اگر از خواص دارویی زنجبیل چیزی نمی دانید در این نوشتار با ما همراه شوبد تا 10 خاصیت شگفت آور زنجبیل را بشناسید.
عجیب است که در دنیای امروز زنجبیل به عنوان چاشنی، بیش از هر چیز دیگری در غذاها استفاده میشود. زنجبیل در واقع بخشی از نوعی تیرهی گیاهی است که زردچوبه و هل را نیز شامل میشود، و همین میتواند توضیحی باشد بر اینکه چرا مزایایی که زنجبیل برای سلامتی دارد تا این حد عالی هستند.
بیش از 4700 سال است که چینیها و هندیها نیرو بخشهای زنجبیل را برای درمان بیماریها استفاده میکنند، و به دلیل خواص خواص دارویی زنجبیل این گیاه در طول امپراتوری روم و نزدیک به ظهور حضرت مسیح کالایی گرانبها بود.
چه چیزی باعث میشود که زنجبیل برای ما اینقدر مفید باشد؟پاسخ یک کلمه است: گینجرول.
از میان 115 ترکیب شیمیایی مختلف موجود در ریشهی زنجبیل، فواید درمانی به دلیل گینجرولها است، رزین (صمغ گیاهی) چرب از ریشه که به عنوان یک آنتیاکسیدان بسیار قوی و فاکتوری ضد التهاب عمل میکند. این موادِ زیست کنشور، به ویژه گینجرول، به طور کامل از نظر بالینی ارزیابی شدهاند؛ تحقیقات حمایت میکنند از اینکه چرا باید زنجبیل را به صورت منظم استفاده کنید.
در این نوشتار مهمترین مزایایی را که زنجبیل برای سلامتی دارد و توسط مطالعات پزشکی ثابت شدهاند، میبینید.
1. سکتهی مغزی و بیماریهای قلبیدو مورد از بزرگترین قاتلان در این سیاره را میتوان با استفادهی منظم از زنجبیل دور نگه داشت، به ویژه هنگامی که همراه با دیگر ابرخوراکیهای کلیدی خورده شوند. سیر، زنجبیل و پیاز همگی توانایی جلوگیری از لخته شدن خون را دارند و در عین حال زمانی که اینها را با هم بخورید میتوانند یک عامل قدرتمند در برابر حملات قلبی و سکتهی مغزی باشند! این خواص دارویی زنجبیل را هرگز فراموش نکنید.
2. سوء هاضمه و حالت تهوعهزاران سال است که زنجبیل به عنوان دارویی موثر برای گوارش و درمان طبیعی حالت تهوع استفاده میشود، خواه هدفمان درمان درد سادهی شکم باشد و خواه در پی درمان حالت تهوع شدید در هنگام صبح باشیم. اخیرا محققان تایوانی کشف کردند که در افراد مبتلا به سوء هاضمه – وضعیتی که در آن 40 درصد از بیماران از تخلیهی تاخیری و غیرطبیعی معده رنج میبرند- سه کپسول زنجبیل (1.2 گرم در کل) در واقع میتواند به معده کمک کند که محتویات داخلاش را به رودهی کوچک منتقل کند.
زنجبیل به افرادی که بدنشان ورم کردهاست، یبوست دارند یا از دیگر بیماریهای گوارشی رنج میبرند، کمک میکند به این دلیل که عضلات نرم دیوارهی روده را شل میکند و باعث میشود که غذا به راحتی در داخل سیستم حرکت کند.
خوردن خود زنجبیل، نوشیدن آب زنجبیل تازه و استنشاق عطر روغن زنجبیل همگی روشهای بسیار موثری برای جلوگیری از اختلالات معده هستند و این ها بزرگترین خواص دارویی زنجبیل است.
3. سوء جذبانتقال مناسب غذا (و جذب مواد غذایی) از دهان و از طریق رودهی بزرگ بسیار برای سلامتی مهم است. اگر مواد غذایی جایی در میانهی مسیر گیر کنند، ممکن است تخمیر شوند، بپوسند یا (حتی بدتر) موجب انسداد شوند، که یک موقعیت بسیار تهدیدکننده است.
هضم نادرست همچنین میتواند باعث جذب نامناسب مواد مغذی موجود در خوراکیها شود. در هر صورت، هر دو باعث سوء جذب میشوند، و بدنتان از کمبود مواد مغذی رنج خواهد برد. به همین دلیل است که زنجبیل تا این حد مهم است. چنانچه در بالا دیدیم، این گیاه فرآیند هضم و سوخت و ساز خوراکیهایی که میخورید را بهبود میدهد و تا حد زیادی یک سیستم ایمنی قوی ایجاد میکند.
