شما هم حتما برگرفروشیهای محبوب خودتان را در شهر سراغ دارید، اما گاهی یک برگر خانگی به بدن آدم میچسبد. برای همین امروز این برگر دوبل را به شما آموزش میدهیم که روی هر برگر را کم خواهد کرد.
مواد لازم
- 2 پیاز متوسط
- 3 قاشق غذاخوری مایونز
- 1 قاشق غذاخوری ترشی شیرین خرد شده
- 2 قاشق چایخوری خردل زرد
- 1 قاشق غذاخوری کچاپ
- 2 قاشق چایخوری شکر
- یک چهارم قاشق چایخوری سُس سویا
- یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه
- نان برگر 3 بخشی یا نان برگر حجیم برای برش 3 بخشی
- 400 گرم گوشت گاو، گردن یا شانه چرخ شده
- نمک و فلفل سیاه تازه
- 2 برش پنیر پرورده یا پنیر چدار
- برگ کاهوی سالادی به مقدار کافی
- 6 برش گوجه تازه
- 8 برش خیار شور
طرز تهیه
1. یکی از پیازها را نصف کنید. نصفه اول آن را ریز کنید و آنها را روی دستمال کاغذی دولایه داخل مایکروویو قرار دهید و با انرژی کم برای 10 دقیقه مایکروویو کنید تا رطوبتشان برود ولی قهوهای نشوند. سپس کنار بگذارید.
2. همزمان، نصفه دوم پیاز را هم از وسط نصف کنید، و یکی از ربعها را از لایهلایه برش بزنید و آنها را کنار بگذارید.
3. ربع باقی مانده پیاز را با رنده ریز ریز کنید. پیاز رنده شده را به یک کاسه متوسط ببرید. «مایونز، ترشی شیرین، خردل، کچاپ، شکر، سس سویا و زردچوبه» را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شوند. در آخر فلفل سیاه هم روی آن بپاشید.
4. اگر نان برگر 3 تکه در مغازهها نیافتید، با یک چاقوی تیز و نازک، به دقت نان برگر حجیم را به سه لایه برش بزنید.
5. حالا نوبت به پختن گوشت میرسد. میتوانید آن را روی گریل یا در تابه بپزید. گوشت را به 4 بخش تقسیم کنید. آنها را پهن کنید طوری که 4 دایره نازک شکل گیرد.
6. بعد از اضافه کردن چاشنی نمک و فلفل به برگرها، 2 تا از آنها را روی سطح داغ گریل یا تابه بگذارید و به اندازه کافی بپزید، طوری که یک طرفشان خوب بپزد و تیره شود، ولی نسوزد. سپس با دقت آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم بپزد و همزمان یک برش پنیر روی هر یک از آنها بگذارید.
7. سطوح نان که داخل برگر قرار میگیرند را روی سطح آشپزی (تابه یا گریل) بگذارید تا برشته و تُرد شوند و به رنگ قهوهای در آیند. پس از این دیگر کار آشپزی ما برای یک برگر تمام شده و به سراغ چیدن لایهها روی هم میرویم.
8. برای چیدمان صحیح چنین میکنیم: ابتدا لایه زیرین نان را داخل بشقاب میگذاریم، سپس یک چهارم سس را روی آن پخش میکنیم. نیمی از پیازهای تازه را روی آن میریزیم و سپس یک چهارم کاهوی خرد شده را اضافه میکنیم و به دنبال آن برشهای گوجه را. حالا وقت گذاشتن برگری است که روی آن پنیر گذاشته بودیم و بالای آن لایه وسطی نان را میگذاریم و بقیه سس را روی این لایه نان پخش میکنیم. بعد خیارشورها را روی آن میچینیم، یک برگر گوشت دیگر بالای آن میگذاریم و پیازهای خشک شده داخل مایکروویو را روی آن پخش میکنیم، در آخر نیز مقداری کاهوی دیگر روی آن میریزیم و برگر را میبندیم. غذا آماده سِرو است.
9. دستورپخت و مواد ما برای پخت دو برگر بود. میتوانیم این فرآیند را با مواد بیشتر برای پختن برگرهای اضافه تکرار کنیم.