ماهنامه سفره ایرانی - غزاله خالدی: دلمه یک غذای خوشمزه و سنتی است که معمولا در کنار غذاهای دیگر در مهمانی ها تهیه می شود. دلمه برگ مو یکی از دلمه های خوشمزه و محبوب است. در این ملب طرز تهیه دلمه برگ مو و قارچ را برایتان آورده ایم.
میزان سرو: 8 الی 10 نفر
مواد لازم:
- برگ مو: 400 گرم
- قارچ (نگینی خردشده): 400 گرم
- روغن زیتون: 3 الی 4 ق س
- برنج: یک پیمانه
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- پیاز (ریز خردشده): یک عدد
- سیر (ریز خردشده): 3 حبه
- فلفل سبز (ریز خردشده): 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: یک ق چ
- شکر: یک ق چ
- برگ جعفری (خردشده): 8 عدد
- شبت (خردشده): 8 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
نیمی از روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز، سیر و فلفل سبز ریز خرد شده را در آن تفت دهید. گوجه فرنگی های پوست کنده و نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت دهید تا آب آنها گرفته شود.
رب گوجه فرنگی و قارچ نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت دهید. برنج از قبل نیم پز شده، یک سوم پیمانه آب داغ، شکر، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به پخت مواد ادامه دهید تا آب آن کشیده شود. برگ جعفری و شبت ریز خردشده را اضافه و مخلوط کنید.
برگ موها را در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند، سپس زیر آب سرد بگیرید. مخلوط قارچ را روی برگ ها قرار داده و بپیچید. چند برگ کف قابلمه قرار دهید و دلمه ها را داخل آن بچینید. روغن زیتون باقی مانده را روی آنها بریزید و مقداری آب داغ اضافه کنید.
بشقابی روی دلمه ها قرار دهید تا به آنها فشار آورد، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت قرار دهید تا دلمه ها بپزند. سپس سرو کنید.