ماهان شبکه ایرانیان

تصویر/ راهپیمایی ملی‌گرایان در تبریز

سال ۱۲۹۰ هجری شمسی یکی از مقاطع مهم شکل گیری جنبش آزادی‌خواهان در تبریز است. در این تاریخ به دنبال اولتیاتوم روسیه به دولت ایران برای اخراج مورگان شوستر، کارشناس اقتصادی آمریکایی، دولت ایران این اولتیماتوم را در ۲۸ آذر ۱۲۹۰ پذیرفت.

فرادید؛ تصویری نادر از راهپیمایی ملی گرایان در خیابان‌های تبریز به سال 1290 هجری شمسی را در زیر مشاهده می کنید.

به گزارش مجله تاریخ، سال 1290 هجری شمسی یکی از مقاطع مهم شکل گیری جنبش آزادی‌خواهان در تبریز است. در این تاریخ به دنبال اولتیاتوم روسیه به دولت ایران برای اخراج مورگان شوستر، کارشناس اقتصادی آمریکایی، دولت ایران این اولتیماتوم را در 28 آذر 1290 پذیرفت.

با این حال پذیرش اولتیماتوم مانع تجاوز روس ها به خاک ایران نشد و تبریز که پیش از این در برابر روس‌ها و محمد علی شاه مقاومت سرسختانه‌ای از خود نشان داده بود مورد حمله قرار گرفت.

قزاق ها در سحرگاه 29 ذی‏حجه 1329 قمری به بهانه بی‏‌احترامی پاسبان نظمیه تبریز به مامور روسی، کشتار مردمِ شهر را آغاز نمودند و نقاط حساس شهر را به تصرف خود درآوردند.

آنها در روزهای بعد از اشغال تبریز در دهم دی ماه آن سال برابر با عاشورای 1330 قمری، ثقه الاسلام تبریزی، عالم بزرگ شهر را به دار زدند. عکسی که در زیر مشاهده می‌کنید آنطور که در شناسنامه آن نوشته شده است مربوط به سال پر حادثه 1290 شمسی و راهپیمایی ملی گرایان در تبریز است. عکاس این عکس نامعلوم است.

(تصویر) راهپیمایی ملی‌گرایان در تبریز
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان