سفر به استان اصفهان بدون چشیدن طعم دلنشین و دوستداشتنی شیرینیهای فوقالعاده خوشمزه آن لطفی ندارد. شیرینی برشتوک از جمله شیرینیهای سنتی و خاص این استان به شمار میآید. این شیرینی در میان مردم این شهر و گردشگران عزیز طرفداران بسیاری دارد. اما در صورت فراهم نبودن شرایط برای رفتن به اصفهان، میتوانید با استفاده از دستور زیر، خودتان شیرینی برشتوک را در منزل تهیه کرده و از عطروطعم دلپذیر آن لذت ببرید.
مواد اولیه:
آرد گندم: دو و نیم پیمانه ( معادل 350 گرم).
آرد نخودچی: دو پیمانه ( معادل 220 گرم).
روغن جامد: یک پیمانه ( معادل 215 گرم).
پودر هل: یک قاشق سوپخوری.
پودر کاکائو: دو قاشق سوپخوری.
مواد لازم برای تزیین برشتوک:
شکلات سفید: 150 گرم.
شکلات قهوهای: 150 گرم.
خلال پسته: یک پیمانه.
دستورالعمل:
برای شروع انجام کار، ابتدا آرد گندم و پودر قند را جداگانه الک کنید. سپس، آنها را با یکدیگر مخلوط و روی حرارت ملایم تفت دهید تا به اصطلاح خامی آرد گرفته شود. زمانی که بوی آرد بلند شد، شعله را خاموش کنید. آرد نخودچی را نیز الک کرده و بعد از تفت دادن به مخلوط آرد گندم و شکر اضافه کنید. بعد ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. روغن جامد را نیز به مواد اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن ماهیتابه را از روی شعله برداشته و اجازه دهید تا مواد کمی خنک شوند. در مرحله بعد، پودر کاکائو و پودر هل را به مواد افزوده و کاملاٌ با یکدیگر مخلوط کنید. شیرینی را بین کاغذ روغنی به وسیله وردنه باز کنید. دقت کنید که ضخامت خمیر کمتر یا بیشتر از 2 سانتیمتر نباشد. شکلات سفید و تیره را در دو ظرف جداگانه به روش بنماری( بر روی بخار آب کتری یا سماور) آب کنید. میتوانید برای رقیقتر و شفافتر شکلاتها یک قاشق غذاخوری خامه صبحانه را نیز به آنها اضافه کرده و مرتب هم بزنید. در مرحله بعد، کمی از شکلات تیره آب کرده را روی خمیر باز شده ریخته و با لیسیک کاملاٌ صاف کنید. سپس، خمیر را درون یخچال قرار دهید تا شکلات سفت شده و ببندد. بعد از این زمان، شکلات تیره آب شده را نیز بر روی شکلات سفید ریخته و باز هم صبر کنید تا در یخچال سفت شود. در انتها، شیرینی را به شکل لوزی برش زده و روی آن را با خلال پسته تزیین نمایید.