بهداشت نیوز- محققان دانشگاه آریزونا آمریکا عنوان می کنند جنیستین، ترکیب موجود در مواد غذایی سویا، می تواند از ژن BRCA1 محافظت کند، ژنی که نقش اساسی در پیشگیری از رشد تومور در بافت سینه ایفاء می کند.
ژن BRCA1 ژن سرکوب کننده تومور است. در صورتیکه به طورعادی عمل کند، به حفظ پایداری و ثبات DNA کمک می کند و در مقابل بیماری های ژنتیکی نظیر سرطان نقش حفاظتی ایفاء می کند؛ زمیانیکه ژن BRCA1 به شکل غیرعادی عمل کند، عملکرد دفاعی بدن در مقابل سرطان سینه مختل می شود.
درصد کمی از موارد ابتلا به سرطان سینه ناشی از جهش در ژن BRCA1 است، بسیاری از بیماران دیگر مبتلا به سرطان سینه دارای نسخه های عادی هستند، اما ژن های شان "متانول دار" شده اند، یعنی در رشته مولکول های کربن پیچیده شده که آنها را غیرقابل خواندن می کند.
به گفته محققان، ژن BRCA1 خاموش در این شیوه قادر به انجام وظیفه اش به عنوان سرکوب کننده تومور نیست. یک گیرنده موسوم به AhR (گیرنده هیدروکربن آروماتیک) ژن BRCA1 را خاموش می کند و در نتیجه زنجیره ای از تاثیرات نامطلوب آغاز می شود.
زمانیکه BRCA1 قادر به انجام وظایفش به عنوان سرکوب کننده تومور نباشد، سلول های سرطانی می توانند تکثیر یابند. محققان این مطالعه دریافتند AhR می تواند از طریق جنیستین مورد هدف قرار گیرد.
تیم تحقیق امیدوار است این کشف بتواند منجر به درمان مبتنی بر جنیستین شود و بتواند اقدامات مضر AhR را متوقف سازد.