در سفر به استان اصفهان، بعد از بازدید از بناهای تاریخی و طبیعت زیبای آن، تصمیم به سرو غذاهای سنتی و لذیذ این شهر در رستوران و یا منزل دوستان و آشنایان میگیرید. با وجود تنوع غذایی در اصفهان، میتوانید در طول اقامت، خود را به مهمانی طعمها دعوت کنید. با نگاهی کلی به غذاهای این خطه از کشور، متوجه وجه اشتراک همه آنها با یکدیگر میشوید. راستش را بخواهید، اکثر این غذاها حلیمی شکل بوده، به همراه نان سرو میشوند و گوشت نیز اصلیترین ماده اولیه آنها میباشد. این غذاها، هم فایده و خواص زیادی داشته و هم انرژی مورد نیاز بدن شما را نیز تأمین میکنند. حلیم قمری و ماش نیز از جمله آنهاست. سبزی، برنج، کلم قمری و گوشت، مواد اولیه این غذا به حساب میآیند. باید بگوییم که کلمقمری سرشار از ویتامین A ، C ، فیبر و فولیک اسید میباشد. همچنین، از ابتلا به سرطانهایی همچون سرطان ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ به میزان قابل توجهی پیشگیری میکند. در این مطلب، دستور پخت این غذای خوشمزه را برای شما بیان میکنیم تا با طبخ آن از عطروطعم دلپذیرش نهایت لذت را ببرید.
مواد اولیه:
برنج لنجان( اصفهان): 2/1 لیوان.
ماش: 1 لیوان.
پیاز ( سرخ شده): دو عدد.
سبزی ( شامل شنبلیله، جعفری، ترخون، نعناع، مرزه، شوید) : 300 گرم.
گوشت گوسفند: 200 گرم.
کلم قمری ( ریز یا رنده شده): 2 عدد.
دستورالعمل:
ابتدا گوشت را به همراه 1 عدد پیاز و نمک و زردچوبه جداگانه بپزید. زمانی که گوشت نیمپز شد، کلمقمریهای ریز یا رنده شده را به آن افزوده و 10 دقیقه صبر کنید تا مواد با یکدیگر بپزند. برنج را تا حد له شدن بپزید و سبزیهای شسته و خردشده را به مخلوط کلمقمری و گوشت اضافه کنید. اجازه دهید تا مواد به مدت 20 دقیقه کاملاٌ بپزد. ماش را که از قبل پختهایم به برنج افزوده و مهلت میدهیم که غذا کاملاٌ جا بیفتد. بهطوریکه هیچ آبی نداشته باشد. در مرحله بعد، غذا را بهوسیله گوشتکوب میکوبیم تا له و کشدار شود. سپس، آن را در ظرف موردنظر کشیده و با پیازداغ تزیینش میکنیم.