پوره سیب زمینی غذای مورد علاقه اکثر افراد در سرتاسر جهان است. اما به لحاظ تغذیهای آیا حرفی برای گفتن دارد؟ این مقاله را خوانده تا به آن پی ببرید...
پوره سیب زمینی یکی از روشهای خوشمزهتر استفاده از سیب زمینی است. آنها را با وسیلهای همچون گوشت کوب یا پوره کننده مخصوص سیب زمینی به صورت پوره درمیآورند.
فوائد سلامتی بخش
خواص بسیاری در سیب زمینی وجود داشته که آن را جهت رژیم غذایی نوین مناسب ساخته است. به عنوان مثال، پوره سیب زمینی سرشار از چربیهای اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) بوده که وجود آنها جهت حفظ سطوح کلسترول ضروری است. همچنین سرشار از چربیهای اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) است که از بروز چندین بیماری نورون حرکتی جلوگیری کرده و به حفظ پوست کمک میکنند.
عامل مهم دیگری که پوره سیب زمینی را مفید میسازد، محتوای پروتئین و کربوهیدرات آن است. همچنین سرشار از ویتامین C، ویتامین B و پتاسیم است که هریک از آنها برای بدن انسان عالی عمل میکنند.
تغذیه
ماده مغذی
|
مقدار
|
کالری
|
161
|
کالریهای بدست آمده از چربی
|
3%
|
مجموع چربی
|
2ر1 گرم
|
چربی اشباع شده
|
22ر0 گرم
|
چربی اشباع نشده پلی
|
27ر0 گرم
|
چربی اشباع نشده مونو
|
44ر0 گرم
|
کلسترول
|
2ر4 میلیگرم
|
مجموع کربوهیدرات
|
9ر36 گرم
|
پروتئین
|
1ر4 گرم
|
فیبر
|
5ر1 گرم
|
فیبر غذایی
|
2ر4 گرم
|
قند
|
0 گرم
|
پتاسیم
|
9ر627 میلیگرم
|
در ادامه جدولی از وجود مواد معدنی در 1 فنجان یا پیاله پوره سیب زمینی آورده شده است.
ماده مغذی
|
مقدار
|
سدیم
|
3ر636 میلیگرم
|
کلسیم
|
5ر5%
|
آهن
|
2ر3%
|
مس
|
7ر14%
|
منگنز
|
4ر12%
|
منیزیم
|
5ر9%
|
سلنیوم
|
8ر1%
|
روی
|
1ر4%
|
فسفر
|
1ر10%
|
در ادامه جدول ویتامینهای موجود در 1 فنجان پوره سیب زمینی را در اختیارتان قرار میدهیم.
ماده مغذی
|
مقدار
|
ویتامین C
|
5ر23%
|
ویتامین B6
|
5ر24%
|
ویتامین A
|
8ر0%
|
ویتامین E
|
5ر0%
|
ریبوفلاوین
|
9ر4%
|
فولات
|
2ر4%
|
تیامین
|
3ر12%
|
پانتوتنیک اسید
|
10%
|
لازم به یادآوری است که بکار بردن چاشنیهای مختلف و استفاده از افزودنیهای متعدد به پوره سیب زمینی مقدار کالریهای آن را افزایش میدهد. خود سیب زمینی را با حداقل استفاده از چاشنی و یا افزودنی مصرف کنید.