین است. در این مطلب، طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را برای شما ذکر میکنیم تا بتواند در منزل آن را تهیه کنید.
مواد اولیه:
خمیر ورقهای آرد: 15 ورقه.
گردو: نصف پیمانه.
کره ذوبشده: یک چهارم پیمانه.
پودر پسته و نارگیل: مقداری( جهت تزیین).
ترکیبات شهد:
گلاب: یک چهارم پیمانه.
آب: یک پیمانه.
شکر: 2 پیمانه.
هل ساییده شده: یک هشتم قاشق سوپخوری( اختیاری).
زعفران: یک هشتم قاشق سوپخوری( اختیاری).
آبلیموی تازه: یک تا دو قطره( اختیاری).
دستورالعمل:
برای شروع کار فر را بر روی دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. کف و دیوارههای قالبی به اندازه 33×23 را با کره چرب کنید. سپس، ورقههای خمیر را از یکدیگر جدا کرده و روی آنها را برای جلوگیری از خشک شدن در مجاورت هوا بپوشانید. یکی از ورقهها را به اندازه قالب تا کرده و آن را داخلش قرار دهید. بعد، روی آن را کره مالیده و این کار را تا قرار گرفتن 4 لایه خمیر در قالب ادامه دهید. دو تا سه قاشق سوپخوری از پودر گردو را روی آنها پاشیده و این کار را دو بار دیگر تکرار کنید. روی آخرین لایه از گردوها را با ورقه دیگری پوشانده و کره بمالید. این کار را تا تمام شدن همه لایهها ادامه دهید. به کمک چاقوی تیزی شیرینی را به اشکال مربعی یا لوزی در قالب برش دهید. سپس، باقلوا را تا زمان طلایی شدن درون فر قرار داده و در همین حین شهد آنها را آماده کنید.
برای تهیه شهد، ابتدا شکر و آب را تا زمان حل شدن کامل شکر بجوشانید. سپس، زعفران را در 2 قاشق سوپخوری آب داغ حل کرده و به مواد اضافه کنید. هل ساییده را داخل مواد ریخته و به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا قوام بیاید. در آخر گلاب را اضافه کرده و بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید. سپس، دو قطره آبلیموی تازه در درونش ریخته و اجازه دهید تا کاملاٌ خنک شود. باقلوا را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن شهد را فوراٌ بر روی آن بریزید. در انتها، شیرینی را با پودر نارگیل یا پسته تزیین کرده و تا زمان سرد شدن درون ظرف دربسته قرار ندهید.