رفته رفته به ایام عید نزدیک می شویم و موسم دید و بازدید دوباره زنده می شود. خیلی از افراد عادت دارند برای این ایام سری به شیرینی فروشی ها زده و دست پر به خانه برگردند. اما خانم های خوش سلیقه ای هم در این میان یافت می شوند که به جای خرید شیرینی آماده، دست به کار شده و هنر خود را به نمایش می گذارند. البته قرار نیست همه این شیرینی های خوشمزه را مهمان ها بخورند. در ادامه، دستور پخت آسان 5 شیرینی خوشمزه خانگی را با هم مرور خواهیم کرد.
شیرینی قرمز ترک دار
این شیرینی ها ظاهر بسیار زیبایی دارند و حالت ترد آنها با هر مزاجی سازگار است. میزان کالری پایینی داشته و بهترین گزینه برای ایام عید است. اما با این رنگ زیبا بهتر است آن را از دسترس بچه ها و آقایان دور نگه دارید.
مواد لازم:
- 3 فنجان آرد الک شده
- 4/1 فنجان پودر کاکائو تلخ
- 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 4/1 قاشق چای خوری جوش شیرین
- 4/3 قاشق چای خوری نمک
- 4/3 فنجان کره
- 1 و 3/1 فنجان شکر ریزدانه
- 3 عدد تخم مرغ بزرگ
- 1 قاشق غذاخوری شیر
- 1 و 2/1 قاشق چای خوری وانیل
- 2 قاشق چای خوری عصاره لیمو
- 5 قاشق چای خوری رنگ خوراکی قرمز
- 1 فنجان شکلات چیپسی سفید
- 1 فنجان خاک قند
طرز تهیه:
- آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین، نمک و بیکینگ پودر را در یک ظرف گود ریخته و 30 ثانیه خوب مخلوط کنید.
- کره و شکر را در مخلوط کن ریخته و یا با همزن دستی خوب قاطی کنید تا یک ترکیب یکنواخت، نرم و پف کرده به دست آید.
- تخم مرغ ها را کی یکی را به مخلوط شکر و کره اضافه کنید و پس از افزودن هرکدام، ترکیب را خوب هم بزنید.
- شیر، وانیل، عصاره لیمو و رنگ قرمز را به این ترکیب اضافه کنید.
- همزن برقی را روی دور آهسته بگذارید، یا با همزن دستی آرام آرام مخلوط را به هم بزنید و ترکیبات خشک (آرد و پودر کاکائو و …) را کم کم اضافه کنید.
- در نهایت، شکلات های چیپسی را اضافه کنید.
- روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و آن را 2 ساعت در یخچال بگذاید تا خمیر آماده شود.
- پس از این 2 ساعت، فر را روی 175 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و داخل یک سینی خاک قند بپاشید.
- خمیر را از یخچال خارج و دست ها آغشته به کره کنید و توپ های خمیری 2 و 2/1 قاشق غذاخوری ادست کرده آن ها را مسطح کنید.
- خمیر ها را داخل خاک قند به صورت یکنواخت بغلتانید و روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار داده و به مدت 13 تا 14 دقیقه در فر بگذارید.
- شیرینی های خوشمزه شما پس از سرد شدن آماده سرو هستند.
شیرینی شکلاتی ترک دار
مواد لازم:
- 4 عدد تخم مرغ
- 2/1 فنجان روغن زیتون
- 1 فنجان پودر کاکائو تلخ
- 1 فنجان شکر
- 2 فنجان آرد
- 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
- 2/1 فنجان شکر شیرینی پزی
- نمک
طرز تهیه:
- در یک ظرف بزرگ، آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را مخلوط کنید.
- تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و خوب به هم بزنید.
- عصاره وانیل و روغنرا به مخلوط اضافه کنید.
- روی خمیر را با پلاستیک پوشانده و آن را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
- فر را روی 175 درجه سانتیگراد قرار داده و بگذارید گرم شود و کاغذ روغنی را روی سینی پهن کنید.
- خمیر را از یخچال خارج کرده و به نوپ های مسطح 3 سانتی متری تقسیم کنی. آنها را در خاک قند و سپس در داخل شکر غلتانده و با فاصله 6 سانتی متری در سینی بچینید.
- شیرینی ها را به مدت 10 الی 12 دقیقه داخل فر بگذارید و همه چیز تمام است.
شیرینی سفید با زغال اخته
در صورتی که با رنگ قرمز میانه خوبی ندارید یا شیرینی های ترد را دوست ندارید، بهتر است این نوع شیرینی را امتحان کنید. رنگ سفید و زیبای آنها و دانه های زغال اخته که از لابلای شیرینی خودنمایی می کند، از تحمل هرکسی خارج است. پس بهتر است تعداد بیشتری تهیه کنید.
