کمتر کسی است که کیک شکلاتی دوست نداشته باشد و اگر کیک شما خامه ای هم باشد، دیگر نمی توان از آن چشم پوشی کرد. این کیک در هوای بهاری گزینه فوق العاده ای است و به راحتی می توان تازگی آن را ساعت ها داخل یک ظرف مناسب حفظ کرد. یک صبح دل انگیز ابری، یک نهار عالی و سپس برای عصرانه، یک تکه کیک شکلاتی خوشمزه در کنار چای دلچسبی که روی آتش تدارک دیده اید. در این مطلب طرز تهیه کیک شکلاتی 3 طبقه با 3 طعم مختلف، همراه کرم کیک را نیز توضیح خواهیم داد. ادامه مطلب را از دست ندهید.
مواد لازم برای کیک شکلات سفید:
- 1 و 4/1 پیمانه (300 میلی لیتر) آرد
- 4/3 پیمانه (180 میلی لیتر) شکر
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) کره
- 1 یا 2 عدد تخم مرغ
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) آبدوغ
- اگر به آبدوغ دسترسی ندارید به راحتی می توانید خودتان آن را تهیه کنید. کافی است یک قاشق از یک لیوان شیر کم کرده و به جای آن یک قاشق سرکه اضافه کنید. پس از 5 دقیقه این شیر تجزیه شده را می توانید به عنوان آبدوغ استفاده کنید. روش دیگر ترکیب 3/2 لیوان شیر با 3/1 لیوان ماست معمولی است.
- 110 گرم شکلات سفید
- 4/1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 2/1 قاشق غذاخوری جوش شیرین
- 4/1 قاشق غذاخوری نمک
- 4/1 پیمانه (60 میلی لیتر) آب داغ
مواد لازم برای کیک شکلات شیری:
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) + 6 قاشق غذاخوری (90 میلی لیتر) آرد
- 1 پیمانه (240 میلی لیتر) شکر
- 6 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- 1 عدد تخم مرغ
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) شیر
- 4/1 پیمانه (59 میلی لیتر) روغن نباتی
- 4/3 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
- 4/3 قاشق غذاخوری جوش شیرین
- 2/1 قاشق غذاخوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری وانیل
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) آب جوش
مواد لازم برای کیک شکلات تلخ:
- 1 پیمانه (240 میلی لیتر) + 6 قاشق غذاخوری (90 میلی لیتر) آرد
- 1 پیمانه (240 میلی لیتر) شکر
- 6 قاشق غذاخوری پودر کاکائو تلخ
- 1 عدد تخم مرغ
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) شیر
- 4/1 پیمانه (59 میلی لیتر) روغن نباتی
- 4/3 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
- 4/3 قاشق غذاخوری جوش شیرین
- 2/1 قاشق غذاخوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری وانیل
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) آب جوش
مواد لازم برای کرم شکلات سفید:
- 85 گرم شکلات سفید
- 1 و 4/1 قاشق غذاخوری آرد
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) شیر
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) کره
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) شکر
- 2/1 قاشق غذاخوری وانیل
مواد لازم برای کرم شکلات شیری:
- 2/1 پیمانه (120 میلی لیتر) کره
- 3/2 پیمانه (160 میلی لیتر) پودر کاکائو
- 1 پیمانه (240 میلی لیتر) پودر شکر
- برای تهیه پودر شکر کافی است شکر معمولی را داخل مخلوط کن ریخته و تا نرم شدن کامل آن صبر کنید و یا آن را از قنادی ها تهیه کنید.
- 3/1 پیمانه (80 میلی لیتر) شیر
- 1 قاشق چای خوری وانیل
مواد لازم برای کرم شکلات تلخ:
- 4/1 پیمانه (60 میلی لیتر) کره
- 3/1 پیمانه (80 میلی لیتر) پودر شکلات تلخ
- 1 و 2/1 پیمانه (350 میلی لیتر) پودر شکر
- 2 قاشق غذاخوری و 2 قاشق چای خوری شیر
- 2/1 قاشق چای خوری وانیل
طرز تهیه کیک شکلات سفید:
فر را روی 177 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید. یک ماهیتابه گرد (حدود 23 سانتی متر) را چرب کرده و اطراف آن را آرد بپاشید. اگر در آشپزخانه خود ظرفی دارید که کف آن جدا می شود از آن استفاده کنید. این ظروف ها بعداً در جداسازی کیک بسیار به شما کمک می کنند.
آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را داخل یک ظرف بزرگ الک کنید.
شکلات سفید را داخل یک ماهیتابه کوچک ذوب کرده و آن را با آب داغ مخلوط کنید. ترکیب (آب و شکلات) را تا به دست آمدن مخلوطی صاف و یکدست هم بزنید.
اجازه دهید مخلوط شکلات و آب سرد شود.
کره و شکر را داخل یک ظرف جداگانه ریخته و با همزن خوب مخلوط کنید.
تخم مرغ ها را یکی پس از دیگری به مخلوط کره و شکر اضافه کرده و پس از افزودن هرکدام ترکیب را خوب هم بزنید.
مخلوط کره، شکر و تخم مرغ را همراه آبدوغ آرام آرام در حالی که ترکیب آرد و مواد خشک را هم می زنید، اضافه کنید و تا به دست آمدن بافت نرم هم بزنید. سعی کنید مقداری از آبدوغ را اضافه کرده و سپس کمی از مخلوط کره و شکر را بیفزایید. این روند را تا تمام شدن کامل آنها ادامه دهید.
شکلات سفید را به این ترکیب اضافه کرده و دوباره به خوبی هم بزنید.
خمیر کیک را داخل ماهیتابه بریزید. توسط کفگیر پلاستیکی همه بقایای کیک را از ظرف جدا کنید.
مایع را داخل فر بگذارید و به مدت 25 تا 30 دقیقه بگذارید بپزد.
بگذارید حدود 10 دقیقه کیک سرد شود.
طرز تهیه کیک شکلات شیری:
فر را روی 177 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید. یک ماهیتابه گرد (حدود 23 سانتی متر) را چرب کرده و اطراف آن را آرد بپاشید. اگر در آشپزخانه ظرفی دارید که کف آن جدا می شود از آن استفاده کنید.
مواد خشک را داخل یک ظرف بزرگ الک کنید. آرد، شکر، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و پودر کاکائو را با همزن دستی یا دور آهسته همزن برقی مخلوط کنید.
تخم مرغ، شیر، روغن نباتی و وانیل را به مواد خشک اضافه کنید. با همزن دستی یا دور آهسته همزن برقی، همه مواد را حدود 2 دقیقه کاملاً هم بزنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود.
مواد را داخل آب جوش ریخته و هم بزنید. در این مرحله خمیر نازک است و پف کمی دارد.
خمیر کیک را داخل ماهیتابه بریزید. توسط کفگیر پلاستیکی همه بقایای کیک را از ظرف جدا کنید.
بگذارید کیک حدود 25 الی 30 دقیقه داخل فر بماند. ممکن است این زمان متغیر باشد اما هنگامی که انگشت خود را وسط کیک به آرامی فشار دهید و محل آن به جای خود برگردد، نشانه پخت کامل کیک است.
بگذارید حدود 10 دقیقه کیک سرد شود.
طرز تهیه کیک شکلات تلخ:
فر را روی 177 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید. یک ماهیتابه گرد (حدود 23 سانتی متر) را چرب کرده و اطراف آن را آرد بپاشید. اگر در آشپزخانه ظرفی دارید که کف آن جدا می شود از آن استفاده کنید.
مواد خشک را داخل یک ظرف بزرگ الک کنید. آرد، شکر، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و پودر کاکائو تلخ را با همزن دستی یا دور آهسته همزن برقی مخلوط کنید.
تخم مرغ، شیر، روغن نباتی و وانیل را به مواد خشک اضافه کنید. با همزن دستی یا دور آهسته همزن برقی همه مواد را حدود 2 دقیقه کاملاً هم بزنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود.
مواد را داخل آب جوش ریخته و هم بزنید. در این مرحله خمیر نازک است و پف کمی دارد.
خمیر کیک را داخل ماهیتابه بریزید. توسط کفگیر پلاستیکی همه بقایای کیک را از ظرف جدا کنید.
بگذارید کیک حدود 25 الی 30 دقیقه داخل فر بماند. ممکن است این زمان متغیر باشد اما هنگامی که انگشت خود را وسط کیک به آرامی فشار دهید و محل آن به جای خود برگردد، نشانه پخت کامل کیک است.
بگذارید حدود 10 دقیقه کیک شود.
