ماهان شبکه ایرانیان

تفاله‌های قهوه را دور نریزید!

قهوه جز جدایی ناپذیر صبحانه و عصرانه بسیاری از ماست، اما این نوشیدنی خوشمزه می‌تواند برای گیاهان‌مان هم مفید باشد! پس بار دیگری که قهوه دم کردید تفاله‌هایش را نگه دارید و مقاله زیر را بخوانید تا ببینید با آنها چه کارها که نمی‌توان کرد!

تفاله‌های قهوه را دور نریزید!

قهوه جز جدایی ناپذیر صبحانه و عصرانه بسیاری از ماست، اما این نوشیدنی خوشمزه می‌تواند برای گیاهان‌مان هم مفید باشد! پس بار دیگری که قهوه دم کردید تفاله‌هایش را نگه دارید و مقاله زیر را بخوانید تا ببینید با آنها چه کارها که نمی‌توان کرد!

 

تفاله قهوه می‌تواند معجزه کند! البته این تفاله‌ها نیتروژن زیادی برای گیاهان‌تان فراهم نمی‌کنند و پی اچ خاک را هم خیلی کاهش نمی‌دهند اما خاک را غنی می‌کنند و برای استفاده در کمپوست و بسیاری موارد دیگر عالی هستند!

خودتان ببینید!

افزایش نیتروژن

تفاله قهوه حاوی 2 درصد نیتروژن است اما تا وقتی که تجزیه نشده باشد گیاهان نمی‌توانند از آن استفاده کنند. این تفاله‌ها به آرامی شروع به تجزیه شدن می‌کنند و نیتروژن موجود در آنها هم به تدریج آزاد می‌شود و مانند کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک رها می‌کنند، عمل خواهند کرد.

تفاله قهوه همچنین محتوی اندکی مواد مغذی دیگر مانند: فسفر، پتاسیم، منیزم و مس هم است.

این ترکیب مغذی دارای کلسیم، منگنز، زینک و آهن است، اما مقدار آنها آنقدر کم است که تاثیری بر رشد گیاه نخواهند داشت.

تفاله قهوه در خاک

خیلی وقت است که از تفاله قهوه برای پایین آوردن پی اچ خاک استفاده می‌شود اما اسیدیته دانه‌ها با دم کردن کم می‌شود. آنالیزهای آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این تفاله‌ها اندکی خاصیت اسیدی دارند و تغییرات پی اچی بسیار کمی در خاک به وجود می‌آورند. اما اسیدیته اصلا مهم نیست! تفاله قهوه ساختار خاک را بهبود می‌بخشد و خاک‌های ضعیف را در سریع‌ ترین زمان پر از مواد ارگانیک می‌کند!

مخلوط کردن تفاله قهوه با خاک همچینین، باعث کمک به رشد و جوانه زنی دانه‌ها می‌شود.

اثر بسیار بهتر و مفید تری که تفاله قهوه بر خاک می‌گذارد این است که، از بیماری‌های خاکزاد مانند قارچ‌های دخیل در پوسیدگی ریشه، باکتری‌های بیماریزا و … جلوگیری می‌کند.

تفاله قهوه برای درست کردن کمپوست

اگر می‌خواهید تفاله قهوه را به مخلوط کمپوست خود اضافه کنید، تنها 20 تا 25 درصد از حجم کمپوست را به آن اختصاص دهید. استفاده از مقادیر بیشتر از این جلوی کار میکرو ارگانیسم‌های مفید را می‌گیرد، پس حواستان به مقدار تفاله‌ها باشد. با استفاده از دیگر مواد ارگانیک، در کمپوست‌تان تعادل ایجاد کنید تا درصد تفاله قهوه آن بالا نرود. برای این منظور می‌توانید از مواد ارگانیکی مانند: علف‌های بریده و خشک شده، برگ‌های خشک، پوست درخته، باقی مانده پوست میوه‌ها به خصوص پوست موز و … استفاده کنید. در پست‌های قبلی بخش طبیعت طرز تهیه چند کمپوست ارگانیک آمده، از آنها برای درست کردن کمپوست مخصوص خودتان کمک بگیرید.

مالچ پاشی با تفاله قهوه

مالچ پاشی فایده‌های بسیاری مانند: جلوگیری از رشد علف‌های هرز، جلوگیری از حمله آفات، تعدیل دمای خاک و … دارد.

این روزها مالچ پاشی با استفاده از تفاله قهوه، به خاطر تاثیرات مفیدی که دارد، بسیار همه گیر و محبوب شده. ادعاها حاکی از آن است که مالچ پاشی با این تفاله‌ها علاوه بر فوایدی که در بالا برای مالچ پاشی گفته شد، ساختار خاک را هم بهبود می‌بخشد.

اما همانطور که می‌دانید تفاله قهوه بافتی نرم دارد و برای عملکرد بهتر، باید آن را با موادارگانیکی که بافت خشن و درشتی دارند مخلوط کرد. اگر آن را به تنهایی استفاده کنید و لایه ضخیمی از تفاله را روی خاک بریزید، باعث خشک شدن و فشرده شدن خاک می‌شوید و رطوبت خاک را از بین می‌برید و در این حالت به جای اینکه به گیاهان خود کمک کرده باشید، آنها را از بین خواهید برد!

پس برای مالچ پاشی با قهوه، لایه نازکی به ضخامت 1 سانتی متر از تفاله قهوه را با مواد ارگانیک دیگری که بافت زبر و درشتی دارند مخلوط کنید. موادی مانند: پوست درختان، برگ‌های خشک شده و خرد شده گیاهان و شاخه و چوب‌های نازک بهترین انتخاب‌ها هستند.

اگر خیلی اهل قهوه خوردن نیستید، تفاله قهوه را از کافی شاپ‌های اطراف‌تان تهیه کنید. آنها تفاله‌های قهوه را بعد از دم کردن دور می‌ریزند، پس احتمالا آن را مجانی به شما می‌دهند!

پس از این به بعد هر وقت درحال نوشیدن فنجانی قهوه بودید، به فکر گیاهان‌تان هم باشید!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان