غذاهای معروف گیلانی از دیرباز با عطر و طعم خاصشان طرفداران پروپاقرص زیادی در سراسر ایران بزرگ داشتهاند. غذاهایی وسوسهانگیز که با چاشنیها و سبزیجات معطر محلی پخته شده و گردشگران را به سمت خود جذب میکنند. واقعاٌ حیف است که زمان سفر به این منطقه از غذاهای سنتی و محلی آن غافل شویم. با رفتن به این خطه سرسبز از کشور و چشیدن طعم استثنایی غذاهایی مانند خورشت آلو، خورشت سیر انار، نازخاتون و غیره خود را به مهمانی طعمها دعوت کنید. خورشت ترشهواش یکی از این غذاهاست که به دست بانوان قابل و کدبانوی گیلانی طبخ شده و جایگاه ویژهای در میان اهالی باصفا و خونگرم شمال کشور دارد. در این پست سعی دارم دستور پخت این غذای فوقالعاده خوشمزه را برای شما ذکر کنم تا بتوانید آن را در منزل تهیه کرده و در کنار خانواده محترم نوشجان بفرمایید.
مواد اولیه:
بادمجان: 5 عدد متوسط.
گوشت مرغ بدون استخوان: 450 گرم.
پیاز: 1 عدد.
رب آلوچه: 3 تا 4 قاشق غذاخوری.
نمک، زردچوبه، فلفل و روغن: به میزان لازم.
رب انار: 2 قاشق غذاخوری.
گوجهفرنگی: 5 عدد.
سبزی محلی مخصوص ( شامل ترشک، سیر، نعناع، ترشهواش محلی، چوچاق): 1 کیلوگرم.
برای شروع، بادمجانها را بعد از پوست کندن و گذاشتن در آب و نمک سرخ کنید. سپس، سبزیها را خرد کرده و به همراه پیاز رنده شده و مقداری روغن کمی تفت دهید. در این زمان، مرتب آنها را به هم بزنید تا ته نگرفته و سبزیها نسوزند. مرغ را در ماهیتابهای جداگانه کاملاٌ سرخ کرده و به همراه پیاز زردچوبه، نمک و فلفل به سبزیها اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، بادمجانهای سرخ شده را به غذا افزوده و پس از ریختن دو لیوان آب اجازه دهید تا مرغها نیمپز شوند. پس از طی این مدت، رب آلوچه و رب انار را هم افزوده و بگذارید تا غذا با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد. پنج عدد گوجه را نیز برش زده و بعد از سرخ کردن در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. در این جا، غذا را پیوسته هم بزنید تا بادمجانها کاملاٌ له شده و طعم همه مواد به خورد مرغ برود. این غذای عالی و بینهایت خوشمزه را به همراه برنج نوش جان کنید.
نکته:
در صورت عدم دسترسی به سبزیهای محلی گیلان، امکان استفاده از سبزیهای معطر برای شما وجود دارد.