در ایران بزرگ به مانند آثار و جاذبههای گردشگری تنوع غذایی زیادی نیز دیده میشود. به جرأت میتوان گفت که تقریباٌ در همه شهرها و استانهای ایران عزیزمان غذاهای محلی به وفور یافت میشوند. چشیدن طعم این غذاها همواره یکی از بهترین لذتهای سفر برای گردشگران بوده است. سوپ بلغور جو از جمله غذاهای محلی بسیار خوشمزه و لذیذ در شهر زیبای ارومیه به حساب میآید. همچنین، بلغور گندم استفاده شده در این سوپ، ماده غذایی بسیار مقوی و سرشار از فیبر میباشد. میتوانید با مصرف این غله، شادابی و نشاط پوست را افزایش داده و بیماری یبوست خود را درمان کنید. مهمتر اینکه بلغور گندم از بهترین مواد غذایی برای درمان سرطان است. طرز تهیه این سوپ بلغور دلچسب کمی با سوپهایی که تاکنون خوردهاید فرق دارد و با سرو آن میتوانید طعم جدیدی را تجربه کنید. در این مقاله با طرز پخت این غذای سنتی خوشمزه آشنا میشوید. امیدوارم از خوردن این غذای نهایت لذت را ببرید.
مواد اولیه:
لوبیا قرمز پخته: 1 پیمانه.
بلغور گندم: 1 پیمانه
نخود پخته شده: 1 پیمانه.
مرزه خشک: 1 قاشق غذاخوری.
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری.
سیبزمینی متوسط: 1 عدد.
آب: 6-5 پیمانه.
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم.
فلفل سبز تند: 1 عدد.
برای شروع کار، کمی روغن در قابلمه ریخته و پیاز را در آن سرخ میکنیم. سپس، زردچوبه، فلفل و نمک را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. گوجهفرنگیهای خرد شده را به پیازهای سرخ شده افزوده و اجازه میدهیم تا کمی نرم شوند. در مرحله بعد، بلغور گندم را که از شب قبل خیس کردهایم داخل قابلمه ریخته و صبر میکنیم تا کمی نیمپز شود. سپس، سیبزمینی و فلفل سبز تند را به همراه 3 پیمانه آب به مواد اضافه کرده و میگذاریم تا غذا با در بسته بر روی حرارت ملایم بپزد. این سوپ را مرتب هم بزنید چون در غیر اینصورت ته میگیرد. در انتها مرزه خشک، لوبیا قرمز، نخود پخته شده و رب گوجهفرنگی را افزوده و غذا را به هم میزنیم. این سوپ خوشمزه بعد از 10 دقیقه کاملاٌ جا افتاده و آماده سرو است.