ماهان شبکه ایرانیان

دیوان شعر «ماتمکده عشاق» منتشر شد

دیوان شعر «ماتمکده عشاق» سروده حسن ستاری همزمان با ایام اربعین حسینی منتشر شد

دیوان شعر «ماتمکده عشاق» منتشر شد

به گزارش ایسنا در معرفی این کتاب عنوان شده است: «ماتمکده عشاق» دیوان شعری است سروده حاج حسن ستاری پدر شهید منصور ستاری فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش. این دیوان  شامل شعرهایی است که در مدح و مرثیه پیامبر اعظم(ص) و ائمه معصوم(ع) سروده شده است.

دیوان شعر «ماتمکده عشاق» همزمان با ایام اربعین حسینی از سوی انتشارات سخن وارد بازار کتاب شده است. این دیوان شعر سروده‌های حاج حسن ستاری متخلص به «شهباز» است که در سفر به عراق، شامات، مکه و مدینه سروده شده و در سال 1330 به فرجام رسیده است.

حاج حسن ستاری (شهباز) پدر سرلشگر شهید منصور ستاری فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در دی‌ماه 1373، همراه با جمعی از همرزمانش در سانحه هواپیما به شهادت رسید.

اما «ماتمکده عشاق» شامل شعرهایی است که در وصف پیامبر اعظم(ص) و ائمه اطهار (ع) و مرثیه‌سرایی وقایع جانگداز تاریخی از جمله حماسه عاشورا سروده شده است.

امیراسماعیل آذر شاعر و استاد دانشگاه، علاوه بر درج مقدمه‌ای بر این دیوان، تحلیلی کوتاه از آن ارائه کرده است. او در بخشی از مقدمه‌اش نوشته است: «گروهی از شاعران، شعرشان را از کوچه باغ‌های باصفا، پاک و بی آلایش عبور می دهند. به قدسیان عالم پاک می اندیشند و می خواهند در پناه آنها به خدای عالمیان تقرب پیدا کنند. آنها آرامش خود را در چنین آستانی می یابند و سر بر همین آستانه می نهند. شاعرانی که در این ساحت شعر سروده اند و سر بر همین آستانه سوده اند، شعرشان مهربان، ساده، صادق و دلنشین است. شعر حاج ستاری متخص به شهباز از این دست است.»

ابیاتی چند از غزلی از این دیوان که در شرح حادثه عاشوراست:

شاهنشه ملک دین کامل شد از او آیین

هم بت شکن مشرک هم صف شکن عدوان

لیلا به غم و زاری اشکش ز بصر جاری

مشغول عزاداری چون بید تنش لرزان

در پایان شعرهای این دیوان آمده است: «خاتمه یافت مصیبت نامه حاجی مرشد حسن ستاری شهباز الشعراء و سه جلد کتاب دیگر از اثر طبع مشارالیه باقی است، یکی موسوم به «چهارفصل» و دیگری «خاطرات و مشاهدات» و سومی «وصیت نامه به ابنای میهن» نثراً و نظماً که ان‌شاءالله بعداً به طبع می رسد. شهریور 1336»

«ماتمکده عشاق» سروده حاج حسن ستاری (شهباز) با مقدمه امیراسماعیل آذر در 426 صفحه از سوی انتشارات سخن همزمان با ایام اربعین حسینی منتشر شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان