به بیسکویتهای کوچک قاشقی، بیسکویتهای فوری هم گفته میشود چون پختنشان فقط 25 دقیقه طول میکشد و تنها از 5 ماده استفاده میکنیم. اما نه فقط آسانپز هستند، بلکه بسیار هم نرم و تُردند. شما با این دستور پخت میتوانید در مدت 30 دقیقه 20 بیسکویت کوچک یا 8 بیسکویت بزرگ درست کنید.
در اینجا دو نکته مهم برای بهتر شدن نتیجه این آشپزی سریع را با شما در میان میگذاریم:
- هم زدن سریع خمیر با یک چنگال کمک میکند چسبندگی آن کاهش یابد و نتیجه پخت، یک بیسکویت ترد و نرم باشد.
- آماده کردن کره و نگهداریاش در یخچال به سردی و آب نشدن آن میانجامد که نکته مهمی در کار ما است.
مواد لازم
- 115 گرم (یک قالب) کره سرد که به قطعاتی با ضخامت 6 میلیمتر تبدیل شده و در یخچال نگهداری میشود
- 1.5 پیمانه آرد گندم (230 گرم)
- 2 قاشق چایخوری پودر خمیرمایه (مخمر)
- 1 قاشق چایخوری نمک
- سه چهارم پیمانه شیر چرب
طرز تهیه
1. اجاق را از قبل گرم کنید و به دمای 204 درجه سانتیگراد برسانید. یک ورق کاغذ پوستی بیاورید؛ یا به جای آن یک کاغذ نانوایی را چرب کنید.
2. در یک کاسه بزرگ «آرد، پودر خمیرمایه و نمک» را مخلوط کنید و تا یکنواختی هم بزنید.
3. قطعههای کره را در پودر بیندازید و کمی بچرخانید تا سطحشان کامل پوشیده شود. با استفاده از دست یا همزن این کار را آنقدر ادامه دهید تا ترکیب به شکل زیر در آید. به جای انجام آن با دست میتوانید از همزن برقی هم استفاده کنید؛ 2 یا 3 بار هم زدن آن با دستگاه میتواند کافی باشد. هدف این است که قطعات کره به اندازه نخود در آیند؛ سپس ماده حاصل را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید.
4. شیر را اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا جایی که خمیر حاصل، اندکی چسبناک و کُرکمانند شود.
5. برای بیسکویتهای کوچک: از یک قاشق چایخوری یا قالب (اسکوپ) بستنی استفاده کنید تا اندازه هر یک مثل یک گردو شود. آنها را با فاصله مناسب روی کاغذ پوستی بگذارید. برای بیسکویتهای بزرگ: از یک قاشق غذاخوری استفاده کنید و آنها را با فاصله بیشتری روی کاغذ پوستی بچینید.
6. حالا وقت پختن بیسکویتها در اجاق رسیده. حدود 15 دقیقه برای بیسکویتهای کوچک و حدود 20 دقیقه برای بیسکویتهای بزرگ -با دمایی که قبلا گفتیم- کافی است. سپس بگذارید برای چند دقیقه خنک شوند. میتوانید آنها را با دمایی معادل دمای محیط یا حتی همانطوری گرم سِرو کنید. انتخاب با شما است.