روغن کریل یک مکمل است که در حال حاضر محبوبیت بسیار بیشتری را نسبت به مکمل ماهی‌ پیدا کرده است. این مکمل از کریل به دست می‌آید، که یک نوع جلبک دریایی‌ است و توسط برخی‌ آبزیان به مصرف می‌رسد. درست مانند روغن ماهی‌، روغن کریل حاوی میزان فراوان دگزا اسید و اگزا اسید است (یک نوع اسید چرب امگا 3) که در غذاهای دریایی یافت می‌شود.
این اسیدهای چرب برای سلامتی بسیار مهم و مفید هستند و فواید زیادی برای سلامتی دارند. از آن رو که مصرف غذاهای دریایی‌ در رژیم غذایی بسیاری افراد به ویژه در کشور ما ایران محدود است راهکار مناسب می‌تواند مصرف مکمل کریل باشد. برخی‌ از مطالعات نشان داده است که روغن کریل از روغن ماهی‌ می‌توان مفیدتر باشد، و از همین رو می‌تواند فواید زیادی داشته باشد. در این مطلب به تعدادی از مهم‌ترین فواید روغن کریل برای سلامتی پرداخته شده است:

  • غنی از اسیدهای چرب مفید:

هر دو روغن ماهی‌ و روغن کریل حاوی میزان بالا اسید چرب امگا 3 است. اما در مقایسه با روغن ماهی‌ به نظر می‌رسد که اسید چرب امگا3 موجود در روغن کریل جذب راحت‌تری دارد، چرا که اکثر امگا 3 موجود در روغن ماهی‌ به صورت تری‌گلیسرید ذخیره می‌شود، در حالی‌ که امگا3 موجود در روغن کریل به شکل فسفولیپید وجود دارد که جذب آن برای بدن بسیار سادهتر است، و راحت تر وارد جریان خون می‌شود. تعداد محدودی از مطالعات نیز نشان داده است که اثرگذاری اسید چرب امگا3 در روغن کریل قوی تر از روغن ماهی است.

  • منجر به کاهش التهاب می‌شود:

اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن کریل می‌تواند اثر ضدّ التهابی قوی داشته باشد در بدن. در حقیقت روغن کریل در بدن می‌تواند به طرز موثری در مقابل التهاب بدن فعالیت‌کند. علاوه بر آن درون روغن کریل ماده رنگی‌ وجود دارد به نام استوگزانتین که علاوه بر امگا 3 موجود در این روغن اثر ضد التهابی و انتی‌اکسیدانی آن را تقویت می‌کند.

  • می‌تواند به کاهش آرتروز و درد مفاصل کمک کند:

خاصیت ضد التهابی روغن کریل می‌تواند به کاهش عوارض آرتروز و درد زانو نیز کمک کند. درد مفاصل و آرتروز معمولا به دلیل التهاب ایجاد می‌شود. یک مطالعه کلینیکال انجام شده نشان داده شده است که مصرف روغن کریل می‌تواند درد، خشکی مفاصل و مشکلات مفاصل را در بیماران آرتروزی کاهش دهد.

  • بهبود مشخصات لیپیدی خون و سلامت قلبی:

اسید چرب امگا 3 به عنوان چربی مفید خون شناخته شده هستند. محققین نشان داده‌اند که روغن ماهی‌ و روغن کریل مشخصات لیپیدی خون را بهبود می‌دهند. به ویژه این که اسید چرب امگا 3 با کاهش دادن تری‌گلیسرید موجود در خون باعث کاهش چربی‌ خون و در نتیجه خطرات حمله قلبی می‌شود.