تحریریه زندگی آنلاین- گروه تغذیه
واکنش افراد بسیار چاق و لاغر به طعمها
در پی بررسیهای انجام شده محققین دانشگاه کلرادو تشخیص طعم و مزه غذا و نوع عادتهای فردی در غذاخوردن ما تاثیر دارد.
به عبارتی وقتی شما نتوانید نسبت به طعمهای مختلف واکنش نشان دهید، ممکن است بسیار چاق و یا بسیار لاغر شوید و دچار اختلال در خوردن شوید این مطالعه اخیراً در مجله اختلالات خوردن منتشر شده در این بررسی قسمتی از مغز که طعم غذا را تشخیص میدهد به غذاهای مختلف و طعمهای مختلف عکسالعمل نشان داده و در اثر الگوهای غیر طبیعی خوردن دچار اختلال گشته.
در تحقیق اخیر، زمان 106 ساله و مشابه آن مورد بررسی قرار گرفت، آنها قسمت کنترل طعم و عطر غذا در مغزشان دچار اختلال شده بود و دیگر تفاوتی بین عطر و یا طعم غذاها قائل نبودند آنها حتی تفاوت آب شیرین و آب معمولی را احساس نمیکردند.
دقیقا براساس همین پژوهش میتوان اختلالات خوردن، چاقیهای بیرویه و یا لاغریهای شدید را در این قسمت مغز جستجو کرد و چنانچه بتوان به گونهای عادات کرد که مغز به صورت درست و صحیح خوراکیها و طعمهای آنها را از هم تفکیک کند میتوان امیدوار بود که با تغذیه صحیح با چاقیها و لاغرهای مفرط مبارزه کرد شاید تنظیم عطر و طعم غذا بتواند در این مورد به ما کمک کند که البته باید بیشتر به تحقیق و بررسی در این مورد پرداخت.
مصرف امگا 3 و کاهش پرخاشگری در کودکان
مصرف امگا 3 در کودکی در یک دوره کوتاه میتواند پرخاشگری کودک را کاهش دهد. براساس این گزارش با کمک گرفتن از امگا 3 ویتامینها و مواد معدنی میتوان شاهد تغییرات جالب و عجیبی در رفتار پرخاشگرانه کودکان بود.
در تحقیقات دانشگاه پنیسیلوانیا آمده است برخی از ناهنجاریهای رفتاری در کودکان بخصوص اختلالات عاطفی و اجتماعی کودک را میتوان با اضافه نمودن کلسیم و امگا3 بهبود بخشید.
در این آزمایش تعدادی از کودکان پرخاشگر و جنگجو را به مدت 6 ماه تحت ویتامین و روغن ماهی قرار داده و تعدادی دیگر نخست این درمان قرار نگرفته بودند.
پس از بررسیهای به عمل آمده آن عده از کودکانی از لحاظ عاطفی و اجتماعی کودکانی سخت و ناراحت و نگران بودند و رفتارهای غیر طبیعی و عادی از خود بروز میدادند، با استفاده از امگا 3، آرامتر و منطقیتر شده
براساس این پژوهش، پزشکان و محققین تصمیم گرفتند که برای مطمئنتری در این زمینه انجام دهند، به همین دلیل کودکان را به چند گروه تقسیم کرده، تمامی کودکان دچار اختلالات رفتاری و عاطفی، اجتماعی بودند با گروههای مختلف از طریق روشهای روانشناختی و بازیها و همکاری والدین و غیره کار شد و به گروهی تنها امگا3 و ویتامینهای مورد نیاز داده شد.
پس از دوره حدوداً سه ماهه متوجه شدند که به کودکنی که امگا3 داده بودند، بیشترین نتیجه را داده و البته کودکانی که در تحت پوشش امگا 3 و دیگر روشهای تربیتی بودند و توامان مورد بررسی بودند بهتر عمل نموده بود.
شیرین کنندههای مصنوعی و تاثیر آن بر جنین
بر طبق دانشگاه Monitoba در کانادا، مادران بارداری که در طول بارداری از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکنند امکان دارد کودکانی با توده بدنی زیاد به دنیا آورده و طفل آنها در دوران کودکی دچار چاقی شدید گردد.
چاقی شدید تقریباً ریشه در تغذیه دوران کودکی دارد و همینطور نوع تغذیه مادر در دوران بارداری، بنابراین گزارش، خوردن قند و شکر زیاد و همچنین استفاده از شیرین کنندههای مصنوعی هم باعث چاقی و هم باعث ناهماهنگی متابولیسم و سوختوساز بدن میگردد و به دنبال آن مشکلات قلبی و عروقی، در بزرگسالی میگردد.
بنابراین، نوشیدن، نوشابههای با قند مصنوعی ابداً به مادران بارداری توصیه نمیشود، زیرا کودک در حدود یک سالگی دچار چاقی مفرط شده و توده بدنی وی با افزایش روبرو میگردد.
این تحقیق در دانشگاههای مینهسوتا و هاروارد هم به اثبات رسیده است.
فواید کلسیم
براساس تحقیقات دانشگاه نروژ (NTNV) خوردن کلسیم همراه با ویتامین D میتواند مانع شکستگی استخوان در خانمها سالمند گردد، اما از طرفی میتواند باعث سکتههای مختلف نیز بشود، لازم به ذکر است که به دلیل اثرات فوقالعادهای که حفظ استخوانها داشته و به خصوص مانع شکستگی در ناحیه لگن میگردد، پزشکان توصیه بر استفاده کلسیم همراه با ویتامن D دارند متخصصین معتقدالذکر استفاده متعادل کلسیم همراه با ویتامین D میتواند مفید باشد.
زیرا خانمها بخصوص در سنین بالا به شدت در معرض شکستگی استخوان میباشند و ضرر آن بیش از نخوردن آن میباشد (عدم خوردن کلسیم باعث شکستگی استخوان میشود که اثرات زیانباری بخصوص در سالمندان زن دارد) بر اساس تحقیقات دانشگاه نروژ و همینطور دانشگاه اسلو، خانمهای بالای سن 65، باید روزانه 1000 میلیگرم کلسیم دریافت نمایند، پزشکان معتقدند، انواع سکتهها نیز میتواند با خوردن کلسیم به وجود آید که البته با توجه به نظر پزشک میتوان تصمیم درست گرفت، دانشمندان در پی کشف مکمل غذائی غیر از کلسیم میباشند.
زیرا هر چند مکمل کلسیم بسیار سودمند میباشد و مانع شکستگی استخوان میباشد، اما ریسک حمله قلبی، سکته مغزی نیز به همان اندازه میتواند به وجود آید، تحقیقات در این زمینه هنوز هم ادامه خواهد داشت...
برای خواندن بخش دوم -تازه های تغذیه ای- اینجا کلیک کنید.