شما حتما هم آشنایانی دارید که علاقهای به صرف صبحانه در بیرون از خانه ندارند، و هم دوستانی دیگر که به خاطر وقت کم و مشغله زیاد ترجیح میدهند صبحانه را سر راه بخورند. بسته به اینکه جزو کدام دسته باشید، ممکن است به وقت میهمانداری در منزل تصمیم بگیرید از بیرون صبحانه سفارش دهید یا خودتان چیزی تهیه کنید.
اگر از قضای روزگار مجبور به تهیه صبحانه گروهی در خانه شدید، استراتا یک گزینه خوش طعم و بسیار ساده برای صبحانه یا حتی میان وعده قبل از ناهار است. ماهیت استراتا، پودینگ نان بدون شکر است… البته میشود آن را یک خورشت تخممرغی همراه با سوسیس، قارچ، مارچوبه، تره فرنگی، و پنیر هم توصیف کرد.
نام این غذا از کجا میآید؟ استراتا (Strata) یعنی هر چیزی که لایهلایه باشد، و این غذا هم در ابتدای پیدایشش چنین بوده. در واقع یک کاسرول لایهای بود. روش تهیهاش اینگونه بوده که: لایههای نام را در یک ظرف میخواباندهاند تا در مایع تخممرغ غوطهور شوند، آراسته به مواد خوشطعم و سپس آن را گرما میدادند تا خودش را بگیرد.
امروزه دیگر این روش چندان استفاده نمیشود زیرا نتیجه نهایی زیاد خوب نیست. لایههای نان در بالای غذا بیش از حد خشک میشوند و برشهای بزرگ کار شما برای یک دست در آوردن خوراک را سخت میکنند. پس با روش جدید همراه ما باشید.
مواد لازم
- 450 گرم نان حجیم که تبدیل به مکعب مربعهای 4 در 4 سانتیمتری شده باشد
- 5 قاشق غذاخوری روغن سبزی
- 1 تره فرنگی بزرگ، فقط بخشهای سبز و سفید، حلقهحلقه شده باشد
- 2 حبه سیر متوسط، باریک برش خورده باشد
- 450 گرم مارچوبه، بخشهای سفت دور ریخته و باقی مانده به قطعات 3 سانتیمتری برش خورده باشد
- نمک و فلفل تازه
- 230 گرم قارچ، ریز شده
- 450 گرم سوسیس ایتالیایی
- 230 گرم پنیر گودا (170 گرم مکعب مربعی برای داخل غذا و 60 گرم رنده شده برای روی غذا)
- 2 قاشق غذاخوری جعفری ریز ریز شده
- 1 قاشق چایخوری برگ آویشن تازه، ریز ریز شده
- 2.5 پیمانه شیر
طرز تهیه
1. دمای اجاق را روی 135 درجه سلسیوس بگذارید و شلف داخل آن را را در نیمه بالایی قرار دهید. تکهنانها را روی سینی پخت قرار دهید و آن را به داخل اجاق و روی شلف منتقل کنید، بگذارید تا نانها طوری بپزند که تقریبا رطوبتی در آنها باقی نماند، گاهی نیز سینی را بچرخانید. حدود 35 دقیقه بعد سینی را از اجاق در آورید و اجازه دهید خنک شود.
2. همزمان، در یک تابه بزرگ 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی شعله متوسط-زیاد گرم کنید تا موج بزند. تره و سیر را داخل آن بریزید و برای 1 تا 2 دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند. بعد مارچوبه را بیفزایید، نمک و فلفل بزنید، و برای 2-3 دقیقه به سرخ کردن ادامه دهید تا مواد ترد شوند. سپس آنها را داخل یک کاسه بریزید و تابه را تمیز کنید.
3. در همان تابه، 3 قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی شعله متوسط گرم کنید تا در آن موج بیفتد. قارچها را اضافه کنید و حدود 6 دقیقه بپزید تا زمانی که رطوبت آنها خارج شود و قارچها به رنگ قهوهای در آیند. سپس سوسیسها را اضافه کنید، با استفاده از کفگیر یا قاشق آنها را تکه تکه کنید و برای 5 دقیقه به پختن ادامه دهید. سپس این مواد پخته شده را همراه با مارچوبه به یک کاسه منتقل کنید و پنیر، جعفری و آویشن را هم اضافه کنید.
4. در یک کاسه متوسط، تخممرغها را با شیر مخلوط کنید و هم بزنید تا زمانی که کامل مخلوط شوند.
5. نانهای خشک شده را به مخلوط مارچوبه و سوسیس اضافه کنید و مایع شیر و تخممرغ را روی آنها بریزید، با نمک و فلفل چاشنیدار کنید و هم بزنید تا کامل مخلوط شوند. سپس آنها را به یک ظرف لازانیاپزی بزرگ (20 در 30 سانتیمتر) منتقل کنید، با پلاستیک روی آن را بپوشانید و حداقل برای 1 ساعت (حداکثر یک شب) در یخچال بگذارید.
6. وقتی آماده پخت بودید، دمای اجاق را روی 160 درجه سلسیوس بگذارید تا همهجای آن همدما شود. سپس پلاستیک را از روی ظرف بردارید و برای 35 دقیقه آن را داخل اجاق قرار دهید، طوری که تا مرکز آن کامل بپزد.
7. مقداری پنیر رنده شده روی آن بریزید و شعله بالایی اجاق را روشن کنید تا هم پنیر آب شود و هم روی غذا اندکی نیمسوز.
بعد از حدود 2 دقیقه دیگر گرما دادن داخل اجاق، پنیرها کامل آب شدهاند و غذای شما آماده سرو است.