فواید بخارپز کردن غذا
بخارپز کردن یکی از سالمترین راههای تهیه غذا است. این روش از پخت، به روغن نیاز ندارد و با پخت آرام غذا، رطوبت و مواد مغذی آن را حفط میکند. این کار همچنین بسیار آسان است. شما میتوانید با خرید یک صافی ضدزنگ که به راحتی روی قابلمه جای میگیرد یا خرید ظرف های مخصوص بخارپز کردن غذا، به سادگی یک وعده عذای سالم آماده کنید.
هرچند اگر شما به شکل مداوم به سراغ غذاهای بخارپز میروید و میخواهید تنوع غذایی خود را بیشتر کنید؛ خرید یک بخازپز برقی بهترین گزینه است. بخارپز های برقی نسبت به سایر محصولات آشپزخانه با قیمت بسیار مناسبی عرضه میشوند. شما میتوانید یک بخارپز ساده را به قیمتی کمتر از 100هزار تومان خریداری کنید و از آن به شکل روزانه برای پخت غذاهای سالم و مغزی بهره ببرید.
اگر بودجه خود را کمی افزایش دهید به مدلهای پیشرفتهتری میرسید که با امکاناتی نظیر زمانسنج دیجیتال و دستور پخت های از پیش تعیینشده برای سادهکردن پخت انواع غذا عرضه میشوند. تنها کافی است که غذا و آب را به بخارپز اضافه، زمانسنج را تنظیم کنید و دستگاه را تا پایان پخت تنها بگذارید.
به یاد داشته باشید که بعضی از امکانات، ارزش هزینه بیشتر را دارند و بعضی از امکانات چندان هم ضروری نیستند. در ادامه به برخی امکانات کلیدی بخارپزها میپردازیم تا شاید به شما در انتخاب مناسبترین نوع کمک کنیم.
زمان خرید بخارپز به چه مواردی توجه کنیم؟
بخارپزها نسبت به سایر تجهیزات منزل چندان هزینهبر نیستند. همچنین اگر کمی بیشتر هزینه کنید، کمی فضای بیشتر برای پخش غذا به دست خواهید آورد و به امکاناتی مانند تایمر دیجیتال، گزینه تاخیر در شروع و گاهی پلوپز، دست خواهید یافت.
اکثر بخارپز ها دارای سه ردیف ظرف دارای حفرههایی برای عبور بخار هستند. این ظروف میتوانند به طور جداگانه یا همزمان برای پخت وعدههای بزرگتر استفاده شوند. همچنین میتوان ظرفها را در میانه پخت جابجا کرد و از این طریق حرارت پخت را به طور دلخواه تغییر داد. به یاد داشته باشید که زمان جابجاکردن ظرفها از دستگیره استفاده کنید. بعضی از پخارپزها از محفظههای قابل جداسازی استفاده میکنند که به شما اجازه میدهند فضای بیشتری برای پخت غذاهای بزرگتر (مانند مرغ) فراهم کنید.
بعضی از مدلها همچنین محفظههایی با ابعاد مختلف دارند که در درون یکدیگر جای میگیرند. این ویژگی فضای مورد نیاز ظرفها را کم میکند، اما دیگر نمیتوان ظرفها را در میانه پخت جابجا کرد.
اکثر بخارپزها دارای زمان سنج 60 دقیقهای هستند که با چرخاندن آن میتوانید زمان پخت را تعیین کنید. بخارپزهای گرانتر به همراه زمان سنج های دیجیتال عرضه می شوند و دارای گزینههایی مانند تاخیر شروع هستند که به برنامهریزی بهتر پخت غذا کمک میکند.
به دنبال بخارپزی باشید که با امکان گرم نگه داشتن غذا عرضه میشود. این امکان به بخارپز اجازه میدهد که غذا را تا دو ساعت پس از پخت و تا زمان سرو غذا گرم نگه دارد. بعضی از مدلها پس از پخت غذا به شکل خودکار آن را گرم نگه میدارند؛ درحالی که برخی دیگر باید پیش از آغاز پخت تنظیم شوند. همچنین به یاد داشته باشید که برای استفاده از این گزینه باید مخزن آب بخارپز را پر نگه دارید.
نظافت اکثر دستگاههای آشپزخانه کمی پیچیده و وقتگیر است. بخارپز ها نیز از این مسئله مستثنی نیستند. بهترین بخارپز نه تنها غذا را به خوبی آماده میکند، بلکه به آسانی قابل نگهداری و نظافت است. به دنبال مدلی بگردید که ظرفهای آن در ماشینظرفشویی قابل شستشو باشند و سینی چکه آن برای نظافت بیشتر جدا شود.
مطمئن شوید که بخارپز شما دارای درجه بندی مناسب و قابل مشاهده روی مخزن آب است. از این طریق میتوانید از پرشدن مخزن اطمینان حاصل کنید. بخارپز های برقی اکثراً تمام آب را استفاده نمیکنند و دارای زنگ هشدار در صورت خالی شدن مخزن هستند. در بسیاری موارد میتوان همزمان با پخت غذا مخزن را مجدداً پر کرد.
بعضی از بخارپزها به یک ورودی آب کوچک مجهزاند که از طریق آن میتوانید بدون نیاز به خارج کردن ظرفها (و احتمالاً سوزاندن خود) مخزن را دوباره پر کنید.
و اما پلوپز
بخارپز های گران قیمتتر به همراه یک ظرف برای پخت برنج عرضه میشوند. این ظرف کوچک داخل یکی از محفظههای بخارپز جای میگیرد و میتوان از این طریق برنج را نیز به راحتی پخارپز کرد. این روش زمان پخت برنج را افزایش میدهد هرچند نتیجه نهایی ارزش این انتظار را دارد.
منبع: saga