4. ایمنی به خطر افتاده و عملکرد تنفسیطب آیورودا، توانایی زنجبیل را برای تقویت سیستم ایمنی بدن، قبل از تاریخ ثبت شده تحسین کرده است. این روش درمانی بر این باور است که چون زنجبیل بسیار در گرم شدن بدن موثر است، میتواند مواد سمی جمع شده در ارگانهایتان را تجزیه کند. همچنین معروف است که زنجبیل دستگاه لنفاوی را، که درست مانند سیستم فاضلاب برای بدن است، پاک میکند.
دکتر اوز میگوید، ” زنجبیل با باز کردن کانالهای لنفاوی و تمیز نگه داشتن آنها، مانع از تجمع سمومی میشود که شما را مستعد ابتلا به عفونت به خصوص در سیستم تنفسی میکنند.” ترکیب روغن زنجبیل و روغن اوکالیپتوس یک درمان موثر برای افزایش ایمنی و بهبود تنفس است.
5. عفونت باکتریاییژورنال میکروبشناسی و ضد میکروبها در سال 2011 مطالعهای منتشر کرد که در آن میزان تاثیر زنجبیل در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن مورد آزمایش قرار گرفته بود. محققان نیجریه با مقایسهی توانایی زنجبیل و آنتیبیوتیکهای متعارف برای کشتن استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوک پیوژنز، کشف کردند که راهحل طبیعی درهر زمانی پیروز است!
داروها – کلرامفنیکل، آمپیسیلین و تتراسایکلین – نتوانستند با قدرت ضد باکتریایی عصارهی زنجبیل برابری کنند. این موضوع مهم است زیرا این دو باکتری در بیمارستان بینهایت شایع هستند و اغلب موجب بروز عوارض در بیمارانی میشوند که دچار اشکال در سیستم ایمنیشان هستند.
اگر لازم است برای عمل جراحی و یا ملاقات یک دوست به بیمارستان بروید، حتما کمی روغن زنجبیل همراه داشته باشید و چند قطره از آن را به آبتان اضافه کنید. به این ترتیب احتمال ابتلا به عفونت خطرناک استاف بسیار کمتر خواهد بود، و حتی میتواند به سرعت فرآیند درمان کمک کند! دیگر راههای درمانی که در برابر عفونت موثر هستند عبارتند از روغن پونهی کوهی، روغن میخک و روغن گیاه پوستکاغذی.
6. عفونتهای قارچیاز دیگر خواص دارویی زنجبیل درمان عفونت های قارچی است. این نوع عفونت که کنترل کردناش به دلیل مقاومت فزایندهای که در برابر داروهای رایج دارد، بسیار دشوار است، در برابر زنجبیل هیچ گونه شانسی ندارد. از 29 گونهی گیاهی که در مطالعهی انجام شده در دانشگاه کارلتون ارزیابی شدند، زنجبیل به دلیل داشتن موثرترین عصاره در کشتن قارچ پیروز شد.
برای داشتن یک داروی قدرتمند ضد قارچ، چند قطره از روغن زنجبیل خالص را با روغن درخت چای و یک قاشق چایخوری روغن نارگیل مخلوط کنید، و تا سه بار در روز از آن استفاده کنید شکی نیست که این خواص دارویی زنجبیل همیشه به شما کمک می کند.
7. زخمها و بازگشت اسید به مریاز دههی 1980، محققان فهمیدهاند که زنجبیل میتواند زخم معده را درمان کند. اخیرا، دانشمندان هندی موفق شدند این اثر دارویی را دقیقتر ارزیابی کنند. آنها در مطالعهای که در ژورنال تغذیهی مولکولی و تحقیقات مواد غذایی منتشر شده، کشف کردند که زنجبیل شش تا هشت بار از پریواسید، داروی انتخابی برای درمان بیماری بازگشت اسید به مری، قویتر است!
