اسپاگتی یا همان ماکارونی خودمان یکی از محبوبترین غذاها به ویژه برای کودکان و نوجوانان است. مهمترین بخش طبخ یک ماکارونی لذیذ سس آن است. با توجه به اینکه یکی از غذاهای معروف ایتالیایی اسپاگتیهای است، روزچین برای شما آموزش یک اسپاگتی با سس مخصوص ایتالیایی را در نظر گرفته است. با ما برای طرز تهیه سس بلونز همراه باشید.
تهیه یک سس لذیذ کاملا بستگی به ذائقه و سلیقه شما در پختوپز دارد. به راحتی میتوانید با ترکیبهای گوشتی و گیاهی و مخلوط این دو یک سس خاص و خوشمزه مهیا کنید. کمی خلاق باشید و ترکیبهای جدید را هم امتحان کنید. یکی از سسهای متداول برای ماکارونی یا اسپاگتی سس بلونز یا بلونزه (Bolognese sauce) است. خاستگاه این سس شهر در ایتالیا است.
مواد لازم سس بلونز
▫ پیاز ریز خورد شده: 1 عدد متوسط
▫ هویج ریز خورد شده: 2 عدد متوسط
▫ کرفس ریز خورد شده: 2 عدد متوسط
▫ گوشت چرخ کرده: 350 گرم
▫ روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
▫ کره: 4 قاشق غذاخوری
▫ گوجه فرنگی ریز خرد شده: 450 گرم
▫ رب گوجه فرنگی: 1 پیمانه
▫ سرکه سفید: 1٫2 پیمانه
▫ نمک و فلفل: به میزان لازم
▫ جوز هندی: کمی
▫ فلفل قرمز تند: کمی
▫ آب گوشت: 3٫4 پیمانه
▫ خامهٔ غلیظ: 1٫2 پیمانه
▫ جگر مرغ ریز خرد شده: 120 گرم
طرز تهیه سس بلونز
در یک تابه کره و روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. سبزیجات خورد شده را داخل روغن کمی تفت دهید تا نرم شوند. حالا گوشت چرخ کرده و جگر مرغ را به آن اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
🔔نکته: استفاده از جگر سفید در سس بلونز کاملا سلیقهای است. در صورتی که از آن خوشتان نمیآید حذفش کنید.
سرکه را روی مواد داخل تابه بریزید و اجازه دهید کاملا تبخیر شود. حالا همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کرده و مخلوط کنید. گوجهفرنگی و رب گوجه را به سس اضافه کنید و آن را با کمی نمک و فلفل و جوز هندی مزهدار کنید.
بگذارید سس روی حرارت ملایم 30 دقیقه بپزد. در حین پخت مواد را کمی هم بزنید. در این مرحله نیمی از آب گوشت را به سس اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا به مدت یک ساعت بپزد. اگر غلظت سس شما بیش از حد دلخواهتان شد باقیمانده آب گوشت را هم بریزید. میزان نمک و فلفل را با چشیدن اندازه کنید.
در 5 دقیقهٔ آخر پخت، خامه را به سس اضافه کنید و آن را مخلوط کنید تا رنگ آن روشن شود. در برخی از دستورالعملهای دیگر به جای خامه از شیر و آرد استفاده میکنند و سرکه هم نمیریزند.
یکی از نکاتی که باعث خوشمزه شدن این سس میشود، استفاده از گوجهفرنگی تازه است.
بستگی به ذائقه خودتان میتوانید به این سس آویشن یا رزماری یا سیر اضافه کنید. به جای روغن و کره هم میتوانید از روغن زیتون استفاده کنید.
پس از پخت ماکارونی سس را رویش بریزد و هنگام سرو کمی پنیر پارمزان رندهشده رویش بپاشید و با کمی جعفری تازه تزیین کنید. نوش جان!🌼🍽🌺