به گزارش خبرآنلاین، محققان سوئیسی در زوریخ به
رهبری جیووانی سالواتوره حسگر بسیار نازکی ساختهاند که میتواند به مواد غذایی،میوه
ها و سبزیجات متصل شده و بی سیم درجه حرارت را مانیتور کرده و دیتای به دست آمده را به سیستم
تعریف شده کاربر به صورت آنلاین ارسال کند.
این حرکت، یکی از اولین محصولات اینترنت اشیاء
است که در بخش مواد غذایی بکار گرفته میشود.
نتایج مبسوط این طرح در مجله Advanced Functional Materials
منتشر شده است و قرار است از آن برای صادرات مواد غذایی بین قاره ای (مثلا ارسال
ماهی از ژاپن به اروپا) با مانیتورینگ لحظهای استفاده شود.
به گفته محققان از یک سو این حسگر که 16
میکرومتر ضخامت دارد؛ باید خوراکی بوده (ذرت،نشاسته و منیزیوم خوراکی) و از سوی
دیگر مقاوم باشد که جمع این دو سخت به نظر میرسد.
سیم زیستی تخریب پذیر در کنار میکروباتری و
ریزپردازنده و فرستنده مخصوص اجزای تشکیل دهنده این حسگر هستند که برای انتقال
دیتا به صورت بی سیم باید از یک منبع انرژی زیست پذیر استفاده شود. ایجاد چنین
محصولی بسیار گران و زمان بر است.
5656