شیرینی اگردک از جمله شیرینیهای بسیار خوشمزه و معروف استای قزوین میباشد. لازم به ذکر است که این شیرینی در بخشهای دیگری از ایران همانند ماسوله نیز تهیه و سرو میشود. اگردک به خاطر شکر کم به کار رفته در آن، طعمی عالی داشته و بر سر سفرههای افطار اهالی قزوین جایگاهی ویژه دارد. در این مطلب، طرز تهیه این شیرینی دلچسب را برای شما عزیزان آورده تا بتوانید با تهیه آن در منزل از عطروطعم دلپذیرش حظ وافری را ببرید.
مواد اولیه:
شکر: 4/3 پیمانه.
تخممرغ: 2 عدد.
زعفران غلیظ: 2 تا 3 قاشق غذاخوری.
مایه خمیر: 1 قاشق سوپخوری.
آب ولرم: 2/1 پیمانه.
آرد: 5 پیمانه.
نمک: 2/1 قاشق چایخوری.
دستورالعمل:
برای شروع ابتدا مایه خمیر را با نصف پیمانه آب ولرم و 1 قاشق شکر مخلوط کرده و اجازه میدهیم تا عمل بیاید. در مرحله بعد، در کاسه نسبتاٌ بزرگی تخممرغ، شکر و زعفران را با یکدیگر مخلوط کرده و مایه خمیر عمل آمده را نیز به آنها اضافه کنید. سپس، در ظرفی دیگر همه مواد خشک شیرینی را ریخته و وسطش را گود میکنیم. بعد، مواد مخلوط شده را به آرد افزوده و شیر را هم نیز کمکم به آن اضافه میکنیم. مواد را با قاشق هم زده و سپس خمیر را با دست بر روی سطحی آردپاشی شده به مدت 5 دقیقه ورز میدهیم. سپس، آن را در ظرفی دربسته به مدت 1 ساعت استراحت داده تا حجم آن 2 برابر شود. بعد از این زمان، روی میز را کمی آرد پاشیده و خمیر آماده شده را به قطر نیمسانت باز کرده و قالب میزنیم. بعد از قالب زدن تمام خمیر، آنها را در شیرجوش یا تابه دیواره بلندی با روغن فراوان سرخ میکنیم. جهت مغز پخت شدن، شیرینیها را مرتب زیر و رو کنید.
نکات:
شیرینی اگردک به تنهایی و یا همراه با عسل و شیره از بهترین گزینه ها برای سرو در وعده عصرانه و صبحانه است.
. در صورت تمایل میتوانید پودر هل و یا دارچین نیز به این شیرینی اضافه کنید.
. اگر احساس کردید خمیرتان خشک است کمی شیر و در صورت چسبنده بودن آرد اضافه کنید.