سرهم کردن کیک:
اطراف کیک را پس از سرد شدن با یک چاقو از ماهیتابه جدا کنید. سپس ماهیتابه را روی یک قفسه سیمی وارونه کنید و بگذارید کاملاً سرد شود. کیک روی این قفسه های مخصوص به خوبی سرد می شود. اگر از ماهیتابه هایی که زیر آنها جدا می شود استفاده می کنید عمل جداسازی کیک بسیار ساده تر خواهد بود.
کرم شکلات سفید را آماده کنید:
- شکلات سفید را با حرارت ملایم داخل یک ماهیتابه ذوب کنید.
- به طور مداوم شکلات را هم بزنید تا ته نگیرد.
- آرد و شیر را آرام آرام اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط غلیظ و خوش رنگی حاصل شود. مخلوط رقیق بعداً روی کیک دردسرساز خواهد شد.
- مخلوط را کنار بگذارید تا کاملاً سرد شود.
- کره، شکر و وانیل را در ظرفی جداگانه خوب مخلوط کنید تا پف کند.
- ترکیب به دست آمده را با شکلات به آرامی مخلوط کرده و با همزن قاطی کنید تا قوام خود را به دست بیاورد.
کرم شکلات شیری را آماده کنید:
- داخل یک ماهیتابه کوچک کره را با حرارت ملایم ذوب کنید.
- پودر کاکائو را به آرامی اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- پودر شکر و شیر را کم کم و به نوبت (ابتدا مقداری پودر شکر، سپس مقداری شیر و به همین ترتیب تا انتها) اضافه کنید. موقع افزودن از هم زدن دست نکشید.
- وانیل را اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
- این نکته را در نظر داشته باشید که میزان کرم شکلات شیری باید به نسبت 2 گونه ی دیگر بیشتر باشد تا همه سطح کیک را پوشش دهد، چراکه می خواهیم اطراف کیک را نیز با این کرم پوشش دهیم.
کرم شکلات تلخ را آماده کنید:
اگر شکلات تلخ را دوست دارید این کرم باعث می شود طعم غلیظ تر و بسیار بهتری به کیک شما افزوده شود.
- داخل یک ماهیتابه کوچک کره را با حرارت ملایم آب کنید.
- پودر کاکائو تلخ را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- پودر شکر و شیر را کم کم و به نوبت (ابتدا مقداری پودر شکر، سپس مقداری شیر و به همین ترتیب تا انتها) اضافه کنید. موقع افزودن از هم زدن دست نکشید.
- وانیل را اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
کیک شکلات شیری را روی یک بشقاب بزرگ بگذارید.
سطح کیک را با کرم شکلات سفید یا کرم شکلات تلخ پوشش دهید.
کیک شکلات سفید را روی کرم بگذارید.
یکی دیگر از کرم ها (تلخ یا سفید) را روی سطح رویه کیک بمالید. از کرمی استفاده کنید که در مرحله قبل به کار نبرده باشید.
کیک شکلات تلخ را روی کرم بگذارید.
تمام سطح کیک را با کرم نوع سوم (که در مراحل قبل استفاده نکردید) پوشش دهید. پیشنهاد ما نوع شیری است که رنگ بهتری دارد. برای کناره های کیک از پشت یک چاقو یا یک کفگیر پلاستیکی استفاده کنید و اطراف آن را صاف و یکدست نمایید. می توانید مقداری از کرم شکلات تلخ را از مراحل قبل بگذارید و در این مرحله روی کرم شکلات شیری برای تزئین روی آن استفاده کنید. برای این کار می توانید از یک قیف استفاده کنید. رنگ تیره تر این کرم روی کرم شکلات شیری باعث ظاهر جذاب تری می شود.
اگر دوست دارید می توانید با مواد دلخواه دیگری روی کیک را تزئین کنید. توت های تازه، اکلیل های خوراکی، اسمارتیز، گردو، پسته یا عددی برای جشن تولد، گزینه های مناسبی خواهند بود.
اگر دوست داشتید یکی دو ساعت کیک را داخل یخچال بگذارید تا حالت خود را به دست بیاورد، سپس آن را بریده و به همراه چای سرو کنید.
نکته:
- آب جوش افزوده به کیک ممکن است باعث مرطوب شدن آن شود. لذا بسته به ذائقه شما می توانید آن را از دستور پخت (کیک اصلی و نه کرم) حذف کنید.
- خمیر کیک را زیاد مخلوط نکنید وگرنه پف آن می خوابد و حالت اسفنجی اش را از دست می دهد.
نوش جان!
منبع: wikihow