ماهان شبکه ایرانیان

۱۲ استفاده جالب از مایکروفر که تا به حال نمی‌دانستید

چیزی که اکثر ما از مایکروفر که اسم دیگر مایکروویو در زبان محاوره‌ای ما است می‌دانیم این است که این وسیله به درد گرم کردن غذا می‌خورد. اما این وسیله از چیپس درست کردن بگیر تا جوراب شُستن، کاربردهای دیگری هم دارد که باید این مقاله را بخوانید تا استاد شوید.

چیزی که اکثر ما از مایکروفر که اسم دیگر مایکروویو در زبان محاوره‌ای ما است می‌دانیم این است که این وسیله به درد گرم کردن غذا می‌خورد. اما این وسیله از چیپس درست کردن بگیر تا جوراب شُستن، کاربردهای دیگری هم دارد که باید این مقاله را بخوانید تا استاد شوید.

اکنون بیش‌تر از 60 سال از اختراع مایکروفر می‌گذرد. مایکرویوی که الان شما در آشپزخانه دارید را اولین بار، مهندس آمریکایی پرسی اسپنسر چند سال بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم اختراع کرد.

1- تخم مرغ آب‌پز کردن

poached-egg

یکی از حسرت‌هایی که کارمندهای شرکت‌های مختلف دارند این است که کله صبحی نمی‌توانند در دفتر کار، تخم مرغ آب‌پز درست کنند. از الان به بعد این کار را بکنید: با فرض بر این‌که مایکروفر ما 700 وات است و تنظیمات مخصوصی ندارد. یک ظرف مایکروفری بردارید و داخلش آب بریزید و تخم مرغ‌های‌تان را داخل آن بیندازید و درش را ببندید. با 80 درصد قدرت بگذارید 60 ثانیه داخل مایکروفر بماند. اگر مایکروفرتان قوی‌تر است قدرت پخت را روی 50 درصد تنظیم کنید. بعد از 60 ثانیه ‌می‌توانید تخم مرغ‌ها را، که عسلی شده‌اند، بیرون آورده و میل کنید. اگر دوست دارید تخم مرغ سفت شود قدرت مایکروفر را تا ته زیاد کنید و باز هم 60 ثانیه به آن زمان بدهید.

نکته: بر خلاف آب‌پز کردن روی گاز که ابتدا سفید تخم مرغ سفت می‌شود و بعد زرده، در مایکروفر اول زرده سفت می‌شود بعد سفیده. بنابراین اگر دوست دارید تخم مرغ عسلی بخورید باید هنگامی که هنوز سفید کمی شُل است آن‌را در بیاورید. به هر حال مثل روی گاز نمی‌شود اما کار راه انداز است.

2- چیپس درست کردن

Homemade-Potato-Chips

طرز تهیه چیپس با مایکروفر انقدر راحت است که من در عجبم چرا مردم تا الان آن‌را از روی پشت‌بام خانه‌شان فریاد نکشیده‌اند. برای این‌کار سیب‌زمینی‌ها را خیلی باریک ببرید و آن‌ها را به‌صورت مرتب داخل یک سبد مایکروفری یا یک بشقاب بگذارید و 3 دقیقه داخل مایکروفر بگذارید، سپس مایکروفر را باز کرده و چیپس‌ها را پشت و رو کنید و 2 دقیقه دیگر هم امان‌شان بدهید. فرق چیپس‌های شما با چیپس‌های شرکتی این است که شما همه را یک اندازه نبریده‌اید و در نتیجه بعضی‌هایش کلفت و ته دیگی درآمده و بعضی‌ها خیلی نازک و برشته. مزه طبیعی باحالی هم دارند که البته می‌توان با افزودن روغن زیتون یا نمک کمی طعم‌دارشان کرد. فقط باید این چند دقیقه را بی‌خیال دور چرخیدن شوید و پای مایکروفر بایستید تا هم بجای چیپس زغال تولید نکنید و هم این‌که از دستبرد سایرین جلوگیری کنید.


مقالات مرتبط
برای استفاده از مایکروفر چه ظرفی مناسب است؟
چگونه مایکروفر را تمیز کنیم؟
استفاده از مایکروفر یا مایکروفر خوب است یا بد؟
7 وسیله‌ی ساده برای یک آشپزخانه رویایی

3- درست کردن کفِ روی اسپرسو

Latte_coffee

این‌کار دو مرحله دارد. اول این‌که شیر را داخل یک شیشه می‌ریزید و انقدر آن‌را تکان می‌دهید تا کف کند. سپس آن‌را برای 30 ثانیه داخل مایکروفر قرار می‌دهید تا حالت کفی‌اش ثابت باقی بماند و دیگر تغییر شکل ندهد. بدون مرحله مایکروفر کف خیلی زود تبدیل به شیر می‌شود و اسپرسوی‌تان را خراب می‌کند. به‌عنوان جایزه زوری، کمی هم شیر داغ برای هات چاکلت یا قهوه خواهید داشت.