8. دردزنجبیل به دلیل داشتن خاصیت ضد درد شناخته شدهاست. گینجرول برای تسکین درد عملکردی بسیار شبیه به کپسایسین دارد، یعنی روی گیرندههای وانیلاوید، که در انتهای عصب حسی واقع شدهاند کار میکند. زنجبیل نیز درست مانند فلفل تند که زمان مصرف آن سوزش شدید اولیهای احساس میکنید، کمی میسوزاند اما این حس سوختن فقط یک ثانیه طول میکشد، و محققان کشف کردند که زنجبیل نه تنها مسیر درد را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه التهاب را که به خودی خود باعث درد میشود نیز تسکین میدهد.”
9. سرطاندانشمندان دانشگاه مینه سوتا با کار کردن روی موشهای بدون سیستم ایمنی، کشف کردند که دادن زنجبیل به موشها به مدت سه هفته، رشد سلولهای سرطان رودهی بزرگ را به تعویق انداخت. محققان دانشگاه میشیگان این نتایج را دربارهی سرطان تخمدان تایید کرد. در واقع، آنها پی بردند که "درمان سلولهای سرطان تخمدان با استفاده از زنجبیل، سبب مهار رشد عمیق در همهی ردههای تستشدهی سلول میشود.”
باسیل روفوگالیس، مدیر اجرایی تحقیقات و آموزش مرکز طب گیاهی، توصیه میکند که، "بهترین راه برای استفاده از زنجبیل به عنوان یک مسکن این است که در قالب یک چای چند بار در روز مصرف شود، اما در مورد مقدار پودر زنجبیل لازم در هر دوز و زمان مورد نیاز بین دوزها برای تاثیربخشی بالاتر، تحقیقات بیشتری باید انجام شود. "در بسیاری از افراد مصرف 1000 میلیگرم پودر ریشهی زنجبیل – یا استفاده از روغن زنجبیل به میزان دو قطره و دو بار در روز – موثر است.
10. دیابتگینجرولها به طور گستردهای به عنوان دارویی که به طور طبیعی دیابت را بهبود میدهند و حساسیت به انسولین را افزایش میدهند، شناخته شدهاند. بر اساس این دانش، مطالعهای از ژورنال کشاورزی و خواص شیمیایی مواد غذایی که در سال 2006 انجام شده، کشف کرد که گینجرولها همچنین میتوانند تجمع سوربیتول را در سلولهای خونی انسان و موشهایی که با شکر تغذیه شدهاند، شکست بدهند. به عبارت ساده، زنجبیل نه تنها از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند – بلکه از بدن در برابر عوارض دیابت مانند رتینوپاتی دیابتی محافظت میکند و حتی این عوارض را بهبود میدهد.
بهترین روشها برای استفاده از زنجبیلاشکال و روشهای زیادی برای استفاده از زنجبیل به نفع سلامتیتان وجود دارد. رایجترین روشهای استفاده از زنجبیل عبارتند از:
زنجبیل خام – شما میتوانید زنجبیل خام خرد شده را (به اندازه انگشت شستتان) هر روز صبح در اسموتیتان بریزید و یا از آن در تهیهی آبمیوهی گیاهی خانگی استفاده کنید.
روغن زنجبیل – قویترین شکل موجود از زنجبیل، روغن زنجبیل است، زیرا بالاترین میزان گینجرول را دارد. این مورد روش شمارهی یک برای استفاده از زنجبیل به عنوان دارو است. این روغن را میتوانیم به صورت خوراکی برای درمان اختلالات سلامتی استفاده کنیم یا به صورت موضعی با یک روغن حامل در ناحیهای که درد دارد بمالیم. به طور معمول، دو تا سه قطره از روغن، دوز درمانی توصیه شده است.
چای زنجبیل – این فرم استفاده از زنجبیل معمولا برای از بین بردن حالت تهوع، حل مشکلات معده و آرام کردن بدن به کار میرود. یک فنجان از این چای را دو تا سه بار در روز بنوشید تا به کاهش التهاب کمک کنید. همچنین، میتوانید کمی عسل خام و لیمو به چای اضافه کنید تا طعم فوقالعادهای به آن بدهید!
پودر زنجبیل – استفاده از پودر زنجبیل برای پخت و پز یک راه عالی برای استفاده از این ادویهی فوقالعاده است. من از آن برای تهیهی خوراک مرغ و کاری، پای کدو تنبل خانگی و اسموتی زنجبیل و توت برای صبحانه استفاده میکنم. همچنین، میتوانید آن را به شکل مکمل به شکل کپسول با دوز توصیه شدهی 1000 میلیگرم در روز مصرف کنید.
منبع: دراکس
ترجمه:
سایت بازدهمترجم: سارا فیضی