اگر شما هم هربار که کابینتهای آشپزخانه را باز میکنید با تودهای از قوطیها و ظروف مواد غذایی مواجه میشوید، زمان آن رسیده است که کمی وقت برای مرتب کردن آن بگذارید. در کابینت مواد غذایی معمولاً مقداری از هر چیزی وجود دارد، بنابراین طبیعی است که به سادگی نامرتب شود. اما در این مطلب میتوانید ترفندهایی ساده را که برای مرتب کردن کابینت مواد غذایی، توسط متخصصان بیان شده است، بخوانید.
اگر میخواهید کاملترین و مرتبترین کابینت مواد غذایی را داشته باشید، این چند قدم را به ترتیب اجرا کنید:
- همه چیز را بیرون بیاورید
شاید به نظر استرسآور برسد که همه چیز را بیرون بیاورید و در آشپزخانه پخش کنید. اما بدون انجام این کار نمیتوانید همهی چیزهایی که ته کمد قرار گرفتهاند، را بررسی کنید و مواد غذایی فاسد (مثل ادویههایی که بیشتر از یک سال است که در کمد باقی ماندهاند) را بیرون بریزید.
- چیزهایی را که به ندرت مصرف میکنید، کنار بگذارید
ادویهها و موادی را که خیلی کم استفاده میکنید، در یک جعبه گذاشته و روی آن برچسب «کممصرف» بزنید. با این کار فقط وقتی که غذاهای خاص میپزید و به آنها احتیاج پیدا میکنید به سراغشان میروید.
- مواد مورد نیاز پخت کیک و شبیه به آن را در قفسه بالایی قرار دهید
یک حقیقت در قرن 21 این است که خانمها به ندرت در خانه پای و کیک درست میکنند. اگر شما هم این خصوصیت را دارید، فضای در دسترس و با ارزش کابینت را به این وسایل اختصاص ندهید. مواد لازم پخت کیک و ... را همراه با مواد غذایی اضافی در قفسه بالایی قرار دهید.
- برای بطریها از سینی چرخان استفاده کنید
اگرچه این وسیله معمولاً برای ادویهها به کار میرود، به کار بردن آن برای همه بطریهای پرمصرف مثل روغنها عاقلانه است. سینی چرخان را در پایینترین طبقه که جای بیشتری دارد و دسترسی به آن آسانتر است قرار دهید.
- سینی چرخان را در یک سمت قرار دهید
یکی از اشتباهاتی که خیلی از خانمهای خانهدار انجام میدهند، این است که سینی چرخان را در وسط قفسه قرار میدهند. آن را به یک گوشه هل دهید تا جای کافی برای قرار دادن دو مادهی کاربردی دیگر یعنی نمک و فلفل در کابینت ایجاد شود.
- مواد غذایی را بر اساس رنگ و یا غذایی که با آنها میپزید، دستهبندی کنید
بر اساس اینکه خودتان چطور راحتتر هستید، مواد را یا بر اساس رنگ و یا غذایی که با آنها میپزید، دسته بندی کنید؛ البته روش دوم کاربردیتر است. مثلاً اگر هر هفته قورمهسبزی میپزید، مواد غذایی مورد نیاز آن را در یک جا قرار دهید، تا استفاده از آنها آسانتر باشد.
- از جداکنندههای قفسه خداحافظی کنید
این وسیله معمولاً هیچ کمکی نمیکند، فقط کثیف و چرب میشود. مردم بیشتر اوقات ظروف را جلوی آن قرار میدهند و جلوی دید خود را میگیرند. بهتر این است که از سینیهای چرخان و جعبهها استفاده کنید.
- قوطیها را بر روی هم قرار دهید
چند بار تا به حال قوطیها را در کابینت انبار کردهاید و قوطی سوپ مورد علاقهتان را یک سال بعد از گذشتن تاریخ مصرفش، ته کمد پیدا کردهاید؟ اما اگر آنها را بر روی هم قرار دهید، همه را در یک نگاه خواهید دید.
- قفسهها را با نیازهایتان هماهنگ کنید
میتوانید به سادگی، ارتفاع کابینت یا فاصله قفسهها را با توجه به نیازهایتان و ویژگیهای بدن خودتان طراحی کنید و یا تغییر دهید. این کار خیلی بهتر از اضافه کردن جداکنندههای قفسه است.
- از پاکت یا کیسه پلاستیکی استفاده کنید
اگر چیزهای کوچک کابینت را شلوغ میکنند، از یک پاکت پلاستیکی بر روی در برای قرار دادن آنها استفاده کنید.