بفرمایید شکلات تلخ! ۹ دلیل علمی و خوشمزه برای خوردن شکلات تلخ

شکلات تلخ و گاهی بدمزه طرفداران بسیاری دارد. برای افرادی که واقعاً شکلات دوست دارند، دلیلی برای خوردن روزانه ی آن وجود ندارد و تقریباً یخچال و هرکجای آشپزخانه که سر بزنید ردپایی از شکلات پیدا می شود

شکلات تلخ و گاهی بدمزه طرفداران بسیاری دارد. برای افرادی که واقعاً شکلات دوست دارند، دلیلی برای خوردن روزانه ی آن وجود ندارد و تقریباً یخچال و هرکجای آشپزخانه که سر بزنید ردپایی از شکلات پیدا می شود. اما اگر شما جزو دسته ی کسانی هستید که موقع خوردن شکلات به صورت روزانه احساس بدی در مورد خودتان پیدا می کنید و به نوعی عذاب وجدان دارید ادامه ی این مطلب را از دست ندهید؛ خبرهای خوبی برایتان داریم. خوردن شکلات تلخ با درصد بالایی از کاکائو یکی از شاخصه های رژیم غذایی سالم به شمار می رود. برخی بر این باورند که حتی یکی از بخش های بسیار مهم رژیم شماست. در صورتی که به دنبال صدور مجوز خوردن شکلات به صورت روزانه هستید، در ادامه 9 دلیل اساسی را برای گنجاندن این عادت شیرین و جذاب در برنامه ی غذایی شما عنوان خواهیم کرد.

1- شکلات تلخ = حسی خوب

1- یه حس خوب!نه به خاطر اینکه طعم بی نظیری دارد (که البته این هم دلیل قانع کننده ای است) بلکه این خاطر که حاوی تریپتوفان (tryptophan) است. تریپتوفان آمینواسیدی است که توسط مغز برای ساخت سروتونین (Serotonin) مورد استفاده قرار می گیرد. سروتونین یا هیدروکسی تریپتامین نوعی انتقال دهنده ی عصبی از نوع مونو آمینه اسید بیوژنیک است. به لحاظ بیوشیمی از مشتقات تریپتوفان است. سروتونین به طور اهم در دستگاه گوارش، پلاکتها و سیستم عصبی مرکزی حیوانات و همین طور انسان یافت شده است. این ماده به عنوان جاری کننده ی «احساس خوب» شناخته شده است.

2- سرشار از فیبر

2- کلی فیبر هم داره!100 گرم شکلات 70 تا 85 درصد، 11 گرم فیبر محلول را شامل می شود. فیبر محلول به پایین نگه داشتن کلسترول کمک کرده و مدت زمان احساس سیری را افزایش می دهد. همچنین برای دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است.

3- مفید برای مغز

3- برای مغزم خوبه!خوردن شکلات تلخ به عملکرد بهتر مغز و افزایش قدرت حافظه می انجامد. یک دهه تحقیقات در این زمینه نشان می دهد افرادی که به صورت مرتب خوردن شکلات را در دستور کار داشته اند عملکرد مغزی به مراتب بهتری داشته و در تست های مربوطه موفق تر ظاهر شده اند.

4- دوست قلب من

4- دوست قلب من!شکلات تلخ خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. تحقیقات به ثبت رسیده در این زمینه نشان می دهد که خوردن شکلات تلخ بیش از 5 وعده در هفته خطرهای ناشی از ابتلا به بیماری های قلبی را تا 75 درصد کاهش می دهد.

5- نوزادان سر خوش

5- نوزادان سر خوش!چه کسی است که از نوزاد شاد و سرحال خوشش نیاید؟ تحقیقات یک مؤسسه ی فنلاندی نشان می دهد مادرهایی که در طول دوران بارداری از شکلات تلخ استفاده کرده اند کودکانی به مراتب سرحال تر و آرام تر داشته اند. چه خبری بهتر از این برای خانمهای باردار؟

6- توضیح ماده فلاونوئید

6- فلاو... نمیدونم چی چی هم داره!فلاونوئید یا «زردینه» دسته‌ای از فراورده‌های دومین گیاهی هستند که رنگدانه های زرد را پدید می‌آورند. نام گذاری آنها از روی رنگ زرد آنها ، برگرفته از ریشهٔ لاتین flavus، به معنی زرد در طبیعت است. به زردینه‌ها، در گذشته «ویتامین پ»هم گفته می‌شد.

حال که با زردینه ها آشنا تر شدید، این را هم بدانید که همه ی ما به آن احتیاج داریم. فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های گیاهی موجود در کاکائو هستند و یکی از مهمترین خواص شکلات تلخ محسوب می شوند. این آنتی اکسیدان ها به کاهش فشار خون و کاهش میزان کلسترول کمک می کنند. همچنین سلامت رگ های خونی را نیز به همراه دارند.

7- تأثیر مثبت برای پوست

7- واسه پوستم خوبه تازه!خوردن شکلات تلخ شما را در برابر اشعه های زیان بار آفتاب محافظت می کند. به لطف دو آنتی اکسیدان «فنول ها» و «کاتچین ها» شکلات تلخ مانع آفتاب سوختگی می شود.

8- آرام بخش طبیعی

8- آرام بخش طبیعی!در روزهای پرمشغله و پراضطراب امروزی تجربه ی استرس کمتر، بسیار ایده آل و به نوعی رؤیایی است. بنا به تحقیقات انجام شده شکلات تلخ میزان ترشح هورمون های استرس را کاهش می دهد. موردی که شاید یکی از مهمترین عواملی باشد که شما را ترغیب به خوردن این ماده ی غذایی باارزش کند.

9- دشمن بچه ها

9- برای بچه هام بده!خب تلخه. به دلیل مزه ی تلخ این شکلات، معمولاً کودکان از خوردن آن خودداری می کنند. پس می توانید با خیال راحت تری از آن لذت برده و سهم بیشتر را برای خودتان نگه دارید.

منبع: huffingtonpost

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر