در بسیاری از غذاهای ایرانی از بادمجان استفاده میشود و رکن اصلی غذا به حساب میآید. از بادمجان به نحوههای مختلف کبابی یا سرخ شده در غذاها استفاده میشود. برای پختن کشک بادمجان این غذای خوش طعم و ساده از هر دو نوع آنها میتوان استفاده کرد. در روش سنتی از بادمجان کبابی استفاده میشود اما بادمجان سرخ شده برای کشک بادمجان مجلسی و برای پذیرایی مناسبتر است.
کشک بادمجان یکی از سادهترین غذاهای سنتی است که هر کسی میتواند آن را بپزد و امروزه جایش را بر سر سفرههای مهمانیها نیز باز کرده است.
مواد لازم برای کشک بادمجان
- 5 عدد بادمجان
- 1 عدد پیاز بزرگ
- نصف پیمانه کشک (درباره کشک بیشتر بدانیم)
- 2 حبه سیر
- 3 قاشق غذاخوری نعنا خشک
- یک سوم پیمانه مغز گردوی آسیاب شده
- روغن به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه کشک بادمجان
بادمجانها را خوب بشویید و پوست بگیرید سپس آنها را به صورت طولی از وسط نصف کنید.
برای آن که تلخی بادمجان از بین برود بعد از خرد کردن آنها را بشویید و روی آنها کمی نمک بپاشید و به اندازه 15 دقیقه آنها را کنار بگذارید. سپس آنها را خشک کنید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید و بعد از سرخ شدن آنها را روی کاغذ روغنگیر بگذارید تا روغنش را بگیرد.
نعنای خشک را 10 دقیقه در آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس آن را درون مقداری روغن با حرارت ملایم تفت دهید. یک قاشق از نعنا را برای تزیین جدا کنید و کنار بگذارید.
پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید. هنگامی که پیاز شروع به سرخ شدن کرد سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و 1 دقیقه تفت بدهید.
بادمجانها را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و با حرارت ملایم به تفت دادن ادامه دهید. در همین حین با یک قاشق چوبی بادمجانها را له کنید.
نعنا داغ و گردوی آسیاب شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید. کشک را با یک چهارم لیوان آب سرد مخلوط کنید و درون ترکیب بادمجان و پیاز بریزید و کمی تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شود.
کشک بادمجان شما حاضر است آن را به ظرف سروتان منتقل کنید و رویش را با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و گردو تزئین کنید.
میتوانید کمی گوشت چرخ کرده آماده کنید و همراه با کشک بادمجان و نان سرو نمایید.