در حق چربیها (حتی چربیهای اشباع شده) خیلی اجحاف صورت گرفته است. هر کسی از راه رسیده یک چیزی بارِ آنها کرده است. چربی ستیزی از گرایشهای پرطرفدار در جهان امروز است. اگر حرف ما را قبول ندارید، مجلهی معتبر تایم را که قبول دارید؟ فتوا دادهاند “جنگ با چربی را تمام کنید.” به پیر به پیغمبر، چربی آن جهنمی نیست که شما در ذهن خود ساختهاید.
مجله تایم مینویسد: “بعضی اوقات میشنویم که در زیتون یا ماهی سالمون روغنی هست که نه تنها مضر نیست، بلکه بدن را دربرابر بیماریهای قلبی محافظت میکند. اکنون بیشتر از هر زمانی بر ما واضح و مبرهن است که حتی چربیهای اشباع شدهی موجود در استیک آبدار یا کَره صبحانه (دشمنهای شماره 1 و 2 ملت) تأثیر پیچیده و حتی مفیدی بر بدن میگذارند.
مجلهی Women’s Health که با موضوع سلامت زنان و خانواده فعالیت میکند، اکنون چند وقتی است که زنان را به خوردن چربی ترغیب میکند (و نه تنها چربیهای غیراشباع شدهی به اصطلاح “سالم”).
چربی اشباع شده که در موادغذایی فراوری نشده از قبیل گوشت تازه، شیر و ماست و پنیر یافت میشود، فقط شکم ما را پر نمیکنند، بلکه فواید زیادی برای قلب دارند. در واقع، بر اساس 80 تحقیق صورت گرفته در این زمینه که در کتاب سالانهی طب داخلی چاپ شدهاند، نتایج نشان میدهد که مصرف مقادیر زیاد چربیهای اشباع شده میزان ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش نمیدهد.
مقاله مرتبط: چربی بخورید تا لاغر شوید!
بعلاوه، همانطور که مجلهی تایم میگوید، حتی با وجودیکه خیلی از امریکاییها چربی را از رژیم غذاییشان کنار گذاشتهاند و بهجای آن کره مارگارین میخورند. چیپس لایت و غذاهای بستهبندی شدهی مایکروفری میخورند و دلشان خوش است که تغذیهی سالمی دارند. با این حال سال به سال چاقتر و پَکُ و پهنتر میشوند. از 1980 تا 2012 در امریکا، میزان ابتلا به دیابت نوع دوم 166 درصد افزایش یافته است. یعنی از هر 10 امریکایی 1 نفر به این بیماری مزمن مبتلاست.
این جهنمی که ما از چربی برای خودمان ساختیم اکنون دودش به چشم خودمان رفته است. بنابراین دفعهی بعد که زنبیل بهدست داخل فروشگاهها به دنبال محصولات کم چرب هستید، یادتان باشد که خوردن چربی نه تنها باعث سوزاندن چربی میشود، بلکه به شما کمک میکند تا زندگی سالمتری داشته باشید.