مواد لازم:
- 2 و 4/1 فنجان آرد الک شده
- 2/1 قاشق چای خوری جوش شیرین
- 4/1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 4/1 قاشق چای خوری نمک
- 1 فنجان شکر شیرینی پزی
- حدود 80 گرم پنیر خامه ای
- 2/1 فنجان کره ذوب شده
- 1 عدد تخم مرغ متوسط
- 1 قاشق غذاخوری خامه
- 1 فنجان زغال اخته خشک
- 2/1 فنجان شکلات چیپسی سفید
- 2/1 فنجان خاک قند
طرز تهیه:
- فر را روی 175 درجه سانتیگراد گذاشته و داخل سینی فر، کاغذ روغنی بگذارید.
- شکر و پنیر خامه ای را در یک ظرف بزرگ بریزید.
- کره گرم را روی شکر و پنیر خامه ای بریزید و خوب هم بزنید.
- خامه و تخم مرغ را اضافه کرده و دوباره خوب مخلوط کنید.
- آرد، نمک، جوش شیرین و بیکینگ پودر را اضافه کرده و با همزن دستی یا دور کم همزن برقی، مواد را ترکیب کنید تا خمیر یکنواختی حاصل شود.
- زغال اخته و شکلات چیپسی را به مخلوط اضافه کنید.
- نوپ های کوچک 3 سانتی متری تهیه کرده، آن ها را مسطح کنید و در خاک قند بغلتانید.
- خمیر ها را با فاصله حدود 6 سانتی متر از هم، روی سینی بچینید و داخل فر بگذارید.
- 11 تا 13 دقیقه بعد شیرینی های شما آماده خواهند بود.
کلوچه انگشتی تمشک و بادام
این کلوچه های خوش رنگ و خوشمزه با مربای تمشک، یکی از بهترین خوراکی های ایام عید محسوب می شوند. دلیل نام گذاری این کلوچه ها به «انگشتی» این است که قوس وسط آنها توسط انگشت ساخته می شود.
مواد لازم:
- یک فنجان کره با دمای اتاق
- 3/2 فنجان شکر شیرینی پزی
- 2/1 قاشق چای خوری عصاره بادام
- 2 فنجان آرد
- 2/1 فنجان مربای تمشک بدون هسته
- نمک
مواد لازم برای لعاب:
- 1 فنجان خاک قند
- 2 تا 3 قاشق چای خوری آب
- 5 قاشق چای خوری عصاره بادام
طرز تهیه:
- در یک ظرف بزرگ کره، شکر و عصاره بادام را مخلوط کنید و خوب هم بزنید. این کار را تا زمانی که کره حالت خمیری به خود بگیرد ادامه دهید.
- با همزن دستی یا دور آهسته یهمزن برقی، کم کم آرد و نمک را اضافه کرده و تا به دست آمدن یک خمیر یکنواخت، این کار را ادامه دهید.
- روی خمیر را با پلاستیک پوشانده و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید.
- فر را روی 175 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و کاغذ روغنی را روی سینی فر پهن کنید.
- خمیر را به توپ های 3 سانتی متری تقسیم کنید و با فاصله 6 سانتی متر از هم روی سینی بچینید.
- وسط هر کدام از توپ ها را با انگشت خود گود کرده و داخل آنها را با 4/1 قاشق چای خوری مربا پر کنید.
- سینی را به مدت 15 دقیقه داخل فر بگذارید، تا زمانی که اطراف کلوچه ها به رنگ طلایی درآید. سپس آنها را بیرون آورده و بگذارید سرد شوند.
- مواد لازم برای لعاب را خوب مخلوط کنید و با خامه ریز، به آرامی روی کلوچه ها بریزید.
ترافل کره بادام زمینی
شاید این موجودات کوچک ظاهر ساده ای داشته باشند، اما نتیجه کار شما را متحیر خواهد کرد. مطمئناً این شکلات های لقمه ای یکی از بهترین شیرینی ها برای پذیرایی ایام عید محسوب می شوند و از پخت آنها لذت خواهید برد.
مواد لازم:
- 3 قاشق غذاخوری کره
- نصف فنجان کره بادام زمینی
- 1 فنجان سرپر پودر شکر یا خاک قند
- 200 گرم شکلات خرد شده نیمه شیرین
طرز تهیه:
- کره و کره بادام زمینی را کاملاً در یک ظرف ترکیب کنید.
- پودر شکر را کم کم به مخلوط اضافه کرده و کاملاً به هم بزنید.
- حدود 15 تا 20 دقیقه روی آن را پوشانده و در یخچال بگذارید تا خمیر شما آماده شود.
- خمیر را بیرون آورده و به توپ های 3 سانتی متری تقسیم کنید.
- دوباره روی آنها را پوشانده و 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.
- شکلات را با دمای ملایم ذوب کنید.
- توپ ها را یکی یکی در شکلات ذوب شده فرو ببرید. آنها را روی کاغذ روغنی بچینید و در یخچال قرار دهید. پس از 15 دقیقه شیرینی شما آماده خواهد شد.
امیدواریم از شیرینی های خوشمزه لذت ببرید و ایام عید خجسته ای را در کنار خانواده و دوستان سپری کنید.