از شیر کم چرب برای این منظور استفاده کنید زیرا بهتر کف می‌کند. در ضمن کف را به محض بیرون آوردن از مایکروفر استفاده کنید زیرا بعد از چند دقیقه از هم وا می‌رود.

4- پختن حلیم ذرت

Polenta

حلیم ذرت چیز باحالی است. اگر بخواهیم مزه‌اش را برای‌تان توصیف کنیم چیزی بین حلیم معمولی و کورن‌فلیکس است. در ضمن خیلی هم راحت آماده می‌شود. البته هنوز تِست نشده که اگر آن‌را هَم بزنی، مثل حیلم حاجت برآورده می‌کند یا نه اما با آن حالت کِرِمی‌اش صبحانه لذیذی به شمار می‌رود. موادش را آماده کنید و 5 دقیقه‌ای آن‌را با مایکروفر درست کنید.

کمی آرد ذرت داخل آب بریزید و به آن روغن زیتون و نمک اضافه کنید و آن‌را هَم بزنید تا مخلوط شوند. مخلوط را داخل یک کاسه مایکروفری بریزید و حرارت دستگاه را تا ته زیاد کنید و بگذارید 5 دقیقه بماند. اواسط کار که رسید، کاسه را از داخل مایکروفر در بیاورید و محتویات آن‌را با قاشق هَم بزنید و اگر دوست داشتید کمی هم شیر به آن اضافه کنید. دوباره آن‌را داخل مایکروفر بگذارید و اجازه بدهید آن 5 دقیقه تمام شود. ماحصل کار حلیم غلیظی است که اگر کمی سرد شود غلیظ‌تر می‌شود. صبحانه نوش‌ جان.

5- درست کردن ماکارونی و پنیر (مَک اَند چیز)

best-mac-and-cheese

خسته و کوفته از سر کار برگشته‌اید خانه و داخل یخچال‌تان هم عنکبوت تار تنیده. ماکارونی دوست دارید؟ خیلی خب، چرا مک اند چیز درست نمی‌کنید؟ از این ماکارونی شکلی‌های کوچک و پنیرهایی که خوب روی غذا آب شود هم تهیه کنید. مثل پنیر چدار. اگر هم از این پنیرها ندارید هر پنیری که داخل یخچال یا تله موش است را بیاورید. یک کاریش می‌کنیم. اگر غذای مانده دیشب گوشت چرخ کرده دارد مقداری از آن‌را با قاشق برداشته و داخل مک اند چیز بریزید.

ماکارونی و آب و نمک را داخل یک کاسه مایکروفری بریزید و تایمر مایکروفر را روی فواصل زمانی 2 دقیقه‌ای تنظیم کنید و دما را تا حرتناق زیاد کنید. هر 2 دقیقه یک‌بار کاسه را در بیاورید و نگاه کنید ببینید که ماکارونی‌ نرم شده یا هنوز سفت است. در حین بیرون آوردن آن‌را هم بزنید. این کارها نهایتاً 10 دقیقه هم طول نمی‌کشد. 8 دقیقه کافی است. اگر ماکارونی همه آب را به خود کشید، قبل از مرحله بعد اندازه 2 تا قاشق غذاخوری آب یا شیر به آن اضافه کنید. حالا شیر و پنیر را داخل ظرف بریزید و به دمای مایکروفر دست نزنید و تایمر را روی فواصل 30 ثانیه‌ای بگذارید تا پنیر روی ماکارونی آب شود. این قسمت هم بیشتر از 2 دقیقه طول نخواهد کشید. اگر هم می‌خواهید سُس غذای‌تان پُرملات باشد شیر و پنیر بیشتری داخلش بریزید. اینهم یک غذای خوشمزه 10 دقیقه‌ای.

6- گردو سوخاری کردن

Toast-Nuts

شوخی نمی‌کنم. گردوی سوخاری خورده‌اید؟ خیلی خوشمزه است. مایکروفرتان کجاست؟ چند تا مغز گردو بردارید و روی یک بشقاب بگذارید و مایکروفر را در فواصل یک دقیقه‌ای با نهایت دما تنظیم کنید تا همه‌شان یکسان سوخاری شوند. در دقیقه دوم صدای جلز و ولزشان بلند شده و بوی گردو سوخاری به مشام‌تان می‌رسد، اما گول نخورید، هنوز خام اند. تا دقیقه چهارم دیگر گردوها مزه خوبی به خود گرفته‌اند اما هنوز قیافه‌شان برشته نشده است. ژاپنی‌ها ضرب‌المثلی دارند که می‌گوید ” گدای صبور روزی‌اش می‌رسد”. حالا شما هم آشپز صبوری باشید و 8 دقیقه دندان روی جگر بگذارید تا گردوی سوخاری‌‎ای نصیب‌تان شود که بوی آن اشتها آور است و زیر دندان بسیار تُرد و شکننده است.

