در مسیر دریایی قشم به جزیره هرمز کوههایی به رنگ زرد، سفید و قرمز دیده می شود. در میان این کوه ها، کوه قرمز رنگی وجود دارد که خاکش خوراکی است و مردم محلی از خاک سرخ آن به عنوان ادویه در طبخ ماهی و نان و تهیه ترشی، مربا و سُس استفاده می کنند. مردم محلی این کوه را «گِلک» می نامند و خاک سرخ آن را مانند نمک در تهیه انواع غذاها مصرف می کنند. این کوه با ارتفاع تقریبی 200 متر در جنوب جزیره هرمز قرار گرفته و از خاک آن در صنایع سرامیک سازی و رنگسازی نیز استفاده می شود.
![کوه های خوراکی هرمز کوه های خوراکی هرمز](/Upload/Public/Content/Images/1396/07/11/0206300602.jpg)
![کوه های خوراکی هرمز کوه های خوراکی هرمز](/Upload/Public/Content/Images/1396/07/11/0206300644.jpg)
![کوه های خوراکی هرمز کوه های خوراکی هرمز](/Upload/Public/Content/Images/1396/07/11/0206300699.jpg)
![کوه های خوراکی هرمز کوه های خوراکی هرمز](/Upload/Public/Content/Images/1396/07/11/0206300744.jpg)
![کوه های خوراکی هرمز کوه های خوراکی هرمز](/Upload/Public/Content/Images/1396/07/11/0206300786.jpg)