سرطان پوست چند نوع است و در ابتدا با ضایعات پیش سرطانی بروز می‌کند. ضایعات پیش سرطانی، ضایعات پوستی هستند که سرطانی نیستند ولی با گذشت زمان سرطانی می‌شوند. 40-50 درصد سفید پوستانی که بالای 65 سال دارند به سرطان پوست دچار می‌شوند. داشتن رژیم غذایی سرشار از گوجه فرنگی به صورت روزانه خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد.

نتایج مطالعات انجام شده در آمریکا نشان داده که در افرادی که به صورت روزانه گوجه فرنگی مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان پوست به مراتب کمتر است.  تابش طولانی مدت نورخورشید به پوست در صورت عدم استفاده از کرم ضدآفتاب اصلی ترین عامل بروز سرطان پوست است. سرطانی به نام کراتینوسیت شایعترین نوع سرطان پوست است. مشکلات سلامتی و مالی زیادی برای افراد مبتلا به این سرطان وجود دارد و به همین منظور دانشمندان تلاش زیادی برای درک اثر تغذیه بر روی این بیماری را انجام داده اند.

نتایج مطالعاتی در گذشته نشان داده است که مصرف بیشتر گوجه فرنگی آفتاب سوختگی را کم می‌کند و کاروتنویید موجود در رژیم غذایی که ماده رنگ دهنده هویج و گوجه فرنگی هستند در زیر پوست بدن قرار می‌گیرند و در نتیجه پوست را در مقابل تابش اشعه ماورا بنفش محافظت می‌کنند. علاوه بر آن لیکوپن از قویترین آنتی اکسیدان‌های شناخته شده در گوجه فرنگی است. نکته قابل توجه اینکه آزمایشات مشخص کرده است که لیکوپن طبیعی به مراتب قویتر از مکمل آن است.

اثر مصرف روزانه گوجه فرنگی در کاهش خطر سرطان پوست بسیار مهم است.آخرین تحقیقات نشان داده است که مصرف انواع گوجه فرنگی  به صورت شاخصی با کاهش خطر سرطان پوست در ارتباط است. متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که گوجه فرنگی را به صورت خام و تازه مصرف کنید.