7- سبزی خشک کردن

Dry-Vegi

نیازی به گفتن نیست که گیاه تر و تازه در همه 12 ماه سال از زمین نمی‌روید و برای این‌که مثلاً در زمستان داخل دوغ‌تان نعناع و داخل ماست‌تان شوید بریزید باید آن‌ها را از قبل خشک کنید. مایکروفر این کار را هم برای‌تان انجام می‌دهد.

برای این‌کار ابتدا سبزی‌ها را حسابی بشوئید و بعد آب بکشید. سبزی‌ها را داخل یک سبد بگذارید تا آب اضافی‌ آنها خارج شود و سپس آن‌ها را روی یک پارچه پهن کنید تا مابقی آب نیز خارج شود. ساقه‌های سبزی‌ها را جدا کنید. یک بشقاب بیاورید و روی آن دستمالی پهن کنید و بدون تپه کردن سبزی‌جات روی هم، آن‌ها را داخل مایکروفر قرار بدهید. سُکان مایکروفر را با تمام قدرت به جلو بچرخانید و تایمر را روی 30 ثانیه تنظیم کنید. این کار را انقدر تکرار کنید تا سبزی‌ها خشک خشک و غیرقابل انعطاف شوند. معمولاً سبزی‌جات نازک‌تر یکی دو دقیقه‌ای خشک می‌شوند و برای چغرترها سه چهار دقیقه طول می‌کشد.

8- خلع سلاح کردن پیاز

onions

انقدر که از دست پیاز اشک ریختید از دست زمانه به گریه نیفتادید. از این به بعد به‌جای گولّه گولّه اشک ریختن سر و ته پیازها را بکنید و آن‌ها را برای 30 ثانیه داخل مایکروفر بگذارید. بعد بیرون بیاوریدشان و پیاز را روی پلک چشم‌تان بگذارید و روپایی بزنید. دیگر اشکی در کار نخواهد بود.

9- خارج کردن تمبر، هولوگرام و سایر برچسب‌ها از روی کاغذ

Stamps

برای قلفتی خارج ساختن تمبر، هولوگرام یا برچسب‌ از روی کاغذ یا مقوا، ابتدا یکی دو قطره آب روی آن بریزید و سپس بگذارید 20 ثانیه داخل مایکروفر بماند. چنان کنده می‌شود که انگار اصلاً چسبیده نبود.

10- استریل کردن خاک

soil-2

دوست دارید گیاهی در گلدان بکارید و برای این‌که گیاهتان قوی بروید، باید خاک گلدان استریل باشد. یعنی باید از باکتری و سایر موادی که می‌خواهند منابع غذایی گیاه را کِش بروند عاری باشد. به‌جای این‌که از این گل فروشی به آن گل فروشی بگردید دنبال خاک استریل شده، می‌توانید یک ظرف مسطح غیرفلزی پیدا کنید و نیم کیلو خاک داخل آن به صورت پخش شده بریزید و حرارت را تا خرخره زیاد کنید و تایمر را روی 90 ثانیه بگذارید تا خاک را استریل کند.

اگر کمپوست یا کود دارید هم می‌توانید آن‌را داخل یک ظرف دردار بریزید و برای 7 دقیقه با نهایت قدرت، بگذاریدش داخل مایکروفر تا استریل شود.

11- جدا کردن آدامس از لباس

Gum-on-fabric

یک فنجان سرکه را داخل مایکروفر گرم کنید. سپس یک کُهنه برداشته و به سرکه آغشته کنید و بدون وارد کردن خشونت آ«‌را روی قسمتی که آدامس بهش چسبیده بکشید تا آدامس ور بیاید.

12- شستن جوراب

stinky

اول هفته است و هنوز خیلی لباس جمع نشده تا بخواهید ماشین لباس‌شویی‌ را روشن کنید. حال و حوصله این را هم ندارید که مثل پیرزن‌ها پاچه‌های‌تان را بالا بکشید و بروید داخل حمام جوراب بسابید. هیچ نگران نباشید. یک تشت پلاستیکی بردارید و در آن محلول آب و کف درست کنید و جوراب را بیندازید داخلش. تایمر را بگذارید روی 10 دقیقه و سکان مایکروفر را با قدرت تا ته بچرخانید که جوراب‌تان را بشوید.

 Dish&Bowl
نکته مهم: همان‌طور که گفتیم هر ظرفی را نمی‌توان داخل مایکروفر گذاشت. ظرف قابل استفاده در مایکروفر دارای استانداردهای خاصی است که برای کسب اطلاع بیشتر از آن باید این مقاله را بخوانید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان