چند سالی است که دادن “یاد بود” به مهمانها در عروسی، جشن عقد و جشنهای دیگر جز یکی از آداب این مراسم شده است! دوست دارید یاد بود جشنهای خودتان یا عزیزانتان را خود بسازید؟ بسیار ساده و سرگرم کننده است!
این یاد بودهای نمکی و خمیری به یکی از فراموش نشدنی ترین اجزای مهمانیتان تبدیل خواهند شد. درست کردنشان آسان و سرگرم کننده است، البته اگر استمپ دارید! حتی میتوانید آنها را به اسم هر شخص درست کنید!
چه چیزهایی نیاز داریم؟
- 2 پیمانه آرد
- 1 پیمانه نمک
- 1 پیمانه آب
- قالب شیرینی پزی قلب شکل (یا هر شکل دیگری که دوست دارید)
- استمپ
- مهرهای شکل دار
- سیج بامبو یا هر نوع وسیله دیگری که برای ایجاد سوراخ در خمیر مناسب باشد
- کاغذ سمباده یا سمباده
- وردنه
- روبان
- رنگهای اکلیلی یا ساده (به دلخواه)
- نگین (به دلخواه)
شروع کنیم!
فر را از قبل روشن کنید و دما را روی 200 درجه فارنهایت قرار دهید.
مواد خشک را با هم ترکیب کنید (نمک و آرد). وقتی نمک و آرد به خوبی با هم ترکیب شدند آب را به آرامی اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مواد گلوله نشوند (بهتر است قبل از شروع آرد را الک کنید). وقتی تمام آب را به مخلوط اضافه کردید به کمک دستتان آن را ورز دهید.
وقتی خمیر خوب صاف و یک دست شد، روی سطحی صاف مقداری آرد بریزید و خمیر را بر روی آن قرار دهید. حالا به کمک وردنه، خمیر را به صورت ورقهای به ضخامت 3 سانتی متر در آورید. برای این کار عجله نکنید و سعی کنید تا جایی که میتوانید سطح صافی روی خمیر به وجود آورید.
مهرهایی که تهیه کرده اید را بیاورید. به جای تهیه مهر خودتان هم میتوانید هر طرحی که دلتان میخواهد را درست کنید و به جای خرید مهرهای آماده از طرحهای خودتان استفاده کنید. این کار را با سیب زمینی هم میتوانید انجام دهید! مهر را در استمپ فرو کنید و خوب به جوهر آغشتهاش کنید. حالا به سلیقه خودتان روی هر قسمتی از خمیر که میخواهید طرح بیاندازید. میتوانید چند استمپ با رنگهای مختلف هم تهیه کنید و یادبودهاتان را رنگارنگ کنید!
حالا قالبی که تهیه کرده بودید را روی قسمتی که طرح زدهاید فشار دهید و سعی کنید برش تمیز و بدون لبهای بزنید. اگر برشتان تمیز نشد نگران نباشید، به کمک دست آن را فرم دهید.
حالا برشها را به آرامی از درون خمیر بیرون بیاورید.
سینی فر را آماده کنید و کف آن کاغذ شیرینی پزی قرار دهید تا خمیرها به سینی نچسبند. خمیرها را در سینی بچینید.
به کمک سیخی چوبی در بالای خمیرها سوراخی ایجاد کنید. مانند تصویر.
یاد بودها را در دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 6 ساعت بپزید.
بعد از آن آنها را از فر دربیاورید. اجازه دهید خنک شوند و به آنها دست نزنید چون خیلی داغ هستند و تا مدتی گرما را در خود نگه میدارند.
وقتی خوب خنک شدند از سینی فر خارجشان کنید. حالا آنهایی که لبههای ناصافی دارند را به کمک سمباده صافه کنید. سمباده کشیدن یادبودهایتان، ظاهری مرتبتر به آنها میدهد.
نگاهشان کنید! با شکوه نیستند!
اگر دوست دارید آنها را زیبا تر کنید، از قبل ربانهایی با رنگهای مختلف و شاد تهیه کنید. ربانها را از سوراخهایی که در بالای یاد بودها ایجاد کردید بگذرانید. به این ترتیب حملشان هم آسان تر خواهد بود.
با استفاده از رنگ لبههای یادبودها را رنگ کنید تا ظاهر شاد تری بگیرند. میتوانید از رنگهای اکلیلی یا اکلیلهای رنگی هم استفاده کنید! در آخر اگر هنوز خسته نشده اید به یاد بودهایتان چند نگین اضافه کنید!
با این یادبودهای زیبا، هیچ کس مهمانیتان را از یاد نخواهد برد!