باز کردن در قوطیهای شیشهای معمولاً به دلیل وجود مکش، گیر کردن بقایای مواد غذایی لابهلای در و شیشه یا تنگ بودن بیش از حد در قوطی مشکل است.
روش اول
1. در شیشهها لغزنده هستند و به همین دلیل نگه داشتن و باز کردن آنها به وسیله دست دشوار است. با نگه داشتن در شیشه به وسیله چیزی غیر از انگشتان دست، میتوانید به راحتی در آن را باز کنید. ابزارهای زیر میتوانند به نگه داشتن در شیشهها و باز کردن آنها کمک کنند:
- در باز کن پلاستیکی
- دستکش پلاستیکی
- پد سیلیکونی
- بند پلاستیکی پهن
2. کف دستتان را روی قسمت بالایی در قرار داده و فشار دهید. لبههای شیشه را در میان انگشتان خود بگیرید. از دست دیگر خود برای ثابت نگهداشتن شیشه استفاده کنید.
3. در شیشه را بپیچانید. در اکثر شیشهها با چرخاندن در به سمت چپ (در خلاف جهت عقربههای ساعت) در شیشه باز میشود. شیشه را برای جلوگیری از ریختن محتویات آن محکم نگه دارید. در روش دیگر، شما میتوانید در شیشه را محکم نگهدارید و فشار دستتان را به جای در، به شیشه وارد کنید.
روش دوم
- شیشه را با زاویه 45 درجه و درحالی که در آن به سمت پایین قرار گرفته در دست دیگرتان نگه دارید.
- با کف دست خود به کف شیشه ضربه بزنید. این عمل با بالا بردن فشار در نزدیکی در و شکستن پلمپ، باعث ایجاد حالت چکش آبی میشود. ضربه باید به قدری محکم باشد که باعث شکستن پلمپ شود، نه در حدی که باعث آسیب رساندن به دست یا شکستن شیشه شود. به هنگام شکستن پلمپ، صدای پاپ آهستهای شنیده میشود.
- شیشه را به صورت عمودی نگه داشته و در آن را به سمت چپ بچرخانید. اگر به درستی پلمپ را شکسته باشید، در قوطی به راحتی باز میشود.
روش سوم
1. لبه در شیشه را با یک شی محکم، ترجیحاً قاشق یا قسمت پشتی تیغه چاقو، فرو رفته کنید. قاشق را با زاویه 45 درجه نگه دارید. با قاشق به کنار لبه در ضربه بزنید تا یک فرورفتگی کوچک ایجاد شود. دور تا دور لبه در، فرورفتگی ایجاد کنید تا صدای شکستن پلمپش را بشنوید.
- از محکم نگه داشته شدن شیشه به وسیله دست دیگر خود اطمینان حاصل کنید، به طوری که از سقوط و شکستن آن به هنگام ضربه زدن جلوگیری شود.
- مراقب باشید که به خود شیشه ضربه وارد نکنید یا ضربههایتان محکم نباشد؛ زیرا ممکن است باعث شکستن شیشه شود.
2. هنگامی که صدای پاپ پلمپ را شنیدید، شیشه را به صورت عمودی با دستتان نگهدارید. از دست دیگرتان برای چرخاندن در ظرف به سمت چپ و برداشتن آن استفاده کنید. لبههای شیشه را چک کنید تا مطمئن شوید خرده شیشه وارد محتویات آن نشده باشد.
روش چهارم
1. مقدار کمی آب را تا زمان گرم شدن و نه به جوش آمدن آن، حرارت دهید. در شیشه را به صورت بر عکس در کاسه قرار دهید؛ به طوری که آب تا در شیشه را بپوشاند. زمانی که آب گرم شد، شعله را خاموش کنید.
- استفاده از آب داغ یک راه حل عالی برای زمانی است که شیشه موردنظر سرد است. یک کاسه کوچک را به اندازهای که در ظرف پوشانده شود، از آب داغ پر کنید.
- همچنین میتوانید ظرف آب داغ را روی در شیشه قرار دهید، مطمئن شوید ظرف حاوی آب داغ روی سایر نقاط شیشه قرار نگیرد.
2. مطمئن شوید در ظرف کاملاً در آب غوطهور باشد؛ اما خود شیشه در آب داغ قرار نگیرد. آب گرم باعث میشود در ظرف به طور موقت منبسط شده و پلمپ آن بشکند. اجازه دهید که در ظرف به مدت 1 تا 2 دقیقه و تا زمانی که صدای پاپ شنیده شود، داخل آب قرار گیرد.
3. شیشه را عمودی نگه داشته و آب آن را خشک کنید. در باید همان بار اول پیچانده و باز شود. گرما ممکن است باعث آب شدن محتویات داخل ظرف شود.
روش پنجم
1. شما میتوانید یکی از وسایل زیر را اهرم قرار داده و در شیشه موردنظر را باز کنید. با استفاده از وسایل مختلف آشپزخانه میتوان پلمپ شیشه را شکست.
- چاقوی کره خوری
- قاشق چایخوری
- قوطی بازکن قدیمی مثلثی شکل
- در باز کن
- هر شی قدرتمند دیگری که نوک باریکی دارد
2. لبه وسیله را در زیر در شیشه قرار دهید. آن را زیر محلی که انتهای در به دهانه شیشه چسبیده قرار دهید. به آن فشار وارد کنید تا میان در و شیشه قرار بگیرد.
3. به وسیله موردنظر مانند اهرم فشار وارد کنید. در را مقدار کمی از شیشه جدا کنید تا پلمپ آن بشکند. همین عمل را در نقاط دیگر در نیز تکرار کنید.
- مراقب باشید! شیشههای نازک ممکن است سریع بشکنند و شیشههای پلاستیکی ممکن است سوراخ شوند.
4. زمانی که صدای پاپ پلمپ را شنیدید، شیشه را به صورت عمودی در دستتان نگه داشته و به وسیله دست دیگرتان در را به سمت چپ بچرخانید. در باید به راحتی با یک چرخش ملایم باز شود.
روش ششم
1. از سشوار یا هر وسیله دیگری که حرارت مستقیم دارد، استفاده کنید. گرم کردن در باعث انبساط و باز شدن پلمپ در میشود. همچنین گرما به آب شدن مربا و دیگر غذاهایی که لابهلای در و شیشه گیر کرده و آن را سفت کردهاند، کمک میکند.
- این روش برای باز کردن شیشههایی که در فلزی دارند، مناسب است. هیچگاه درهای پلاستیکی را حرارت ندهید، چون ممکن است آب شوند.
- از این روش به عنوان آخرین راه چاره استفاده کنید. حرارت دادن در شیشه ممکن است آن را تا حدی داغ کند که پوست را بسوزاند. زمان دست زدن به شیشه مراقب باشید.
2. با سشوار لبههای در را حرارت دهید. این عمل را به اندازهای انجام دهید که در داغ شود. سشوار را در یک نقطه خاص برای مدت طولانی نگه ندارید.
3. در را به وسیله یک حوله یا دستکش باز کنید. هیچگاه دستتان را مستقیماً روی در قرار ندهید؛ زیرا داغ است. بدین طریق در به راحتی باز خواهد شد. توجه داشته باشید گرما ممکن است محتویات داخل شیشه را ذوب کند.